Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПЕТРИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Размишљао сам да УКЛОНИМ Дијабатеа из тима!

28.01.2023. 21:22
Пише:
Србија Данас
Gordan Petrić, FK Partizan
Гордан Петрић, ФК Партизан / Извор: МН Press

Отворено о свему...

Стратег црно-белих Гордан Петрић саопштио је да је задовољан одрађеним, након једне победе, три ремија и два пораза у последње две и по недеље у Анталији.

БУНДЕСЛИГА: Првенац Машовића! Унион и Фрајбург ЈУРЕ ТИТУЛУ

БУНДЕСЛИГА: Првенац Машовића! Унион и Фрајбург ЈУРЕ ТИТУЛУ

ЛА ЛИГА: Барселона уз много мука стигла до тријумфа

ЛА ЛИГА: Барселона уз много мука стигла до тријумфа

ЗВЕЗДАШИ СПРЕМАЈУ СПЕКТАКЛ: Низ посебних детаља у част Синише Михајловића

ЗВЕЗДАШИ СПРЕМАЈУ СПЕКТАКЛ: Низ посебних детаља у част Синише Михајловића

- Ових 16 дана у Белеку нас је послужило време, било је одлично, не знам да ли је икада било овде овако. Понашање играча и све планирано, на физичком плану, одрађено је максимално. Ако ме питате да ли смо задовољни - јесмо. Резултатски, да кажем да није битно за мене. Наравно, било би лепо да смо добили неки меч више. Али спремни смо за наставак првенства, сигурно - рекао је Гордан Петрић и осврнуо се на последњи меч против ЦСКА из Москве (1:2)

Стратег црно-белих саопштио је да је задовољан одрађеним, након једне победе, три ремија и два пораза у последње две и по недеље у Анталији.

- Ових 16 дана у Белеку нас је послужило време, било је одлично, не знам да ли је икада било овде овако. Понашање играча и све планирано, на физичком плану, одрађено је максимално. Ако ме питате да ли смо задовољни - јесмо. Резултатски, да кажем да није битно за мене. Наравно, било би лепо да смо добили неки меч више. Али спремни смо за наставак првенства, сигурно - рекао је Гордан Петрић и осврнуо се на последњи меч против ЦСКА из Москве (1:2).

- Било је тешко играти због ветра. Прво полувреме смо могли да примимо два гола, али и да дамо. Ветар је успоравао. Они су се боље снашли. После, када је судија рекао да ће меч бити продужен за пет минута, било ми је чудно. Као да му је лакнуло кад смо прмили гол. Шалим се наравно, можда би било лепо да је остало нерешено, али то не мења ништа. Битно да смо спремни. Избегли смо повреде, а они коју су били повређени су се вратили попут Данила Пантића и Хамидуа Траореа.

Партизан сезону наставља 5. фебруара против Напретка у Крушевцу.

- Знам којих 11 ће играти у Крушевцу. Али то не значи да ће исти почети и против Младости ГАТ у Београду. Играчи морају да се понашају такмичарски, поготово у почетку када одиграју пар утакмица, па се ствари искристалишу. Напредак је врло незгодан противник, да ли ће терен дозвољавати да играмо нашу игру, видећемо. Али, око састава за Напредак немам никакву дилему.

Петрић је најавио да ће млади играчи добити већу шансу него иначе и затражио је од навијача стрпљење и подршку.

Ове зиме ниједно ново име није стигло у Хумску.

- Не очекујем ништа на пољу појачања! Рекао сам већ, не интересују ме играчи само да би дошли. Рекао сам да би било добро да Хазиза дође, он је квалитетан, играч за наредне две, три године. Само екстра квалитет нам је потребан, неко ко је много бољи од тренутних. Или неко ко ће у наредном периоду да буде битан, не мора ни да игра сада.

Иако је одрадио целе припреме, Милош Јојић неће потписати уговор.И-

- Имам играче са којима могу да изгурам до јуна. Ови играчи то могу. Наравно да бих волео да имам још много добрих играча, али нећу да доводим сличне као ове који су већ ту. Појачање мора да буде много, много боље од садашњих фудбалера. Ако тако нешто може да се доведе - може, ако не идемо даље. То је мој став као тренера. Мада, увек има неко изнад мене.

Miloš Jojić
Милош Јојић / Извор: МН Press

Петрић је истакао ситуацију са Фусенијем Дијабатеом, кога је чак размишљао да одстрани из тима.

- Дијабате је каснио на припреме. Био сам изричит да клуб мора да обрати пажњу. У једном моменту сам размишљао и да га склоним из тима. Али он није злонамеран, такав је, другачији карактер, добар по души, али заборавља неке ствари. Воли више да се игра фудбала, него да игра фудбал. Од меча са Звездом и у каснијим дуелима показао је да може да игра фудбал на прави начин. Волео бих да сваку утакмицу игра фудбал, а не да се игра. Ипак, код таквих мајстора фудбала, и играње фудбала се некад може опростити - изричит је Петрић.

- Главни циљ је да играмо фудбал, а не да се играмо фудбала. Циљ ми је да игрчаи то схвате, а мислим да полако то чине. Да буду свесни да морају да одраде посао, да заврше меч и иду кући. Ми се некада играмо фудбала, код нас у лиги то можда и прође, због противника и односа у квалитету. У великој предности смо, како ми тако и Црвена звезда. Ипак, циљ је да Партизан игра тако да ривали знају да ће наићи на тежу причу у односу на друге противнике.

Највећег ривала, Црвену звезду, није пратио да ли ће бити јача или слабија у наставку сезоне.

- Немам појма. Ту су тренирали, прекопута нас. Могли смо да се шпијунирамо двогледом. Видим да имају проблем са Драговићем, али Терза је рекао да је то завршио и ја верујем да ће тако бити. Не знам да ли ће бити јачи него јесенас. Касније су почели припреме. Свако нека дува у своју чорбу, па ћемо видети, где ћемо стићи. Има фудбала и после ове сезоне - поручио је Петрић.

 

Најновије вести о ФК Партизан можете наћи ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Келен, супруга Жуниња, фудбалера Митјиланда

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.