Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД КОЛУБАРУ: Правимо екипу према терену на коме играмо

17.12.2021. 13:38
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Stanojević
Александар Станојевић / Извор: Фото: Printscreen/Youtoube/FK Партизан

Улаз на утакмицу (субота, 12.55) је бесплатан.

Све је спремно са славље у Хумској. ФК Партизан је победом у Горњем Милановцу над Металцем обезбедио јесење почасти, па је утакмица против Колубаре прилика да лидер Суперлиге на крају првог дела такмичења врати фину предност у односу над Вечитог ривала Црвену звезду од  5.

МЕРИДИАН ДАЈЕ НАЈВЕЋЕ КВОТЕ НА ПЛАНЕТИ: АТАЛАНТА 1.75, ФУЛАМ 1.90, АРСЕНАЛ 2.20

МЕРИДИАН ДАЈЕ НАЈВЕЋЕ КВОТЕ НА ПЛАНЕТИ: АТАЛАНТА 1.75, ФУЛАМ 1.90, АРСЕНАЛ 2.20

МИТАР ОДЛАЗИ ИЗ ФУЛАМА: Мења лигу, стадион и дрес, али ОСТАЈЕ у Лондону! (ФОТО)

МИТАР ОДЛАЗИ ИЗ ФУЛАМА: Мења лигу, стадион и дрес, али ОСТАЈЕ у Лондону! (ФОТО)

ЕВРОЛИГА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ: Видео снимак је ОДЛУЧИО меч Партизан-Сласк, ЕВО да ли су судије ПОГРЕШИЛЕ (ВИДЕО)

ЕВРОЛИГА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ: Видео снимак је ОДЛУЧИО меч Партизан-Сласк, ЕВО да ли су судије ПОГРЕШИЛЕ (ВИДЕО)

Бранилац титуле је преокретом против ТСЦ-а смањио разлику за Партизаном на два бода, али су црно-бели апсолутни у мечу са Колубаром и све осим победе Парног ваљка представљало би мегасензацију.

Зато је врхушка лидера одлучила да часте навијаче за подршку током целе сезоне и капије стадиона у Хумској за суботњи окршај (12.55) биће широм отворене.

- Играју чвршће и компактније. Последњи пут су победили Пролетер. Индивидуално и групно смо их анализирали и потпуно смо спремни за њих у сваком смислу те речи. Надамо се да ће услови бити адекватни. Идемо максимално сконцентрисани и фокусирани да на најбољи начин завршимо полусезону. Знамо сви колико нам значи сваки добри резултат. Имамо високу мотивацију. Играте у гостима тешку утакмицу и из тог разлога смо се јако радовали. Против Анортозиса смо имали лош терен, а и сада сам забринут пред Колубару. То није алиби, већ важан сегмент у једној утакмици - рекао је тренер Партизана Александар Станојевић о наредном ривалу.

Стручни штаб Партизана суочио се са многобројним проблемима претходних месеци. Почевши од Natha, па до оних који су редом испадали из строја, као што су Марковић, Пантић, Рикардо Гомеш... Тренер црно-белих говорио је на кога може да рачуна у наредном мечу са Лазаревчанима.

- Сви су спремни, Пантић и Рикардо, Терзић заслужује да игра, због одличне полусезоне, али тежак терен диктира ко ће играти, имао је повреду која га је успорила. Правимо екипу према терену на коме играмо, из тог разлога се не опредељујемо на играче који би заслужили да играју. Ту пре свега мислим на Терзића и Лазара Павловића, нема разлога да Павловић не буде стартер.

Повратак Рикарда

Гробаре највише занима ситуација око нападача из Зеленортских острва, који је колабирао пред меч са Анортозисом.

- Сачекаћете званично обраћање лекарске службе, али могу да вам кажем да је Рикардо почео да тренира данас ће одрадити још један тренинг пуног интензитета и сутра ће конкурисати за састав - одушевио је навијаче Станојевић.

С друге страме, оно што може да брине тренера Партизана је дефицит левог бека, пошто су Урошевић и Обрадовић повређени, док је Рајко Брежанчић ван такмичарског ритма, па ће принудно на ту позицију неко од десних бекова попут Марка Живковића или Александра Миљковића, па ће тренер Партизана мењати формацију.

О писању историје...

- За мене је сваки дан борба, пратим историју и статистику Партизана, али не мислим да је показатељ било чега.

Има квалитетних играча, причамо о појачањима

Ближи се прелазни рок, у Хумској већ размишљају о појачањима. Станојевић је открио да ли на домаћој сцени има играча за црно-беле.

- Ми смо увек активни, гледамо играче, има у нашој лиги и иностранству квалитетних и занимљивих играча, све зависи од одлазака, долазака. Имамо нека успорења, а последњи састанак ћемо имати дан пред брифинг са новинарима у понедељак, сат пре тога, па ћу рећи детаљније око тога.

ФК Партизан је на пола пута до освајања титуле.

- Кад сам дошао, рекао сам да желимо да будемо конкурентни за титулу. Сви су ми говорили да нема шансе, да ће тешко бити да будемо конкурентни, веровао сам у то, дал' ће бити пет, два или три бода видећемо сутра - каже шеф струке Парног ваљка и наставља у истом тону:

- Тако ми и даље говоре, тешко ћемо до титуле, много сам срећан што смо на пола пута први, желим да променимо ситуацију и да људи око нас верују у то. И даље се прича да немамо шансе, жеља ми је да будемо конкурентни до самога краја.

ВАР пун погодак

Осврнуо се сјајни стручњак и на утиске о увођењу ВАР-а у српски фудбал.

- Донео је доста добрих ствари. Доста је то компликовано, пола ствари нисам знао о томе, морамо да знамо многе детаље око тога, не можемо да кажемо да ће са њим првенство да буде регуларније, али да се сведе на мање судијских грешака - истакао је Александар Станојевић. 

Све најновије вести о ФК Партизан прочитајте ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Мариа Луиса Јакобели девојка француског фудбалера Килијана Мбапеа.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.