Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕД ДЕРБИ НА "КАРАЂОРЂУ": Станковић о Митјиланду и СУДИЈАМА! ЕВО шта каже о искључењу Дегенека

06.11.2021. 12:34
Пише:
Србија Данас
Dejan Stanković
Дејан Станковић / Извор: МН Press

Црвено-бели гостују Војводини.

После пораза од Митјиланда у 4. колу Лиге Европе, ФК Црвена звезда гостује Војводини на "Карађорђу" у дербију 16. кола Суперлиге Србије.

ЉУТИТО ЈЕ ОДГОВОРИО: Станковића питали како је Федерико Паноћини

ЉУТИТО ЈЕ ОДГОВОРИО: Станковића питали како је Федерико Паноћини

У МОРУ ЛОШИХ, КОНАЧНО И ДОБРА ВЕСТ: На Маракани ће се ОВОМЕ много обрадовати!

У МОРУ ЛОШИХ, КОНАЧНО И ДОБРА ВЕСТ: На Маракани ће се ОВОМЕ много обрадовати!

ПИКСИ ОТВОРИО КАРТЕ: На Португалце са НАЈЈАЧИМ снагама, промена на ГОЛУ

ПИКСИ ОТВОРИО КАРТЕ: На Португалце са НАЈЈАЧИМ снагама, промена на ГОЛУ

Тренер Звезде Дејан Станковић обратио се први пут јавности после пораза од Данаца, будући да након тог меча није дошао на конференцију за медије.

- Добар дан свима, доста пута смо причали о томе да ти можеш да спремиш утакмицу како мислиш да ће изгледати, да радиш на детаљима, свака утакмица носи своје. Окренуло се све после 12. минута, дошао је нови ток, који није очекиван. Дешава се, утакмциа би била тешка и 10 на 10, 10 на 9 је већ постало доста теже, али то вече у четвртак је некако било... Чудно вече, све је ишло контра, почев од терена. Маракана никад није имала баре, то је било прво изненађење, онда црвени, из наших грешака смо примили гол... Можда би ми примили касније да нисмо тада, али од свега тога, после "проспаване" ноћи треба извући позитивно. - рекао је Станковић, а потом наставио:

- Примили смо гол, видело се код момака да су баш хтели да дођемо до те једне лопте да постигнемо гол. Стварно су дали све, дошле су те лопте, са Рашом и Драгом су могле да заврше у мрежи. То би било феноменално. Али и даље имамо исти циљ, пролеће у Европи. Зависи од нас, имамо утакмицу код куће, идемо даље. Оставићемо ружно вече иза нас, поуке ћемо извући, колико смо јуче. Морамо да растемо као група, као екипа. Морамо изаћи јачи.

О киксу Милоша Дегенека и искључења на старту утакмице објаснио је следеће:

Дегенек је професионалац, он је део екипе, део групе. Да није Дегенек, можда би био неко други. Он је момак који има искуства, једино ја могу да кажем, био је 10. минут, можда је требало да пусти, био је ту Борјан, да смо играли "10 на 10", можда би победили. Само кажем, да сам ја био, ја би донео другу одлуку. 

Учинак судија

- Шта ја да коментаришем то? Одлично је што сам отишао одмах у тунел, добио бих суспензију да сам остао. Немам шта да кажем, немам шта да додам, сви су видели. Мој фокус је остао на екипи, нећу да трошим снагу на такве ствари. Ко је жело да види, видео је, идемо даље.

Први пораз на Маракани

Звезда је доживела први пораз на Маракани на европској сцени:

Жао ми је што се десило у групи где смо били океј. Имали смо брејк из Лудогореца, колико њих је веровало да ћемо добити тамо, да ли је ико веровао? Океј, добили смо, али ето. Није лепо изгубити на свом стадиону, ја све њих познајем у главу, они могу да иду уздигнуте главе. Нема ништа од тих рекорда, од тих утакмица... Битан је само циљ, шта ја имам од 50 утакмица, ако не уђем и не узмем титулу? Шта ја имам од свега тога ако не прођем даље?

- Лепо је имати низ, али није смак света ако се у једном такмичарском циклусу, да ли је то Лига Европе, да ли је то лига... Моменат није прави, имали смо пун стадион, имали смо лепу прилику, али нећемо одустати. Имамо још времена, ето утакмица сутра, коју нисмо поменули, која нама значи, којом држимо прикључак. То је доста битна утакмица коју спремамо после тешке вечери, тако да... Момци су увек реаговали после тежих ситауација, они су реаговали јако, то очекујем и сад.

Следи дерби на "Карађорђу"?

- Одличан посао ради Славољу Ђорђевић, ево старт му није изгледао добро, али доста промена играчког кадра. Види се да добро ради, да извлачи максимум из својих играча и очекујем да ће тако бити и сутра. Лепа утакмица, леп дерби. Сви су океј што се здравтсвено тиче, само је питање ко је колико уморан, то ћу јавити све.

Војводина без Немање Човића

- Човић је момак који је увек стварао проблеме, одличан тајминг, низак је али је скочан. Његово кретање и игра је од великог значаја за Војводину, они морају надоместити недостатак а знам да хоће. Организоватни су на терену, организовано се бране, користе прекиде, транзицију офанзиву...

О томе какве Новосађане очекује, тренер Звезде је нагласио:

- Доста тога смо промашили, то је била скроз другачија утакмица, то ћете морати њих да питате. Волео бих да се надигравамо.

Све вести о ФК Црвена звезда прочитајте на ОВОМ линку.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Мариа Кортизиа, супруга Пиетроса Сотироуа првотимца Лудогореца.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.