Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД САНТА КЛАРУ: Нисмо ВЕЖБАЛИ пенале, не можемо све да СТИГНЕМО

25.08.2021. 12:58
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Stanojević
Александар Станојевић / Извор: Фото: ФК Партизан

Црно-бели у четвртак дочекују Португалце.

Још само један корак дели Партизан од пласмана у групну фазу УЕФА Лиге конференција. И то најтежи - против шестопласираног тима прошлогодишњег првенства португалског шампионата Санта Кларе, која у Хумску долази са голом предности из првог меча (2:1).

Mozzart даје највеће квоте на свету: Монако 2,50, Салцбург 1,65!

Mozzart даје највеће квоте на свету: Монако 2,50, Салцбург 1,65!

ПОСЛЕ РЕВАНША СА ПОРТУГАЛЦИМА: Партизан остаје без једног од НАЈБОЉИХ играча?!

ПОСЛЕ РЕВАНША СА ПОРТУГАЛЦИМА: Партизан остаје без једног од НАЈБОЉИХ играча?!

ЈОКИЋ НИЈЕ ИГРАО ЗА СРБИЈУ: Обрадовић дао БРУТАЛАН одговор на ту ТЕМУ! Његов СТАВ занимаће и Џокера

ЈОКИЋ НИЈЕ ИГРАО ЗА СРБИЈУ: Обрадовић дао БРУТАЛАН одговор на ту ТЕМУ! Његов СТАВ занимаће и Џокера

Шахтјор има 1:0 из Монака, па је квота на пролаз Украјинаца у Mozzart кладионицама постављена на 1,38. Победа Монака у Украјини вредна је квоте 2,45. Погледајте и остале квоте Mozzart кладионица за меч Шахтјор – Монако.

Прегазили су црно-бели Дунајску Стреду из Словачке, преживели "пакао" пенал-рулета са руским премијерлигашем Сочијем, а сада их чека највећи испит од старта европског путешествија.

- Сви добро знамо колико је утакмица битна за нас и за клуб. Спремни смо сто одсто да уз помоћ навијача победимо и пласирамо се у Европу - рекао је на почетку конференције тренер Партизана Александар Станојевић пред дуел са португалским представником.

Најлепша вест за стручни штаб је да су велике шансе да против Санта Кларе може да рачуна на тандем везиста, Сашу Здјелара и Данила Пантћа, иако су почетне прогнозе по питању њиховог опоравка биле готово немогуће.

- Свим силама Здјелар покушава да игра. Тренутно је на тренингу, поподне ће пробати са екипом, надам се добрим вестима. Слично је са Пантићем. Обојица су између осам и десет сати дневно проводили на терапијама. Ризиковаћемо! Сад је тренутак да ризикујемо.

Иако је млађани Никола Терзић био међу најбољим појединцима црно-белих у претходном периоду, доприневши елиминацији Сочија и постигавши гол против Колубаре, као и због одличног учинка у Новом Пазару, за Санта Клару ће, ипак, морати да сачека шансу са клупе.

- Терзић свака част, показује каркатер, али сам присталица опредељења да се млади играчи развијају природним путем. У првих шест месеци није добијао шансу. Добиће је поново, зависи од ситуације и начина игре. Полако...

Таква одлука Станојевића значи останак Филипа Холендера на левом крилу, али без обзира ко буде стартер Партизан мора да буде енергичнији него пре шест дана у Понта Делгади. Тад је деловао укочено.

- Десило нам се исто што и Спортингу, Бенфики и осталим великим португалским клубовима кад гостују на Азорским острвима. Уз сво поштовање Санта Кларе, наша прва линија одбране није била довољно агресивна. Одлучност мора да буде већа, а да ли ћемо успети да се наметнемо – не знам. Тешко је играти против екипа из јаких лига. Биће нам теже него против Сочија, јер Санта Клара долази из јаког такмичења какво је португалско. Имате пример Рио Авеа, прошлог лета је на пенале испао од Милана, а онда испао из из Примеире. То је доказ из каквог првенства стиже Санта Клара. Њихово такмичење је другачије од нашег.

Aleksandar Stanojević
Александар Станојевић / Извор: Фото: ФК Партизан

Захваљујући блиставој прошлости, која храбри црно-беле, Станојевић наглашава да су црно-бели навикли да играју утакмице од великог значаја.

- Ми смо клуб који има доста искуства у Европи и огромну енергију са трибина, која нас покреће. Сиугрно ћемо играти другачије, отреситије, са више ризика него у Португалу. Да, фудбалери Санта Кларе су гостовали познатим клубовима у тамошњој лиги, али овде је специфично, емотивна смо нација, наша публика нас бодри на посебан начин. Носи нас.

Подршка гробара је била од пресудног значаја и против Сочија, када је победник одлучен са једанаестераца. Ако се опет стигне до пуцања пенала, Партизан ће поново бити максимално спреман за рулет.

- Не можемо све да стигнемо, нисмо их вежбали ових дана, али се надам да смо их извежбали минулих седмица. Знамо ко на који начин шутира. Спремни смо за све опције. Све је отворено - истакао је Александар Станојевић,  нагласивши да се одлазак Карлоса Жуниора у Ал Шабаб неће осетити у игри Санта Кларе.

- Јесте им отишао играч, други је дошао, а свакако Португалци имају појединце сличног квалитета. Не знам колико је сутрашњи сусрет битан Санта Клари, нама је сваки важан. Посебно у Европи. Наши навијачи су нам 12. играч, то је велика разлика у поређењу са првом утакмицом. Сад морамо да одиграмо агресивније, са више енергије него у Португалу - подвукао је тренер Партизана.