Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПЕТРИЋ ОТКРИО: Ништа од ВЕЛИКОГ ПОВРАТКА у Партизан - "Звао сам га, НЕРЕАЛНО ЈЕ"

28.12.2022. 12:21
Пише:
Србија Данас
Gordan Petrić
Гордан Петрић / Извор: МН Press

Љубимац Југа тражи нови клуб...

Шеф струке Партизана Гордан Петрић говорио је пред почетак припрема за пролећни део сезоне. Подсетимо, црно-белима у другом делу сезоне следи наставак борбе за титулу и такмичење у Лиги конференција где их у шеснаестини финала чека молдавски Шериф.

ВАЗУРА ОТКРИО ПЛАН ПАРТИЗАНА:” Ради се на ЊЕГОВОМ ДОЛАСКУ" - а они дефинитивно НАПУШТАЈУ Хумску!

ВАЗУРА ОТКРИО ПЛАН ПАРТИЗАНА:” Ради се на ЊЕГОВОМ ДОЛАСКУ" - а они дефинитивно НАПУШТАЈУ Хумску!

ВУЧЕЛИЋ АМБИЦИОЗАН ПРЕД НАСТАВАК СЕЗОНЕ: Очекујем да будемо у Лиги шампиона, Партизан треба да игра витешки

ВУЧЕЛИЋ АМБИЦИОЗАН ПРЕД НАСТАВАК СЕЗОНЕ: Очекујем да будемо у Лиги шампиона, Партизан треба да игра витешки

ЦРНО-БЕЛИ ЗАГРИЗЛИ: Партизан жели да доведе Звездино дете

ЦРНО-БЕЛИ ЗАГРИЗЛИ: Партизан жели да доведе Звездино дете

- Упознати сте да смо одрадили неких 8, 9 тренинга до сада. Странци су имали дужи одмор јер је њихов Божић био прошле недеље, па су добили време за породицу и то је за мене јако битно, да се дешава у кругу породице. Дошао је Natho, који је имао две утакмице за репрезентацију, па је добио одмор. Имаћемо пет, па четири тренинга, па 12. јануара идемо за Анталију, па се тамо спремамо кроз утакмице, што је јако битно. Сви иду у Турску, имамо утакмицу 19, па 20 планирао да деца и млађи добију минутажу, да је сви имају. Имаћемо дупли програм, ТСЦ и Аустрија и за последњи дан тражимо противника, ако неко каже да играмо у једном дану две утакмице, играћемо - каже Петрић и додаје:

- Одморили су се, видим на терену да се нису подгојили, водили су рачуна и то је битно. Једино је новина у односу на све сезоне до сада што тренирамо једном дневно. Мишљења сам да у два сата и 10 минута можемо да ставимо све што планирамо, а да после могу да одморе, буду са породицама. Они су после овог тренинга уморни, али имају времена да се одморе за сутрашњи.

Да ли ће бити неких долазака?

- Нећу ући у те маказе да дуплирам места и више играча на неком месту. Ако неко оде, ми ћемо наћи замену ако је квалитетан, а не само да га доведемо реда ради. А ако се појави неко, онда ћемо реаговати, уколико будемо у могућности. Председник је искусан и паметан, рекао је циљеве, играчи су чули то и добро је за њих и нас. Велика је предност у односу на Звезду, али има доста да се игра. Док има математике, има шансе, али у неку руку то је бушна прича. Али, има доста бодова у игри и морамо да будемо спремни за јун месец и сада треба да доводимо играче за јун. Посебно је тешко довести играче у јуну за лето, сада је лакше током зиме.

Новинаре је занимало да ли ће бити обновљено интересовање за везисту Стандарда Гојка Цимирота.

- Била је прича у том тренутку, одужило се, а сада ми Гојко и треба и не треба. Било је неозбиљности са његове стране и са стране клуба. Размислићемо ако будемо дошли до њега опет - јасан је Петрић и како каже, пауза због Мундијала је и предуго трајала.

- Одморио сам се, имао сам и превише времена. После 10-15 дана сам био уморан и нервозан, јер сам имао превише одмора - наводи Петрић.

Не сматра да је реалан повратак Јојића, Трујића или Шћеповића?

- Нереално је, на Паделу сам рекао Шћеки да дође овде да тренира, то је и његов клуб, као што је свих бивших играча. Али траже клуб, нереално је да крену са нама - сматра Петрић.

Slavoljub Srnić i Aleksandar Šćekić
Славољуб Срнић и Александар Шћекић / Извор: МН Press

Тренер Партизана је потом говорио је о наступу Србије на Светском првенству.

- Велики успех је одлазак на СП, рекао сам већ да су те квалификације и турнирски фудбал тотачно другсчије ствари. Буде ту доста ствари, тренинга, дружења и неке ствари излазе на видело, што у квалификацијам када дођеш пет-шест дана пре тога није случај. Изашле су неке ствари које можда нису тачне, али дешавају се у репрезентацији. Желео сам да освоји Аргентина, због Месија и Марадоне и свега што се дешава. Меси игра већ 20 година и мени је испунио живот својим играма, иако сам гледао и Платинија и друге велике играче. Не бих волео да је Меси заршио каријеру, а да није је освојио титулу.

Потом је говорио је и о монтажном брду које је новина у оквиру Спортског центра "Партизан – Телеоптик”.

- Идеја Мише и Сачета, само нису могли да је спроведу у дело. Волео бих да ставим таблу Миша и Сале. Када сам Бати рекао, идентично су имали у Јувентусу и рекао је да су играчи повраћали после тога. Надам се да наши неће, мало ћемо слабије кренути - закључио је Петрић.

 

Најновије вести о ФК Партизан можете наћи ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа тенисерка Олга Даниловић

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.