Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

САДА ЈЕ У ВОЖДОВЦУ, АЛИ СЕ ПРИСЕТИО: Микић открио како га је Звезда КИДНАПОВАЛА (ФОТО)

29.04.2019. 15:21
Пише:
Србија Данас
Nemanja Nikolić i Nikola Mikić
Немања Николић и Никола Микић / Извор: МН Press

Искусни дефанзивац направио ретроспективу каријере.

Фудбалери Вождовца тренутно су у плеј-ауту Суперлиге, а у среду их очекује гостовање Раднику. Док се чека пут ка југу Србије, на сајту Змајева објављен је опширан интервју са Николом Микићем, једним од најискуснијих у екипи. Причао је о почецима, али и занимљивим детаљима из даље каријере. 

КРСТАЈИЋ: Тешко је описати колико би нам значио пласман на ЕУРО 2020 (ФОТО)

КРСТАЈИЋ: Тешко је описати колико би нам значио пласман на ЕУРО 2020 (ФОТО)

ГОТОВО ДА НЕМА ДИЛЕМЕ: Ово је Терзићев први ПИК да замени Милојевића (ФОТО)

ГОТОВО ДА НЕМА ДИЛЕМЕ: Ово је Терзићев први ПИК да замени Милојевића (ФОТО)

ВОЈВОДИНА ЧЕКА ЗВЕЗДУ: Знају се цене улазница, као и на којој ће трибини бити Делије (ФОТО)

ВОЈВОДИНА ЧЕКА ЗВЕЗДУ: Знају се цене улазница, као и на којој ће трибини бити Делије (ФОТО)

- Као дете сам у Краљеву почео да тренирам у школи фудбала "Бубамара" која постоји и дан данас, ако се добро сећам тада сам био трећи разред. Након тога сам прешао у Обилић, и ту сам направио неке озбиљније кораке ка професионалној каријери. Тада сам имао 15 година и на позив клуба преселио сам се у Београд. Обилић је тада био један од најстабилнијих клубова и то је било велико искуство за мене и у њему сам остао све до првог тима. После Полицајца прешао сам у Раднички из Ниша, који је тада био стабилан друголигаш и тамо сам се задржао три и по године. То је било сјајно искуство и чак сам једно време био и капитен тима. Након тога уследио је позив Напретка из Крушевца, тачније тренер Јовица Шкоро ме је позвао да се прикључим тиму, и он је најзаслужнији за то што тада прешао у Крушевац - рекао је за клупски сајт Микић кога је касније пут одвео у Црвену звезду. 

- Провео сам сјајне две и по године у Напретку, и први тренер ми је, као што сам рекао, био Јовица Шкоро, а након њега је дошао Ненад Сакић. Он је човек којег изузетно ценим и поштујем и заиста сјајан тренер који је много урадио за мене. Он је једним делом и заслужан за то што сам ја отишао у Црвену Звезду након тога. Након сезоне коју сам одиграо заиста сјајно, почело је да се говори о интересовању Црвене Звезде и Партизана. Међутим, пошто сам велики звездаш, за мене није постојала опција преласка у црно-бели табор. Током паузе у првенству мене је позвао Драгиша Бинић на хитан састанак на стадиону Напретка, на којем су били он и Маза (тадашњи спортски директор Горан) Василијевић. Тада ме је Василијевић само "спаковао" у кола и одвезао у Београд, тако да можемо да кажемо да ме је Звезда скоро па "киднаповала" .

Nikola Mikić
Никола Микић / Извор: МН Press

- Када сам дошао у Звезду, нисам играо, већ сам тек касније дебитовао, ако се добро сећам био је то меч са Радом на Бањици. Тада је тренер био Пижон, а касније је дошао Просинечки који ми је указао поверење и доделио капитенску траку. Нинков (Павле) је отишао у Тулуз, (Милан) Вилотић је такође напустио клуб, тако да је капитенска трака припала мени и то сматрам за једну од највећих привилегија коју сам имао кроз каријеру. Када је отишао Просинечки, у клуб је дошао Саша Јанковић као тренер, и убрзо се вратио и Ненад Милијаш, а када се у клуб врати Ненад Милијаш, који је таква величина и који толико значи за Црвену Звезду, не мора нико ништа да вам каже, сами остављате траку ономе коме је намењена. У сваком случају, то је био један сјајан период моје каријере.

После је уследио одлазак у Турску, с тим да је постојала могућност и преласка у Ростов. 

