Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СТОЈКОВИЋ: Звездаши, очекујте титулу! (ФОТО)

08.02.2019. 08:04
Пише:
Србија Данас/Д.Н.
Žule
Жуле / Извор: Србија Данас

Црвено-бели завршавају припреме у Турској.

Фудбалери Црвене звезде одрадили су и последњи тренинг на терену на припремама у Анталији. После четири победе у Турској остала је још једна тест утакмица и то са Марибором (15 часова), а за суботу је планиран повратак у Београд. После 15-ак дана у Анталији, утиске је сумирао и бек, Филип Стојковић. 

ПОМЕРЕН ДАТУМ ВЕЧИТОГ ДЕРБИЈА: Одлаже се дуел на Маракани (ФОТО)

ЈОШ МАЛО ПА КРАЈ: Милојевић је коначно могао да рачуна на новајлију (ВИДЕО)

- Добро радимо на припремама. Нема озбиљних повреда. Добили смо све четири утакмице и остаје нам само да се вратимо кући - рекао је Стојковић уз обећање навијачима.

- Нека очекују титулу, а у Купу ћемо да дамо све од себе - казао је популарни Жуле који је један од играча који је недавно продужио уговор са прваком Србије.

- Први сам продужио уговор. Звали су ме људи из клуба на састанак, у дан смо се све договорили. Сви знају да је мени Црвена звезда друга кућа. Тако да за Звезду увек све. 

Мада су постојале и понуде да промени клуб. 

- Било је неколико понуда. И то на крају прелазног рока, из Белгије и Француске.

Да ли је иза вас најбоља полусезона у каријери?

- Имали смо добре резултате. Дизали смо се кроз квалификације за Лигу шампиона и из утакмице бивали све бољи и бољи. Једини проблем била нам је Трнава, а онда нам је дошао спектакл и двомеч са Салцбургом

Међутим, није рекао никад, пошто Кинези често знају да изађу са одличном понудом. 

- Ако би дошла добра понуда која не може да се одбије, свако од нас би то искористио и отишао. Једноставно, да се обезбеди. Да кажем да не бих, слагао бих. Тако бих на пример прихватио пре понуду из Кине, где је већи новац, пре Америка, где се боље живи. Сви играмо за новац. Фудбалери су лимитирани својим веком трајања, да тако кажем. Што се обезбедиш до тада, обезбедио си се. Свака шанса треба да се искористи.

Сада су се времена мало променила, када је реч о Звезди, пошто играчи више не морају да иду по сваку цену. 

- Финансијски клуб стоји добро. Сви играчи задовољни долазе на тренинг. Када је реч о тој страни, све је чиста "десетка". Тренинзи су на максималном нивоу, добићемо медико блок на стадиону. Диже се све то полако, Звезду чека светла будућност.

У Црвену звезду је стигао Милан Гајић, самим тим конкуренција је појачана на позицији десног бека. 

ГАЈИЋ У ЗВЕЗДИ: Звао ме је и Партизан, али се нисам двоумио (ФОТО)

- Тренер одлучује ко ће да игра. Здрава је конкуренција. Тројица смо на тој позицији, а мало је утакмица до краја сезоне. Видећемо, сви ћемо добити шансу, ко је најбоље искористи, играће. Као и до сада. Имамо лимитиран број играча на позицији штопера. Тројица су. Милуновић је изашао из тешке повреде, Савић и Бабић имају ситније повреде, тако да шефу треба алтернатива. То ми је и објаснио када је причао са мном. Мада ви знамо која је моја позиција.

Осврнуо се Стојковић и на учешће у Лиги шампиона. Мало ко је веровао као он да ће Звезда у плеј-офу да избаци Салцбург. 

- Веровао сам од почетка. Шеф (Владан Милојевић) је од почетка квалификација уносио оптимизам у екипу. Стално нас је пунио позитивном енергијом, бодрио нас да ћемо да уђемо у Лигу шампиона. Били смо и потцењени што нам је давало додатни мотив.

УПРКОС МИЛИОНСКОЈ ПОНУДИ: Звезда не да Милојевића! (ФОТО)

Filip Stojković
Филип Стојковић / Извор: МН Press

Двомеч са Салцбургом у плеј-офу Лиге шампиона донео је звездашима велику, радост која се чекала 27 година.  

- Било ми је криво после утакмице у Београду јер смо имали три изгледне шансе за гол, а они ниједну. Тамо је била права гладијаторска борба. То вече у Салцбургу је друго најлепше у мом животу.

На београдском аеродрому приређен је и дочек. 

- Први пут сам у животу доживео тако нешто. Видети онолико људи... Било је нестварно. Био сам срећан, али су ми биле пуне очи суза. И сад се најежим кад се сетим тих тренутака. Узбуђење је било огромно.

Како се десило да вас испусти Србија и заиграш за Црну Гору?

- Било је ту свакаквих прича. Пресудило је то што нисам добијао позив. Имао сам пуне 24 године када сам добио позив из Црне Горе. Надао сам се позиву Србије, али су рекли да сачекам да неки играчи заврше каријеру. Био је то више него јасан сигнал да не рачунају на мене. То је преломило. Не жалим, то је мој избор. Србин сам. Волим Србију, навијам за Србију, желим им успех и да имају што боље резултате. 

Да ли је истина да је једина веза са Црном Гором ваша девојка?

- Ха, ха, ха... Да! Тако је, како је!

Касније у групи црвено-бели су добили ривале за страхопоштовање, Ливерпул, Пари Сен Жермен и Наполи, али једну утакмицу по лошем посебно ће памтити. 

- Психички ми је најтеже пао пораз у Паризу. Никада до тада нисам изгубио тим резултатом (6:1), кроз целу каријеру. Та утакмица ми је убедљиво остала у негативном сећању.

А било је и противничких играча, који су били "паклени". Али један је био тежи за чување од осталих.

- Сигурно да је то Нејмар. Оставио је на мене најјачи утисак. Тај човек има све што треба да има најбољи фудбалер на свету. Њега не можеш да прочиташ. А, још ако има дан, као што је имао у Паризу, не можеш да играш против њега. Вансеријски је играч.

За крај, неизбежно питање било је везано за слободно време на припремама. 

- Није ми досадно јер је ту мој цимер Вујадин Савић. Са њим нема зиме. Играмо разне друштвене игре, мало и Сони. Доста одмарамо, пошто обојица волимо да спавамо - закључио је Стојковић. 

БОАЋИ: Прилазе ми и навијачи Партизана, кажу да не ВОЛЕ Звезду, али им се свиђа како играм (ВИДЕО)

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа америчка одбојкашица Кајла Симонс.