Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОСЛЕДЊИ ПУТ КАД ЈЕ ИГРАО ЗА СРБИЈУ СЛАВИЛИ СМО 5:0: Оставио је најјачи утисак на Пиксија у последњих месец дана

10.10.2023. 11:22
Пише:
Србија Данас/Тањуг
Dragan Stojković
Драган Стојковић / Извор: МН Press

Дебитовао је за Орлове 2017.

Фудбалер АЕК-а Мијат Гаћиновић изјавио је да му је драго што се поново нашао у саставу репрезентације Србије за мечеве са Мађарском и Црном Гором у квалификацијама за Европско првенство, које ће 2024. године бити одржано у Немачкој.

ИЗРАЕЛЦИ НЕЋЕ У ПРИШТИНУ: Ништа од меча у квалификацијама против ТАКОЗВАНОГ Косова

ИЗРАЕЛЦИ НЕЋЕ У ПРИШТИНУ: Ништа од меча у квалификацијама против ТАКОЗВАНОГ Косова

ИЗАЗОВ: Инзаги добија нови посао у Италији

ИЗАЗОВ: Инзаги добија нови посао у Италији

Бахар имао састанак са управом - ово је епилог разговора

Бахар имао састанак са управом - ово је епилог разговора

Селектор Србије Драган Стојковић изјавио је јуче на конференцији за медије да је Мијат Гаћиновић на њега оставио најјачи утисак у последњих месец дана.

- Много ми је драго што сам опет са репрезентацијом, конференцију нисам пратио, али ми свакако пријају речи селектора Стојковића. Сада је на мени да оправдам његово поверење и да добре игре са купске сцене пренсем и на репрезентативни ниво - рекао је Гаћиновић, који је последњи наступ за А тим забележио још у новембру 2020. године у победи против Русије 5:0. 

Mijat Gaćinović
Мијат Гаћиновић / Извор: МН Press

- Пратили су ме пехови у последње три године. Прво окупљање код селектора Стојковића пропустио сам због повреде, после тога нисам имао адекватну минутажу у Хофенхајму и било је разумљиво што ме нема на списку. Сада је срећом све у најбољем реду, играм константно у АЕК-у, пружам добре партије и спреман сам да допринесем игри националног тима у два најважнија меча на путу ка Европском првенству. У Будимпешти нас очекује пун стадион, ватрена атмосфера, нешто слично као у Лисабону против Португала. Али, зар нисмо сви као клинци сањали да у таквом амбијенту играмо и побеђујемо у дресу своје земље - навео је Гаћиновић у интервјуу за званични сајт ФСС.  

Он се подсетио 24. марта 2017. када је дебитовао за селекцију Србије на мечу са Грузијом.

- У Тбилисију сам дебитовао и постигао првенац у дресу А тима Србије. То се не заборавља. Ушао сам у финишу меча уместо Филипа Костића и само пар минута касније затресао мрежу и решио питање победника. Сећам се да ми је Тадић гурнуо пас, онако у његовом стилу. Дућа је фудбалер врхунске класе, са њим је све лакше. Када је лопта у његовом поседу, битно је само да се добро крећете и да на време утрчите у празан простор. Све остало је ствар рутине. Када имате таквог играча у тиму, гледате на све начине да његов квалитет искористите на прави начин - додао је фудбалер АЕК-а.

Србија ће у суботу гостовати селекцији Мађарске, а три дана касније дочекаће Црну Гору у Београду.

- Црну Гору смо победили, а са Мађарима имали много више проблема. Јасно је да нас очекују два велика изазова. Мађарска је и пре месец дана у Београду показала да је врло организована и добро вођена репрезентација. У њиховој игри нема падова, сви на терену пружају максимум својих капацитета, тешко примају голове. И поред тога, створили смо велики број шанси у другом полувремену и нисмо заслужили да изгубимо. Сада је прилика за реванш, добра игра и победа у Будимпешти могу да буду права увертира за спектакл на стадиону "Рајко Митић" у дуелу са Црном Гором. Када је реч о јужним суседима, ту већ нема никаквих тајни. Добро се познајемо, они ће бити јако мотивисани, а наша је обавеза да на терену докажемо да смо бољи и да заслужујемо директан пласман на ЕП - рекао је Гаћиновић.

Он се у Будимпешти нада сличном епилогу као на чувеној утакмици осмине финала омладинског првенства света на Новом Зеланду (2:1).

- Само да не буде опет инфаркт завршница. Мађарска ми је остала у дивној успомени, то је једна од утакмица која нам је трасирала пут ка светском трону. Сећам се да сам почео са клупе јер се нисам осећао добро, ушао сам уместо Грујића и није било лако. Изједначили смо преко Шапоњића у последњим секундама регуларног тока, а онда је Талабер дао аутогол у последњем минуту другог продужетка. Играли смо пола сата са играчем мање због искључења Антонова, јуначки издржали налете Мађара и срећа нас је погледала када је било најважније. Наша генерација је заиста нешто посебно и верујем да ни у сениорском узрасту нисмо рекли своју последњу реч - истакао је српски репрезентативац.

Гаћиновић је пре 12 дана "паненком" у 95. минуту донео тријумф атинском АЕК-у против Атромитоса.

- Било ми је страшно криво што против Динама нисам извео пенал у квалификацијама за Лигу шампиона. Исто бих боцнуо лопту, јер знам из искуства да голмани у тако важним тренуцима никада не остају у месту. Био сам љут на себе, један сам од искуснијих у екипи, носилац игре и морао сам да будем упорнији и да преузмем одговорност када је судија показао на белу тачку. Срећом, Вида је исправио грешку Гарсије и постигао гол из одбитка. Против Атромитоса сам осетио да се увукао страх у екипу и на трибине, желео сам неким специфичним потезом да вратим самопоуздање и да покажем да поседујемо карактер који нас је и довео до шампионске титуле. Боцнуо сам и све се завршило како треба, мада ми није било свеједно када сам после утакмице погледао снимак и видео колико је голман био близу лопте - закључио је Гаћиновић.