Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СТАНОЈЕВИЋ КАТЕГОРИЧАН: Највећег звездаша ставићу у тим!

04.07.2021. 09:53
Пише:
Србија Danas/Mozzartsport
Aleksandar Stanojević
Александар Станојевић / Извор: МН Press

Црно-бели се припремају у Словенији.

Тренер Партизана Александар Станојевић увек је био доследан својим ставовима, а открио је да код њега нема ни мрве сујете и да ће му увек играти само најбољи и најспремнији играчи!

НБА: Богдан не може САМ, страшан ТАНДЕМ одвео Баксе у НБА финале! (ВИДЕО)

НБА: Богдан не може САМ, страшан ТАНДЕМ одвео Баксе у НБА финале! (ВИДЕО)

ОВАКАВ ПРЕКРШАЈ НИЈЕ СКОРО ВИЂЕН: Старт са ЧЕТИРИ НОГЕ над Ло Селсом (ВИДЕО)

ОВАКАВ ПРЕКРШАЈ НИЈЕ СКОРО ВИЂЕН: Старт са ЧЕТИРИ НОГЕ над Ло Селсом (ВИДЕО)

НОВЕ МАЈСТОРИЈЕ МЕСИЈА: Спаковао два гола а трећи закуцао из слободњака (ВИДЕО)

НОВЕ МАЈСТОРИЈЕ МЕСИЈА: Спаковао два гола а трећи закуцао из слободњака (ВИДЕО)

- Квалитет је суштина приликом одређивања ко ће да дође или игра. Нисмо ми навијачко друштво, да састављам тим на основу тога ко више навија или ко је дуже у Партизану. Нема везе с везом. Не морам све да објашњавам. Највећег звездаша ћу да ставим у тим ако ће да постигне 20 голова. Осим тога, ни не знате ко је звездаш у нашој екипи. Или обрнуто, ко партизановац у супротном табору. Ако бих кренуо да истражујем, верујем да имамо четворицу, петорицу... И немам проблем да ми такви сутра буду главни. Интересује ме однос према нашем грбу, професионализам и шта ми доноси. Емоција је само додатни фактор - рекао је Станојевић за "Mozzart Спорт".

FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

Јесенас су се у Хумску вратили: Иван Обрадовић, Милош Јојић, Александар Миљковић и Светозар Марковић, зимус Марко Живковић, а овог лета Данило Пантић! Сви су деца Партизана...

- Кад неко осећа клуб значи да је у њему тренирао од малена, прошао омладинску школу, другачије доживљава грб и обавезу према њему. Почев од понашања у свлачионици, поштовања дреса, те осећаја припадности црно-белој белој. Без обзира да ли га навијачи волели или не, нико не може да буде привржен клубу као наша деца. Има доста играча који су прошли кроз омладинску школу које навијачи Партизана нису прихватили. А не схватају да момци толико воле тај грб... Та емоција доноси успех! Кад имате варијанту да доведете квалитетног странца, баш вас брига да ли осећа клуб или не. Ако је добар играч не интересује ме осећај клубу, хоћу да га доведем. А ако имам могућност да бирам и доведем играча који поседује и квалитет и гаји припадност, а није се у претходном периоду доказао на адекватан начин, узећу такву особу, јер и мени и клубу даје енергију, елан, посебну емоцију. Код таквих не могу да се десе неке ствари као са странцима. Признајем да је од припадности клубу важније шта ће појединац на крају да донесе на терену. Није тај наш играч навијач, па да маше заставом. Не, потребно је да постигне или намести гол, освоји нешто. Тад припадност добија на тежини!

Aleksandar Miljković
Александар Миљковић / Извор: МН Press

Марко Шћеповић, Александар Миљковић, Стефан Бабовић, Немања Томић...нису имали лепо искуство са навијачима.

- Видим да сад негодују и за Лазара Марковића, коментарише се дечко који је отишао у Бенфику, направио чудо, као првак Португалије завршио у Ливерпулу за 25.000.000 евра, касније у Фенербахчеу имао фантастичну сезону и сад се код њега поставља питање. Све у реду, није одиграо велике утакмице како би требало, али у првом мандату је постао А репрезентативац са 17 година, с њим смо побеђивали дербије, остварио уносан трансфер у велики клуб. ОК, није успео на Енфилду, али многи нису. Ја то не признајем!

Шеф струке црно-белих стао је и у заштиту Александра Миљковића, који није баш омиљен у очима Гробара. И то због киксева пре 13 (против Сампдорије) и 11 година (скривљен пенал против Генка). Није дао ни на Марка Шћеповића...

- Дечко је у мом првом мандату освојио две титуле, учествовао у пласману у Лигу шампиона, играо изванредне утакмице против врхунских играча, побеђивао у дербијима... Прихватам незадовољство, и иза мог имена ће ставити знак питања, на нама је да се доказујемо, али тај Миљковић не оставља само срце, него и душу на терену. Емоцију! После свега направи резултат. Осим тога, део је одбране која је примила најмање голова у лиги. У реду, нисмо ништа освојили.... Резултат на крају креира мишљење. Исток и запад ће бити критични према њему, а неће према неком странцу који, такође, није донео титулу, а јесте нешто на неким утакмицама. Спремни смо да криткујемо Стефана Бабовића, капитена, судеоника у освајању великог броја титула, учесника похода на Лигу шампиона... Не знам из ког разлога! Није ми јасно зашто критикујемо Марка Шћеповића, а дечко воли Партизан макар колико и навијач на трибини. Први ја нећу никад да критикујем момке који се боре, пружају максимум и показују невиђену емоцију према клубу. Хоћу им замерити уско везано за фудбал, да ли су одиргали овако или онако. Навијачу неко може да се свиди или не, међутим, не можете појединцима да оповргнете конкретне ствати попуд титула или победа у дербијима. Уз то, остављање срца на терену!

Vladimir Stojković
Владимир Стојковић / Извор: МН Press

Трио Радосав Петровић, Владимир Стојковић и Саша Зђелар није поникао у Партизановој омладинској школи, али остављају срце на терену као да јесу.

- Раћа и Саша су Гробари од малена. Имате доста играча који нису поникли код нас. Затим странце који су играчи као да су стасали у Партизану, давали последњи атом снаге, показивали емоцију. Наравно да не значи да ако се са стране да си мање квалитетан. Стојковић је дубља прича. Није дошао директно из Црвене звезде, у неком тренутку се, као дете тог клуба, осећао одбаченим. Њега ни овде нису прихватили у почетку, били су звиждуци, била је подршка Радиши Илићу, али се дечко квалитетом одбрана и односом према Партизану наметнуо, доказао припадност - истакао је Александар Станојевић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Кели, ћерка возача формуле 1 Нелсона Пикеа.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.