Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СТАНКОВИЋ ОТПИСАО ПЕТОРИЦУ: Неки РАЗОЧАРАЛИ, неки су заборављени - ОНИ сигурно напуштају "Маракану"

02.05.2022. 14:52
Пише:
Србија Данас
Dejan Stanković, FK Crvena zvezda
Дејан Станковић, ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Тренер црвено-белих више не рачуна на њих.

Београдска Црвена звезда тренутно води у трци за титулу првака Србије. Црвено-бели имају два бода више у односу на Партизан и далеко од тога да је трка готова. Међутим, управа у Љутице Богдана предано ради на томе да пре почетка прелазног рока, растерети тим. Оно што ће можда и разочарати навијаче црвено-белих је и податак да ће чак петорица играча напустити "Маракану". 

ТЕРЗИЋ ОТКЛОНИО СВАКУ ДИЛЕМУ: Станковић иде у Серију А!

ТЕРЗИЋ ОТКЛОНИО СВАКУ ДИЛЕМУ: Станковић иде у Серију А!

НАВИЈАЧИ ЗВЕЗДЕ БИЛИ ЗАБРИНУТИ: Ево зашто Иванић није играо против Војводине

НАВИЈАЧИ ЗВЕЗДЕ БИЛИ ЗАБРИНУТИ: Ево зашто Иванић није играо против Војводине

ПИКСИ НАШАО ЗАМЕНУ ЗА СПАЈИЋА: Звездин бисер облачи дрес репрезентације!

ПИКСИ НАШАО ЗАМЕНУ ЗА СПАЈИЋА: Звездин бисер облачи дрес репрезентације!

Наиме, Дејан Станковић је избором тима овог пролећа показао на које играче рачуна, а на које не. Посебно је током плеј-офа јасно кога је прецртао у Црвеној звезди.

Шеф струке црвено-белих је у четири меча плеј-офа готово увек излазио са истоветних стартних 11, односно тек 15 различитих фудбалера је почињало мечеве Црвене звезде у овој фази Суперлиге.

То су голман Борјан, одбрамбени играчи Пичини, Гајић, Панков, Ераковић, Драговић и Родић, везни играчи Срнић, Саного, Канга, Иванић и Катаи, односно нападачи Бен, Павков и Охи. Прилику са клупе добијали су још Крстичић, Мотика и Станковић - али то је била врло мала минутажа и обично у тренуцима када је сусрет већ решен.

Из тог разлога су Андрија Радуловић, Андреј Ђурић и Никола Станковић прекомандовани поново у омладинце и за викенд су учествовали у победи над вршњацима из Војводине (3:1), док и поједини фудбалери са статусом "искусни и добро плаћени" нису у плановима Станковића до краја сезоне.

Постало је јасно да стратег више не рачуна на Марка Гобељића и још четворицу странаца: Аксела Бакајока, Филипа Фалка, Лоиа Дионија и Ришаира Живковића од којих се очекивало много више од када су стигли у Љутице Богдана.

Marko Gobeljić
Марко Гобељић / Извор: МН Press

Некада стартеру Црвене звезде Марку Гобељићу се овог лета завршава уговор и напустиће клуб након пет врло добрих сезона. Доласком Кристијана Пићинија, Гобељићу није остало ни мало простора за доказивање, а такође је и Милан Гајић стигао до новог уговора, што је још један у низу доказа да ће популарни Гобеља напустити "Маракану". 

Још мању минутажу од Гобељића има Аксел Бакајоко на кога су и заборавили многи навијачи Звезде. Дошао је из Интера са реномеом талентованог играча, али практично ништа није показао у црвено-белом и због тога је требало да иде на позајмицу овог пролећа, међутим на крају је посао пропао. 

Aksel Bakajoko
Аксел Бакајоко / Извор: МН Press

Са друге стране, Фалко је једно од разочарања када су странци у питању. Око његовог доласка прављена је велика фешта, најављиван је као "Соко" који долеће на Маракану, али..."Меси из Салента", како су га звали у Италији, ове сезоне је одиграо чак 25 мечева за Звезду, али углавном и "гарбиџ тајму".

Последњи пут на терену био је против Колубаре у марту и чини се да је и Станковић полако дигао руке од њега, посебно од када је стигао Немања Мотика.

Фалко је преседео на клупи и меч против Војводине и највероватније га нећемо видети ни у преостала три сусрета за Звезду, па чим је коначно исплаћено 1,2 милиона евра Лечеу - стављен је у излог.

Filipo Falko
Филипо Фалко / Извор: МН Press

Звезда ће се знатно лакше ослободити Лоија Дионија који је летос стигао на позајмицу из Анжеа, али је већ после неколико недеља било јасно да није довољно квалитетно решење у нападу, чак ни за другог или трећег нападача. 

На Маракани су још зимус желели да раскину уговор са њим и врате га у Француску, међутим нису успели да се договоре и од тада Диони тренира одвојено од екипе.

Loi Dioni
Лои Диони / Извор: МН Press

Такође, један од отписаних је свакако и Ришаиро Живковић. Бивши нападач Ајакса био је велико појачанеј за Звезде, тражио се профил брзог играча у офанзиви уз то има и српски пасош, међутим његова година у Београду је за заборав.

Rišairo Živković
Ришаиро Живковић / Извор: МН Press

Постигао је један гол, у победи над Инђијом у Купу Србије (1:0). Зато је овог пролећа играо на само једној утакмици - против Чукаричког на "отварању" летњег дела сезоне. 

 

Најновије вести о ФК Црвена звезда прочитајте ОВДЕ

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа руска клизачица Аделина Сотњикова

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.