Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕДСЕДНИК ФК ВОЈВОДИНА: Хвала Граду, Србијагасу и Јужној Бачкој

23.12.2020. 17:19
Пише:
Србија Данас
Dragoljub Samardžić
Драгољуб Самарџић / Извор: Фото: ФК Војводина

"Када сам преузимао дужност председника, рекао сам да видим светло на крају тунела и био сам у праву."

Председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић захвалио се Граду Новом Саду и компанијама „Србијагас“ и „Енерготехника Јужна Бачка“ на томе што су помогли да се одблокира клупски рачун, који је у претходном периоду био у блокади услед дуговања према Пореској управи.

О овој, као и о многим другим темама, он је говорио у интервјуу за Дневник, који преносимо у целости.

Шта данас можеш да купиш за 60 динара?

Шта данас можеш да купиш за 60 динара?

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ИНЦИДЕНТА: Србин Србину псовао српску мајку - усред Јерусалима! (ВИДЕО)

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ИНЦИДЕНТА: Србин Србину псовао српску мајку - усред Јерусалима! (ВИДЕО)

РОНАЛДО СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Након дебакла од Фјорентине Португалац послао моћну поруку (ФОТО)

РОНАЛДО СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Након дебакла од Фјорентине Португалац послао моћну поруку (ФОТО)

Два тима која су тренутно у најбољој форми у Премијер лиги су Евертон и Манчестер Јунајтед и управо они се састају вечерас (21.00) на Гудисону. Биће сјајног фудбала - квота на кеца је 3,10, на икс 3,40, а на двојку 2,30. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Евертон - Манчестер Јунајтед.

– Пре свега, долазећи на место председника УО обећао сам да ћемо да покушамо створимо много бољу атмосферу у клубу и око њега у односу на претходни период. Изузетно сам задовољан због чињенице да смо успели да деблокирамо рачун клуба, који је настао због дуговања према Пореској управи и у томе смо, ево, и успели. Сада се заиста лакше дише. Велику захвалност за помоћ у решавању овог изузетно важног питања дугујемо Граду Новом Саду и градоначелнику Милошу Вучевићу, нашем генералном спонзору „Србијагасу“, као и компанији „Енерготехника Јужна Бачка“, који су нам у томе вансеријски помогли. Тим потезом створили смо услове да екипа оде на зимске припреме, на којима ће имати могућност да се на најбољи начин припреми за пролећни део сезоне – каже Самарџић.

Од краја јула сте били на месту вршиоца дужности, сада сте промовисани у првог човека клуба. Шта бисте, поред наведеног, издвојили као прве резултате деловања Управног одбора и Вас као његовог председника?

– На челу клуба сам практично од почетка ове сезоне, коју завршавамо успешно на такмичарском, финансијском и организационом плану. Формирали смо све клупске структуре и због тога сам веома задовољан. Треба да се истакне и чињеница да смо потписали чак 11 професионалних уговора с нашим омладинцима и кадетима, јер желимо да на тај начин обезбедимо квалитет и играче за будућност, наравно у договору са шефом стручног штаба. Осим тога, потписали смо уговор са Е-гимназијом, па ће наша деца имати одличне услове за школовање. У фудбалском центру „Вујадин Бошков“ имаће оптималне услове за свакодневни живот, образовање и тренинге и срећан сам што смо почели с реализацијом идеје која постоји већ дужи низ година. То је велика ствар, јер више нећемо да продајемо децу другим клубовима и на овај начин задржаћемо капитал који стварамо у омладинској школи „Илија Пантелић“.

Где ће, и када, брусити форму на зимским припремама капитен Никола Дринчић и саиграчи?

– Екипа 14. јануара одлази у стару базу, турско летовалиште Белек, где ће имати оптималне услове за рад. Боравиће у хотелу „Сусеси“ до 28. јануара, а шестог фебруара чека нас наставак такмичења у Суперлиги. Планирамо да у Турску отпутује 28 играча, чланови стручног штаба, а с њима ће бити и представници медија, који ће свакодневно извештавати о раду и атмосфери унутар екипе.

Ускоро ће почети и зимски прелазни рок. Хоће ли бити одлазака и долазака?

– У клуб може да дође новајлија под условом да неко с његове позиције претходно буде продат, јер не желимо да гомиламо играче. За сада немамо конкретних понуда за било кога из актуелне екипе, али очекујем да ће да их буде, јер Војводина има доста квалитетних фудбалера.

Да ли се нешто дешава по питању именовања спортског директора?

– Разговори с човеком који ће у будућем периоду обављати ту функцију су у завршној фази, па очекујем да би посао могао да буде завршен и реализован у наредних дан или два. Тада ћу моћи да јавност упознам о коме је реч.

У последње време појавила се информација да постоји заинтересованост појединих клубова за услуге тренера Ненада Лалатовића?

– Наш тренер има уговор до 31. маја следеће године и то је мој једини одговор.

Иза Војводине је успешна такмичарска година. Који су циљеви пред екипу постављени до краја сезоне?

– Тачно је да смо у овој години имали одличне резултате и били бисмо презадовољни уколико нападнемо друго место у првенству, односно да дођемо у ситуацију да на табели раздвојимо Црвену звезду и Партизан. Наравно, жеља нам је и да покушамо да одбранимо трофеј у Купу Србије.

Утисак је да у Војводини сада владају много ведрији тонови у односу на ранији период?

– Када сам преузимао дужност председника, рекао сам да видим светло на крају тунела и био сам у праву. Да, данас у клубу владају ведрији тонови, јер смо успели да испунимо обавезе према играчима и према држави. Надам се да ћемо остати на том путу и у времену које наилази и да ћемо у 2021. години имати још пуно разлога за задовољство и радост. Када то кажем, мислим на све нас који радимо у клубу, играче и тренере, као и наше верне навијаче – изјавио је Самарџић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа ватрена навијачица Наполија Јоланда де Риенцо.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.