Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРОЦУРИЛИ НОВИ ДЕТАЉИ: Откривено зашто је бивши фудбалер Партизана ПОКУШАО да убије "пријатеља"

23.07.2020. 09:06
Пише:
Србија Данас/Блиц
Uhapšen bivši fudbaler Partizana
Ухапшен бивши фудбалер Партизана / Извор: МН Press

Испливало.

Бивши фудбалер Партизана и репрезентације Србије Никола Малбаша (43), осумњичен је да је 8. јула у Земуну покушао да убије Игора Н. званог Цига.

Јувентус вечерас (19.30) гостује Удинезеу и има прилику да победом и математички обезбеди нову титулу шампиона Италије. Квота на двојку је 1,63, док је дупла шанса 1X 2,28. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Удинезе – Јувентус.

Како сазнаје "Блиц", претходно га је овај "пријатељ" рекетирао и чак запретио да ће му повредити породицу ако не добије тражене паре.

ОВО СЕ НЕКИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ: Различита РАСПОЛОЖЕЊА у Звезди и Партизану! Ево и због ЧЕГА!

ОВО СЕ НЕКИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ: Различита РАСПОЛОЖЕЊА у Звезди и Партизану! Ево и због ЧЕГА!

СЕНЗАЦИЈА У СЛОВЕНИЈИ: Огроман КИКС новог појачања Партизана ОДЛУЧИО шампиона (ВИДЕО)

СЕНЗАЦИЈА У СЛОВЕНИЈИ: Огроман КИКС новог појачања Партизана ОДЛУЧИО шампиона (ВИДЕО)

ДЕТОНАЦИЈА! Садик пре Партизана ПОНУЂЕН Звезди! Зна се и РАЗЛОГ зашто није стигао на Маракану!

ДЕТОНАЦИЈА! Садик пре Партизана ПОНУЂЕН Звезди! Зна се и РАЗЛОГ зашто није стигао на Маракану!

До ових сазнања дошли су истражитељи, а очекивало се да управо Никола Малбаша, који се предао београдској полицији после 11 дана скривања, расветли све детаље његовог односа са Игором Н, који је раније хапшен због трговине дрогом и крађе возила, међутим Малбаша је порицао да је он избо мушкарца.

Бивши првотимац црно-белих засад се терети да је 8. јула у Бачкој улици у Земуну, близу окретнице аутобуса на линијама "18" и "83", ушао у аутомобил оштећеног и након краће свађе ножем га убо у стомак, истрчао из возила и побегао. Игор Н. је превезен у Ургентни центар, оперисан је и опоравља се.

- Малбаша се по завршетку иностране каријере вратио у родни Београд и зарађени новац почео је да улаже у изградњу зграда. Једно време тај посао је ишао добро, али су онда настали проблеми, понестало му је новца да би завршио неке послове. Како је засад утврђено, тада се обратио познанику из Земуна Игору Н. и од њега позајмио новац да би завршио започете послове - сазнаје "Блиц" од извора упознатог са истрагом.

Одакле Игору Н. паре, да ли је то зарада од трговине дрогом, ауто-бизниса, или је можда био само један рука у том ланцу позајмљивања новца, тачније давао на камату евре неке треће особа, требало би да буде установљено у даљој истрази.

- Сума коју је позајмио бивши фудбалер у први мах није деловала толико озбиљно. Иако се трудио да је враћа рате, познаник од кога је позајмио паре почео је да се понаша као прави рекеташ, зеленаш, лихвар. Камата на основицу је стално расла, па је једног момента Малбашин дуг постао десетак пута већи од суме коју је позајмио - објашњава наш извор.

Некадашњи фудбалер Партизана и репрезентативац Србије покушавао је да са познаником договори у вези са враћањем пара, али безуспешно.

- Игор Н. је наводно Малбаши претио да ће му, ако не врати позајмљени новац, повредити најближе - породицу. Да ли је то био окидач за напад, истражује се - наводи извор "Блица".

Нејасно је зашто се Малбаша за позајмицу обратио познанику који има подебели досије и што је самим тим ризиковао да постане жртва рекеташа.

- Дефинитивно није добро проценио Игора Н. и то ће вероватно скупо платити - открио је исти извор.

Виши суд у Београду одредио је Малбаши јуче, на предлог тужилаштва, притвор до 30 дана.

- Притвор му је одредио судија за претходни поступак због опасности од бекства, због постојања особитих околности које указују да би могао да утиче на сведоке, као и да би у кратком року могао да понови кривично дело - рекла је портпарол суда Татјана Тешић.

На ову одлука суда одбрана Малбаше има право да уложи жалбу кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

У даљем току поступка тузиластво ће испитати оштећеног И.Н. као и остале сведоке.

Рањени Игор Н. је добро познат полицији као крадљивац аутомобила, али је после робије прешао на трговину дрогом. Хапшен је 2011, када је украо BMW серије три француских регистрација на Вождовцу. Тада је у гаражи у којој је крио украдено возило нађен и ометач ГПС, који олакшава крадљивцу бекство и чување украденог аутомобила. Тада је ухапшен у аутомобилу "Рено Клио" украденом још 2008. године, а утврђено је да су на њему прекуцани бројеви шасије и мотора.

Три године пре тога украо је "Шкоду Октавију" и она је у међувремену променила два власника.

Те 2011. већ је иза себе имао две робије за крађу аутомобила, а следила му је казна од седам месеци затвора због нелегалног оружја, па је уз њу добио и нову за крађу BMW.

Следеће године медији су писали да је био члан криминалне групе коју је Саша Тиосављевић, бивши припадник Јединице за специјалне операције, снабдевао дрогом са Косова.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа позната руска навијачица Марија Лиман.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

ДЕНВЕР СЛАВИО НА КРИЛИМА СРБИНА: Јокићев ШОУ до БОЛА (ВИДЕО)

ДЕНВЕР СЛАВИО НА КРИЛИМА СРБИНА: Јокићев ШОУ до БОЛА (ВИДЕО)

ПОНУДА ЗА БИВШЕГ СЕЛЕКТОРА СРБИЈЕ: Крстајић одлази на нову функцију

ПОНУДА ЗА БИВШЕГ СЕЛЕКТОРА СРБИЈЕ: Крстајић одлази на нову функцију

САДИК И АСАНО ДОНЕЛИ ПОБЕДУ ПРОТИВ ЗЛАТИБОРА: Милошевић улазио на терен незадовољан суђењем

САДИК И АСАНО ДОНЕЛИ ПОБЕДУ ПРОТИВ ЗЛАТИБОРА: Милошевић улазио на терен незадовољан суђењем