Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХРАБРО СРЦЕ СЛАВИШЕ КОКЕЗЕ: Нисам се плашио короне! Председник Вучић ме свакодневно звао

12.04.2020. 20:48 17:13
Пише:
Србија Данас
Slaviša Kokeza
Славиша Кокеза / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Пожелео је Данилу Вучићу брз опоравак.

Председник Фудбалског савеза Србије господин Славиша Кокеза успешно је излечен од корона вируса, а на радно место се враћа већ у понедељак 13. априла. Ипак, дан раније је одлучио да у емисији "Тема дана" на телевизији Пинк уживо говори о томе како је прегурао тешку болест.

Први човек српског фудбала је истакао да се није плашио корона вируса када је сазнао да је заражен, али да му неколико дана касније ипак није било свеједно зато што је имао великих проблема са дисањем. Ипак, открио је да му је највише значила подршка председника Србије Александра Вучића који га је свакодневно звао и да му је то дало снагу да победи опаку болест.

Такође, Кокеза је на крају поручио свим грађанима Србије да се придржавају онога што им кажу Влада Србије и епидемиолог, а зараженима је на челу са Данилом Вучићем пожелео што бржи опоравак.

НЕМА ОДМОРА: Кокеза ПОБЕДИО корону и враћа се на посао

НЕМА ОДМОРА: Кокеза ПОБЕДИО корону и враћа се на посао

НЕКАДАШЊИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ТВРДИ: Партизан је највећи клуб у бившој Југославији

НЕКАДАШЊИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ТВРДИ: Партизан је највећи клуб у бившој Југославији

БАЛКАНАЦ ТВРДИ: Русима корона НЕ МОЖЕ ништа, вотка убија све живо!

БАЛКАНАЦ ТВРДИ: Русима корона НЕ МОЖЕ ништа, вотка убија све живо!

Комплетно излагање Славише Кокезе можете испратити у наставку текста.

Осим Кокезе, у емисији су гостовали још Др. Даница Грујичић и заставник прве класе Саша Радојевић, заменик команданта карауле "Кошаре" 1999. године.

На самом почетку, први човек Фудбалског савеза Србије је поручио да се јако добро осећа.

- Одлично сам. После периода који сам провео у болници и каснијег кућног карантина коначно сам добро. Без икаквих тегоба. Осећам се још боље него пре - рекао је Кокеза.

Slaviša Kokeza
Славиша Кокеза / Извор: МН Press

Потом је открио да се заразио када је био у Италији како би гледао утакмицу Лиге шампиона између Аталанте и Валенсије.

- Заразио сам се у Милану између 18. и 20. фебруара, а симптоме сам осетио тек две недеље касније. Први симптоми су били главобоља и мала температура, а ништа друго нисам осећао. У почетку нисам ни веровао да имам корону, него тек после недељу дана температуре. Отишао сам да се тестирам и сутрадан су ми јавили да сам позитиван. Након тога сам по седам дана лежао у болници и на инфективној клиници.

КАДА ЈЕ САЗНАО ДА ЈЕ ПОЗИТИВАН БИО ЈЕ ИЗНЕНАЂЕН: Вече пре тога сам играо фудбал, ништа нисам осећао!

КАДА ЈЕ САЗНАО ДА ЈЕ ПОЗИТИВАН БИО ЈЕ ИЗНЕНАЂЕН: Вече пре тога сам играо фудбал, ништа нисам осећао!

Славиша Кокеза је затим истакао да се није плашио све до тренутка док није могао да дише.

- Кад сам сазнао да сам заражен нисам осећао никакав страх. Међутим, касније су кренуле тегобе са осећајем да не могу да удахнем ваздух и тада су ме ухватили страх и паника. Ипак, захваљујући медицинском особљу на инфективној клиници који су неописиво љубазни, и овом приликом им се захваљујем, сам успео да превазиђем страх и да победим корону - изјавио је председник ФСС.

Slaviša Kokeza
Славиша Кокеза / Извор: МН Press

Кокеза није веровао да ће вирус тако брзо или чак уопште стићи у Србију.

- Мислио сам да смо далеко, јер је вирус почео у Кини, али се испоставило да то није баш тако. Верујем да сам имао среће јер имам јак имунитет захваљујући спортском начину живота, па да ми је то помогло у борби против короне.

Откад је изашао из болнице, телефон му константно звони.

- Добијао сам позиве претходних дана. Већина људи је схватила колико је корона опасна, али постоје неки који то и даље не разумеју. Ја то нисам видео својим очима, али се на телевизији могу видети снимци да људи не разумеју. Рецимо, у мојој згради неколико момака током полицијског часа изводе децу у шетњу, без маски. Они дефинитивно не разумеју шта је корона и колико је опасна - казао је Кокеза.

АНТИЋУ У ЧАСТ: Припрема се утакмица у знак сећања на легендарног тренера!

АНТИЋУ У ЧАСТ: Припрема се утакмица у знак сећања на легендарног тренера!

Затим је изнео једну језиву ствар.

