Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПЕТРИЋ ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Ако они буду бољи, бићу задовољан и ремијем

30.08.2022. 12:56
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: Србија Данас

Некадашњи играч црно-белих дебитује као тренер у највећој утакмици српског фудбала.

Фудбалери Партизана сутра од 20 часова на стадиону у Хумској дочекују у оквиру деветог кола Mozzart бет Суперлиге Црвену звезду у 168. Вечитом дербију. Црно-бели би после турбулентног старта сезоне управо евентуалним тријумфом у дербију могли да добију нови замах и тако надокнаде макар неке пропусте који су се догодили у претходним колима. Тренер Партизана Гордан Петрић дебитоваће у дербију као шеф стручног штаба, а истакао је да види напредак у игри свог тима после две узастопне победе у шампионату против Малдсоти ГАТ и Радничког из Крагујевца.

Мане одбио да се слика са пивом из верских разлога

Мане одбио да се слика са пивом из верских разлога

НИЦА У БЕОГРАД СТИЖЕ ПОЈАЧАНА: Партизанов ривал довео играча из Монака (ФОТО)

НИЦА У БЕОГРАД СТИЖЕ ПОЈАЧАНА: Партизанов ривал довео играча из Монака (ФОТО)

УЕФА НЕ ПРАШТА: Нова казна за Партизан - црно-бели затварају део стадиона

УЕФА НЕ ПРАШТА: Нова казна за Партизан - црно-бели затварају део стадиона

 - Морам да кажем да нас очекује једна у низу утакмица, морамо да одговорумо на задатке. Звезда и Европа - играчи знају шта их очекује, одмориће се и пружити максимум. Види се напредак, почели су да се опуштају. Очекујем само да буду максимални професионалци - рекао је Петрић и нагласио да је потребно и ''психолошко'' опуштање. - К.ад људи причају да је потребна мотивација... Био сам играч и сваки играч се исто спрема и за Раднички КГ и за Звезду. Психолошки су они спремни, сад је све то боље. Рекао сам да у почетку да неће бити нека лепота фудбала, битно је да се освајају бодови и тако се играчи растерећују на терену. Ја сам сигуран да су они спремни

Оно што занима навијаче је како ће играти Партизан у Вечитом дербију и да ли ће то бити нападачки као против  Хамруна.

 - То зависи и од противничке екипе. И они диктирају нама нешто као и ми њима. Било би из много разлога добро када би Партизан добио, да се доведе стабилност у клуб. Моја жеља је да та победа оде неком човеку који би јој се много радовао, а то је бата Шоле (недавно преминули легендарни голман Милутин Шошкић). Доласком Траореа добили смо прилику да одморимо неке играче, чврст је на лопти, добили смо сигурност, одиграо је прву утакмицу. Можда се и мало зачудио да игра на терену какав је био у Крагујевцу, али сутра је једна специфична утакмица и свакако је велико појачање за Партизан. Са њим смо добили могиућност да комбинујемо и неке друге ствари - сматра Петрић.

Петрић је имао много успеха у дербији пре 15 година, али је тада био на функцији генералног секретара клуба и сарађивао је са тадашњим спортским директором Иваном Томићем.

 - Партизан је те 2007. направио праву ствар да се окремнуо младим играчима. Иван и ја смо тада били само део система. То сада зависи од много ствари, појединац не може да промени много, треба да се направи филозофија клуба - јасан је Петрић.

Није желео Петрић да се превиђе осврће на промене у Црвеној звезди која је пре неколико дана довела Милоша Милојевића после оставке Дејана Станковића.

 - Право да вам кажем, не размишљам у том правцу, већ само о мојим играчима, да њих опустим и како да пружимо максимум - рекао је Петрић и осврнуо се на евентуална изненађења у саставу Звезде и да ли би на могла да поремете његове планове. - Ми знамо ко ће играти сутра, знамо све играче, знамо њихове карактеристике. Једино може да нас изненади овај нови играч пошто га до сада никада нисмо видели. Играчи Партизана имају квалитет да одговоре на све задатке, али не могу да нас изненаде, као ни ми њих. Знају они где смо ми грешили, кроз тренажни процес они те грешке исправљају. То иде боље, не знам како виде људи са стране, али ми на тренингу видимо да постоји напредак. Са системом сам начисто, нема ту шта да се открије, врло брзо ће се сазнати, то је најмањи проблем. Ми ћемо у неком мом првом битисању играти такмичарски, како бисмо стекли сигурност и освајали бодове. Имам једну-две дилеме око састава, видећемо вечерас на тренингу и око бонуса, странаца, али 90 посто тима знам.

Што се тиче резултата, Петрић ије упитан да ли би био задовољан ремијем. Под једним условом би му и реми одговорао:

 - То је хипотетичко питање, све зависи каква ће ситуација бити на терену. Ако они буду бољи у неком тренутку, наравно да ћу бити задовољан и ремијем, али то не могу да кажем сад. Утакмица ће бити специфична.

Партизан је желео да се вечлити дерби помери за четвртак, али Црвена звезда није пристала на тај захтев, а Петрић је то још једном прокоментарисао.

 - Постоји разлог зашто смо мислили да играмо сутра, али Звезда је одлучила како је одлучила, имају на то право и свој распоред утакмица, можда ћемо и ми исто некад поступити, ту нема љутње. Сутра се игра 90 минута, што би рекао покојни Паћко 10 на 10, па ћемо видети. Победа би нам доста значила за сигурност, имали бисмо простора да убацимо још неке играче. Шта ће бити, видећемо на крају сезоне када се подвуче црта - закјлучио је Петрић.

 

БОНУС ВИДЕО: Погледајте сцену са веридбе Марка Гобељића и Катарине Грујић