Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШТА?! ОВО НИКО НЕ БИ НИ ПОМИСЛИО: Роберта и Новака веже ИСТО ПРЕЗИМЕ! Фудбалер открио јесу ли РОЂАЦИ

28.01.2021. 18:43
Пише:
Србија Данас
Robert Prosinečki, Novak Đoković
Роберт Просинечки, Новак Ђоковић / Извор: МН Press

Многе занимљивости је испричао Велики Жути.

Легендарни фудбалер Роберт Просинечки је један од ретких спортиста са ових простора према ком постоји универзална љубав у свим државама бивше Југославије. Самим тим, приче о његовим детаљима из живота су занимљиве свима и популарни Роби нема проблем да изађе публици у сусрет. 

Меридиан Спорт лансирао иОС апликацију - преузми је већ данас!

Меридиан Спорт лансирао иОС апликацију - преузми је већ данас!

ВИШЕ НЕМА ДИЛЕМЕ Из ФСС-а потврдили, остали само Милоје, Саво и Пикси! Један је УБЕДЉИВИ ФАВОРИТ за селектора

ВИШЕ НЕМА ДИЛЕМЕ Из ФСС-а потврдили, остали само Милоје, Саво и Пикси! Један је УБЕДЉИВИ ФАВОРИТ за селектора

СВЕ ЈЕ ЛАЖ! Душко потписао уговор, а Карлеуша бесна - приче о његовој ЉУБАВНОЈ АФЕРИ нису тачне (ФОТО)

СВЕ ЈЕ ЛАЖ! Душко потписао уговор, а Карлеуша бесна - приче о његовој ЉУБАВНОЈ АФЕРИ нису тачне (ФОТО)

Просинечки је пре неколико година открио занимљивости које су мало познате широј јавности. На пример, зна се да је током играчке каријере променио чак 12 клубова. Упркос чињеници да је са Звездом био првак Европе, као и да је играо и за Реал Мадрид и Барселону, увек је био "обема ногама на земљи". То је могло да се чује и од саиграча из Олимпије.

- Годину дана сам играо тамо и често путовао за Загреб. Отац (Ђуро) ми је већ тада био болестан, па сам желео да будем што ближе. Нисам никада тражио привилегије, можда једино нисам долазио на тренинг понедељком - рекао је својевремено у емисији "Телеринг" на РТРС, а затим и одговорио на питање о мајци, Емилији, чије је девојачко презиме Ђоковић.

Robert Prosinečki
Роберт Просинечки / Извор: МН Press

Питање које се на неки начин само наметнуло, је да ли је у неком сродству са најбољим светским тенисером Новаком Ђоковићем.

- Колико ми је рекла, нема. Да ли постоји веза у неким даљим лозама, стварно не знам... Мислим да не. Новака Ђоковића сам упознао док сам био тренер Звезде. Чак смо и одиграли једну хуманитарну утакмицу.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: МН Press

Лидер Манчестер Сити Тотенхему бежи осам, а Ливерпулу седам бодова, па би за пораженог из вечерашњег (21.00) дербија Тотенхем – Ливерпул могло да се каже да испада из шампионске трке. Осим што је гост, Ливерпул је у ужасној форми, и без победе у Премијер лиги је већ пет кола. Квота на Тотенхем је 3,10, на икс 3,35, а на Ливерпул 2,30. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Тотенхем – Ливерпул.

- Ма, било је свугде добро. Где год сам био, добро су ме прихватили. Негде сам играо боље, негде лошије. Имао сам лепих тренутака у сваком клубу. Ипак, бооравак у Звезди је био нешто другачији, и то стално наглашавам. Током четири године сам играо озбиљан фудбал, освојио све што сам могао. И била је то велика одскочна даска за даље. После сам отишао у највећи светски клуб за мене, Реал, тако да су те четири године за мене веома важне.

А како је Звезда постала првак Европе, објаснио је и то.

- То је врло једноставно. Гро квалитетних играча доведено је у периоду од три године. Управа, пре свега Џаја (Драган Џајић) довели су мање-више све играче. Била је то одлична организација. Цвеле (Владимир Цветковић) је радио на неком другом плану. По закону, није могло да се иде пре 28 године, па је направљена одлична селекција. Било је и пораза, јер се све постепено градило. Не може се ништа преко ноћи.

Описао је и како је постао тренер.

- Случајно. Раније нисам ни помишљао да постанем тренер. Када је Славен (Билић) постао селектор Хрватске, рекао ми је да хоће да поразговарамо. Понудио ми је преко телефона да будем помоћник, али сам му рекао да ме то у том тренутку не занима. Али је ипак кренуло. Провео сам четири године са њим и онда ми се свидело.

Robert Prosinečki
Роберт Просинечки / Извор: МН Press

Као и како је дошао у Звезду.

- Свратио сам до Београда да погледам утакмицу Партизан - Шахтјор, и онда су ме питали да ли бих био тренер. Тако је све почело и једноставно се прихватиш таквог посла. Добро сам познавао и град и клуб, али и велики је изазов, јер је Звезда на овим просторима и даље један од највећих клубова.

Открио је Просинечки који му је најдражи гол у каријери.

- Издвојио бих два. У Звезди, против Динама из Дрездена, а у Хрватској против Холандије, за треће место на Мондијалу. Можда и први гол у дресу Динама, против Жељезничара - рекао је између осталог Велики Жути.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа српска кик-боксерка Сташа Веић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.