Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СРБИЈА ДАНАС СА ЗВЕЗДОМ НА КИПРУ: Капитен нам је причао о клинцима, Партизану, куму... (ФОТО)

29.01.2017. 14:48
Aleksandar Luković
Александар Луковић / Извор: МН Press

Црвено-бели се припремају у Пафосу.

Од нашег извештача са КипраФудбалери Црвене припреме за наставак сезоне настављају на Кипру, тачније на Пафосу. Између два тренинга, екипа Миодрага Божовића била је у хотелу "Александар Велики", а за почетак нашег боравка одлучили смо се за разговор са најискуснијим, капитеном Александром Луковићем.

СТИГАО ЈЕ БОАКЈЕ: Нови нападач Звезде, одмах је "КУПИО" Делије!

- Уф... Не бројим више мајке ми. Ако рачунамо, кренуо сам са 18, сад 35, и сваке године по два пута... Ипак, и даље имам вољу и жељу да тренирам. Овде су услови добри, тако да нам је обезбеђено све да бисмо на прави начин одрадили оно због чега смо дошли - рекао је за почетак разговора за Србија Данас одлично расположени Луковић.

ФИФА НЕ ПРИЗНАЈЕ ТОКИО: Ево шта им ПОРУЧУЈЕ Џаја! (ФОТО)

- Очекује нас неколико тест утакмица, и треба да искористимо све, да се што боље припремимо. Лепо је време, терен такође... Имамо све услове да остваримо што шеф замисли.

Aleksandar Luković
Александар Луковић / Извор: Србија Данас

Екипа у овом тренутку није комплетна. Колико то све ремети?

- Било би боље да смо сви на окупу, али шта да се ради. сви играчи који нису са нама, са репрезентацијама су, тако да ни они не губе ништа. На пример Руиз и Канга су учествовали на јаким такмичењима. А и нису новајлије, тако да им не треба нешто посебно да се прилагођавају и уигравају.

Како Вам сада делује тим, после доласка неколико играча?

- Дошли су неки играчи, који су били носиоци у својим екипама. Мада ће и њима требати времена, јер су овде другачији захтеви. Не сумњам да ће помоћи, али и њима је потребно време да се навикну, на клуб као што је Звезда, који признаје само победе.

Да ли су се млађи играчи уклопили, мада су већ били на припремама у Словенији?

- Клинци као клинци...Још се мало забављају, али добро. То су те године... Они су будућност клуба и сасвим заслужено су са нама. Морају да знају да је ово лепа прилика за њих, да осете рад са сениорима, јер је велика разлика у односу на омладински фудбал. Сви имају потенцијал и могу да буду добри играчи.

Траже ли неки савет после тренинга?

- Траже, али и ми се старији трудимо да им помогнемо. Па, и ја сам први то тражио јер сам дошао из омладинске школе. Знам кроз шта пролазе. Наравно, ту је стручни штаб, али и ми. За њих је битно да виде како се ради. Баш се у том прелазном периоду највише младих играча изгуби. И мој савет им је нека буду фокусирани, и слушају шта им се каже. И да искористе шансе.

Осећате ли као капитен притисак јер сте најстарији, и мате посебну улогу?

- Не. То ми је задовољство. И ја сам једном прошао кроз то и драго ми је да могу да помогнем. Наравно, и остали играчи су их добро прихватили. На њима је само да раде, да би напредовали.

Очекивања од наставка сезоне?

- Стандардно. То је дупла круна. У првенству је све отворено, и ситуација није као прошле године. Сада је разлика шест бодова, и дели се. Мада и даље све зависи од нас. Видим да су се екипе појачале, неки играчи су се или из иностранства. Биће занимљиво, у сваком случају.

Колико то значи за српски фудбал, тај повратак искусних, на пример Владимир Волков у Радничком?

- На то гледам генерално, не по појединцима, али мислим да је то добро јер ће првенство да буде занимљиво. Ми смо први, Партизан је иза нас, Војводина је ту... Неколико екипа је ту око четвртог места. Биће занимљиво, а ми ћемо да се трудимо да до краја задржимо предност. Мада има доста да се игра.

Пратите ли Партизан?

- Искрено, нисам их много пратио. Нису много мењали тим, остали су скоро сви. Слагао бих када бих рекао да их уопште не пратим, али ћемо се ми трудити да пре свега задржимо ту предност. Мислим да можемо да одбранимо титулу.

Да ли оптерећује то што дерби са Партизаном долази прилично брзо?

- С обзиром да се деле бодови, мало је незахвално прогнозирати. Имамо утакмице са Новим Пазаром и Бачком, али тај дерби неће решавати. После тога има много да се игра, али је дерби битан са психолошке стране.

Дерби пада на рођендан клуба. Да ли је то додатно оптерећење?

- Мени није, стварно. Било би лепо да победимо, али је та утакмица још далеко за нас. Имам искуства, па знам да не смемо да размишљамо о дербију, јер испред тога имамо још два меча.

Како проводите слободно време?

- Пролази време... Када имамо два тренинга, после ручка мало се одмарамо. Када је викенд гледамо утакмице, па прође време. Углавном сам са кумом (Душаном Анђелковићем) и Рендулом (Зоран Рендулић). Није нам досадно.

Посвађате ли се некад? Можда због неке игре? 

- Никад, никад. Знамо се одавно. Немамо око чега, са игрицама смо престали одавно - закључио је Луковић.