- Јако је тешко када неко лежи у соби поред вас у болници, а сутра сазнате да више није жив. Према томе, стварно бих замолио људе да послушају водеће људе наше земље и нашег здравства, па да таквих случајева више не буде.

Slaviša Kokeza
Славиша Кокеза / Извор: МН Press

Господин Кокеза је открио да је са својим цимерима остао у контакту и да се свакодневно чују.

- У контакту сам и са Предрагом Ђелевским и са нашим одбојкашким репрезентативцем Николом Росићем. Сва тројица смо били врло сложни и све смо делили, храну, пиће... Ако је некоме фалио неки лек одмах смо давали један другом.

Потом је Славишу прекинула водитељка емисије речима да је на линији Никола Росић, а тада први човек ФСС-а није могао да сакрије осмех са лица и спонатно је узвикнуо "Ћао, цимер". Након што је Росић објаснио како је он превазишао вирус COVID-19, реч је поново имао Кокеза.

- Никола је један сјајан момак, а искуство из болнице толико зближи људе да то није нормално. Мој други цимер Предраг је први човек који је излечен и да је дао крвну плазму, а данас ми је баш јавио да га је звала премијерка Ана Брнабић да му се захвали. Ја једва чекам да прође 21 дан и откад сам се ја излечио, па да дам крвну плазму. Такође, позвао бих све излечене људе да ураде исто.

Slaviša Kokeza
Славиша Кокеза / Извор: МН Press

Кокеза је имао шта да каже и о томе што су Немци одбили да помогну Италији у борни са корона вирусом.

- Свака држава која је у могућности да помогне другој би то морала да уради. Италија је сигурно најугроженија држава у Европи и све земље на Старом континенту би морале да им притекну у помоћ. Ко хоће да им помогне наћи ће начин, а ко неће наћи ће изговор.

Господин Кокеза је после борбе са корона вирусом потпуно променио поглед на живот.

- Кад дођете у ситуацију да се борите за живот постане вам јасно да је све небитно осим здравља. Потпуно је небитно да ли ћете негде закаснити, какву одећу носите и материјалне ствари су потпуно небитне. Ако закасните негде 15 минута ништа нећете пропустити, а то вам постаје јасно тек у болничкој постељи.

Славиша Кокеза је открио да га је свакодневно звао председник Србије Александар Вучић.

- Велику подршку сам имао од председника Александра Вучића који ме свакодневно звао да пита како сам. Али, он није питао само за мене, већ је звао 10-15 људи првог човека државе, а људи нису могли да поверују да их он зове на телефон. Осим њега, велику подршку су ми пружили људи из света фудбала широм Европе. Звали су ме Дејан Савићевић, Давор Шукер, Александер Чеферин и Ђани Инфантино, а такође и први људи Фудбалских савеза Португалије и Швајцарске.

Slaviša Kokeza
Славиша Кокеза / Извор: МН Press

Председник ФСС је разговарао са многим зараженим људима, па је свестан и различитих симптома који показују да неко има корону.

- Ја сам имао ниску температуру, али људи са високом су такође били позитивни на корона вирус. Такође, многима су први симптоми били ослабљење чула укуса и мириса, кашаљ, стомачни проблеми... - казао је Кокеза.

Он је потом рекао и да је срећан јер су Срби показали један квалитет који немају сви.

- Тих 16 дана у болници човек размишља о свему. Нема шта вам не прође кроз главу. Премотавате милион филмова, да ли сте нешто урадили добро или лоше. Међутим, овај вирус је урадио и нешто добро. Људи су постали свеснији и солидарнији, па желе да помогну комшији, ми то једноставно као народ имамо у себи.

Slaviša Kokeza
Славиша Кокеза / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Кокеза је у болници провео 16 дана, а открио је како је успео да прекрати време.

- Читао сам свашта док сам био у болници, а за око ми је запао један текст који је писао руски научник. Он сваког јутра направи шест коцкица ђумбира и он на свака три сата грицка по једну, па на тај начин штити организам и јача имунитет.

За крај, први човек фудбала у Србији је послао снажну поруку српском народу.

- Сви грађани морају да воде рачуна и да слушају препоруке Владе Србије, епидемиолога и здравствених радника. На тај начин ћемо најлакше победити болест, а пожелео бих свим зараженимја да се излече. Такође, мом другу Данилу Вучићу бих пожелео да се што пре опорави, баш као и ја - поручио је Кокеза.

 

korona
корона / Извор: Србија Данас

 

ТОНИ НАДАЛ ПРЕТИ: Рафа ће бити СПРЕМНИЈИ него икад (ФОТО)

ТОНИ НАДАЛ ПРЕТИ: Рафа ће бити СПРЕМНИЈИ него икад (ФОТО)

КОЛУМБИЈАЦ ОЧАЈАН: Борхи силовали краву (ВИДЕО)

КОЛУМБИЈАЦ ОЧАЈАН: Борхи силовали краву (ВИДЕО)

ТУГА НА СТАМФОРД БРИЏУ: Преминула легенда Челсија

ТУГА НА СТАМФОРД БРИЏУ: Преминула легенда Челсија