- На крају сезоне осетио сам да је време да наставим даље и најреалнија опција била је прелазак у Ростов. Све је скоро било договорено, ја сам био спакован и спреман за пут у Русију, међутим у преговорима између два клуба је у задњем моменту дошло до неслагања и читав трансфер је пропао у последњем моменту. Онда долази до преласка у Манисаспор и то су биле две сјајне године. Део Турске у којој је Маниса је предиван и људи су такође сјајни, тако да то памтим као заиста један диван период. Клуб је био феноменално организован, и све је заиста подређено томе да се странац осећа што лепше и што пријатније у свом клубу.

Када је епизода у Турској завршена, био је у ОФК Београду, у Грчкој, поново у Маниси, а затим је дошао у Вождовац. 

- После другог боравка у Манисаспору и прекида сарадње, чврсто сам решио да ћу напустити фудбал и прекинути каријеру. Једноставно нисам себе видео у српском фудбалу јер сам већ седам година играо у иностранству, а познавајући прилике у нашем фудбалу, нисам мислио да могу да нађем коректну средину у којој могу да наставим своју каријеру. Уследио је позив власника клуба, као и директора клуба, Горана Гркинића и након састанка и разговора који смо обавили увидео сам да је Вождовац једна права, здрава и пристојна спортска прича. И пре тога чуо сам да је Вождовац клуб који је сјајно организован и који сјајно функционише, али док не видите то својим очима, ви у то не верујете. Тако је било и са мном.

ПУКЛА ЉУБАВ: Вучелић жестоко ОПЛЕО по Толету и објаснио одакле се СТВОРИЛО 3.600.000 евра за лиценцу!

ПУКЛА ЉУБАВ: Вучелић жестоко ОПЛЕО по Толету и објаснио одакле се СТВОРИЛО 3.600.000 евра за лиценцу!

НИЈЕ МУ ДУГО ТРЕБАЛО: Караџић БРУТАЛНО оплео по Вучелићу! Ево како га је НАЗВАО (ФОТО)

НИЈЕ МУ ДУГО ТРЕБАЛО: Караџић БРУТАЛНО оплео по Вучелићу! Ево како га је НАЗВАО (ФОТО)

Погинуо фудбалер у несрећи у Турској! Пре годину дана најављиван је његов долазак у Партизан

Погинуо фудбалер у несрећи у Турској! Пре годину дана најављиван је његов долазак у Партизан

Из једне ситуације у којој сам био спреман да завршим каријеру и да престанем да се бавим фудбалом, дошао сам у ситуацију да више него икад уживам у фудбалу, и то у једном клубу који је заиста сјајан. Када сам видео како је клуб уређен, како су људи који раде у клубу посвећени послу и да подређују све успеху Вождовца, како искрено воле клуб, то је атмосфера која вам даје жељу, вољу и велики мотив да дате све од себе и да наставите да се бавите фудбалом. Мислим да је Вождовац један од најорганизованијих клубова у земљи, има сјајну атмосферу у свлачионици, сви саиграчи се поштују и помажу једни другима, заиста велико другарство влада међу свима у клубу. Могу слободно да кажем да сам у клубу стекао пријатеље за цео живот, почевши од старијих саиграча који су моја генерација, Павика, Миша, Матке, Маре Јовановић, Ћирко и осталих момака, јер сви заиста функционишемо као једна велика породица.

Било је још приче о Змајевима. 

- У Вождовцу су старији саиграчи максимално наклоњени млађима и труде се заиста да им помогну на све начине. Саветују о исхрани, о тренингу, о понашању, а то није случај у свим клубовима. У неким клубовима, старији саиграчи те некако одбаце и пред тобом као пред младим играчем је много доказивања и борбе са много ствари, што увелико отежава само привикавање на сениорски фудбал. Овде је све подређено породичној атмосфери и заједничком успеху. Заиста се искрено воли клуб, то се види на сваком кораку. Није Вождовац клуб у којем неко може да се материјално обезбеди за цео живот, али се свуда види искрена љубав према клубу и жеља да клуб буде што успешнији и да расте из дана у дан. Ако погледамо организацију клуба, играче који играју у клубу, услове које имамо, можемо слободно да кажемо да клуб не заслужује никако да буде на месту на којем се налази тренутно. Ова сезона је само сплет неких околности које нам нису ишле на руку ове године. Сигуран сам да ће клуб следеће године пуцати на сам врх табеле и на једно од првих пет места, нема сумње да по свему то заиста и заслужује - закључио је Микић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа одбојкашица Ким Глас