Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЈОВЕЉИЋ СПАСИО ОБРАЗ СРБИЈЕ: Орлови тешко до победе против Јордана (ВИДЕО)

16.06.2023. 21:18
Пише:
Fudbalska reprezentacija Srbije
Фудбалска репрезентација Србије / Извор: МН Press

Меч је одигран у Бечу.

Фудбалска репрезентација Србије савладала је у Бечу у пријатељском мечу селекјцију Јордана са 3:2 (1:0), иако је у једном тренутку губила са 2:1 после почетне предности. Без обзира што је у питању била пријатељска утакмица, Орлови нису одиграли добар меч и тек у завршници успели су да стигну до тријумфа у мечу који је био увертира за сусрет против Бугарске у Разграду 20. јуна у оквиру квалификација за Европско првенство.

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Лука Модрић одбио 200 милиона евра!

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Лука Модрић одбио 200 милиона евра!

И У ХУМСКОЈ ПОЧЕЛЕ ДА ПАДАЈУ БОМБЕ: Репрезентативац Сенегала стиже у Партизан (ФОТО)

И У ХУМСКОЈ ПОЧЕЛЕ ДА ПАДАЈУ БОМБЕ: Репрезентативац Сенегала стиже у Партизан (ФОТО)

ОВО НИЈЕ СМЕО НИ У ЛУДИЛУ ДА КАЖЕ: Меси једним питањем разбеснео Кинезе (ВИДЕО)

ОВО НИЈЕ СМЕО НИ У ЛУДИЛУ ДА КАЖЕ: Меси једним питањем разбеснео Кинезе (ВИДЕО)

На изненађење бројних навијача Србије у Бечу, Јордан је први запретио и у 4. минуту када је Садех шутирао са неких 17 метара поред гола, да би само два минута касније Јорданци запретили још опасније. Сулејман се нашао један на један са Рајковићем, али је голман Србије успео да заустави његов ударац. Као да је то разбудило Орлове, већ у 7. минуту било је 1:0 за Србију. После прекида, Рачић је главом пребацио лопту на другу стативу, а тамо је био Еракјовић који је постигао првенац у дресу Србије. Јордан није одустајао од своје игре високог пресинга и правио је доста проблема Србији. ПОново је номинални гост на овом мечу запретио у 17. минуту када је Садех снажно шутирао поред гола. Минут касније запретила је и Србија. Грујић је после центаршута Костића захватио лопту главом, али је она отишла поред гола. Отворено су играли Јорданци и то им је донело још једну прилику у 21. минуту када је Ал-Најмат шутирао а дистанце, али је Рајковић одбранио његов ударац. Чекало се 15 минута на нову прилику за Србију, а њу је у 33. минуту имао Јовановић који је покушао лукавим шутем са ивице шеснаестерца да погоди, али је лопта отишла поред гола. Грешка Самарџића у 37. минуту отворила је контру Јордану, Ал-Најмат је ушао у шеснаестерац са десне стране, али је Машовић отклонио опасност. Јордан је и минут касније поново имао контру, али је Лазовић ушао у шут Олвану и спречио потенцијални погодак, а до полувремена остала је предност на страни Србије.

Јордан је наставио тамо где је стао. Нападали су Јорданци и већ у 48. минуту имали прилику. Рајковић је прво морао да боксује лопту, а затим је Мард са дистанце шутирао поред гола. Пет минута касније испалтила се офанзива и Јордан је стигао до изједначења. Марди је искористио прилику и успавану српску одбрану да погоди за 1:1. Ни примљени гол није тргнуо Србију, а Јордан је наставио да напада. Ал-Најмат је у 57. минуту пропусто одличну прилику пошто је шутирао поред гола пошто се ослободио Машовића. Србија је коначно запретила у 61. минуту када је Младеновић шутиро са десетак метара, али је голман Јордана успео да одбрани његов ударац. У 67. минуту су Јорднаци стигли до потупног преокрета против лоше Србије. Јорданци су повукли контру, Марди се пробио по десној страни, а после одбитка је лопта стигла до Сулејмана који је савладао Рајковића за вођство Јордана 2:1. Много је проблема имала одбрана Србије, Јордан је долазио у позиције да угрозуи Рајковићев гол, али није било правих прилика.

Јовељић је у 80. минуту пропустио велику прилику када га је проиграо Милинковић-Савић, а он шутирао из одличне позиције поред гола. Ипак, све је исправио нападач Лос Анђелес Галаксија три минута касније када је Тадић извео слободан ударац, МИлинковић-Савић главом пронашао Јовељића, а овај се одлично снашао и погодио за изједначење.

Само минут после тога селекција Јордана је напустила терен због уласак навијача Србије после изједначујућег гола, али се већ после пет минута вратила и меч је настављен. Само мало озбиљности било је довољно да Орлови стигну до тоталног преокрета па је у 89. минуту после убацивања Младеновића, још једним ударцем главом Јовељић донео предност Србији својим другим голом. До краја је на обе стране био по један неуспешан покушај па је Србија ипак стигла до тријумфа против борбеног Јордана.

 

СРБИЈА – ЈОРДАН 3:2 (1:0)

СТАДИОН: Ђенерали Арена у Бечу

ГЛЕДАЛАЦА: 8.854.

СУДИЈА: Стефан Ебнер (Аустрија)

СТРЕЛЦИ: Ераковић 7, Јовељић 83 и 89 - Марди 53, Сулејман 67

СРБИЈА: Рајковић, Ераковић, Машовић, Бабић, Лазовић (од 74. Живковић), Грујић, Рачић (од 63. С. Милинковић-Савић), Костић (од 46. Младеновић), Самарџић (од 46. Тадић), Ђуричић (од 63. Илић), Јовановић (од 46. Јовељић).

ЈОРДАН: Абулала, Насиб, Араб, Абухашиш, Хадад, Садех (од 68. Ал Рашдан), Ал-Равабде, Марде, Сулејман, Олван, Ал-Најмат (од 68. Ал Дарадрех).

 

Погледајте како изгледа Лорена Гомез, снаја Серхиа Рамоса

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.