Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАРТИЗАНУ ПРИПАО ЕВРОПСКИ ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Сума и Тошић срушили Звезду (ФОТО)

22.09.2019. 17:28
Пише:
Србија Данас
Ostojić i Boaći
Остојић и Боаћи / Извор: МН Press

Црно-бели пришли великом ривалу на само бод заостатка.

Фудбалери Партизана тријумфовали су у 161. Вечитом дербију против Црвене звезде са 2:0 головима Сејдубе Суме и Зорана Тошића и тако се приближили црвено-белима на само бод разлике, уз напомену да оба тима имају две утакмице мање.

ОВОГА МИ КРСТА: На транспаренту Гробара нашао се Лалатовић, помињан је ПЕНАЛ, али и ТУЖИЛАШТВО

ОВОГА МИ КРСТА: На транспаренту Гробара нашао се Лалатовић, помињан је ПЕНАЛ, али и ТУЖИЛАШТВО

ГОРИ НА СЕВЕРУ: Бакљада Делија за памћење! (ВИДЕО)

ГОРИ НА СЕВЕРУ: Бакљада Делија за памћење! (ВИДЕО)

МАРИН И СТОЈКОВИЋ ОЧИ У ОЧИ: Оваква ИСПАЛА се никад није догодила на дербију (ВИДЕО)

МАРИН И СТОЈКОВИЋ ОЧИ У ОЧИ: Оваква ИСПАЛА се никад није догодила на дербију (ВИДЕО)

Црно-бели су од старта меча били конкретнији од гостију из Љутице Богдана. Звезда се одлучила да игра на контранападе, али није ималаправу прилику док је Партизан у пар наврата био опасан по гол ривала. Друго полувеме је кренуло одличном шансом Садика коју је Борјан одбранио, да би затим црвено-бели преузели контролу, али и даље без конкретне акције, да би једна грешка Марина на средини створила прилику Суми који је мајсторски савладао Борјана за ерупцију одушевљења у Хумској. Покушала је Звезда тада да стигне макар до ремија, али је у надокнади времена стигла казна када је Тошић угурао лопту у гол после убацивања Брежанчића.

Partizan i Zvezda
Партизан и Звезда / Извор: МН Press

Фудбалери Партизана и Црвене звезде данас ће од 18 часова на стадиону у Хумској одиграти 161. Вечити дерби у оквиру деветог кола Суперлиге Србије. Први пут у историји се догодило да пред вечити дерби ниједан од ривала није ниједног тренутна био на водећој позицији шампионата пошто је Црвена звезда тренутно четврта са 18 бодова, док је Партизан две позиције лошије пласиран са четири бода мање. Ипак, треба истаћи и да вечити ривали имају три утакмице мање у односу на првопласирани ТСЦ, рачунајући и дерби.

Обе екипе су имале и европске изазове пред овај дерби. Партизан је у Лиги Европе дочекао АЗ Алкмар и одиграо 2:2 пропустивши прилику за тријумф пошто је имао играча више, док је Црвена звезда у оквиру првог кола Лиге шампиона гостовала у Минхену и од Бајерна поражена са 3:0.

Тренер Партизана Саво Милошевић одлучио је да на терен пошаље Стојковић, Милетића, Остојића, С. Павловића, Урошевића, Здјелар, Шћекића, Stevanovića,  Natha, Асана и Садика. На клупи су: Стевановић, Динга, Брежанчић, Тошић, Сума, Марковић, Гигић. На другој страни је Владан Милојевић одлучио да промени формацију и чак истумба састав, па па ће на терен изаћи Борјан, Панков, Милуновић, Дегенек, Гобељић, Вулић, Јованчић, Жандер, Ван ла Пара, Марин и Боаћи. Поповић, Бабић, Петровић, Иванић, Симић, Вукановић и Павков су остали на клупи.

 

90. 2 минут
ГОЛ!!! 2:0 за Партизан. Брежанчић је убацио лопту у петерац Звезде, а на њу је налетео Тошић и дуплирао предност Партизана.
85. минут
Последња измена у Звезди, Вељко Симић је ушао у игру уместо Дегенека.
83. минут
ГОЛ!!! Партизан води 1:0. Погрешио је Марко Марин, а потом и Милуновић, а Сума је мајсторски шутирао и савладао Борјана за велико славље највијача црно-белих у Хумској.
77. минут
Друга измена у Партизану, а уместо Natha улази Зоран Тошић.
71. минут
Друга измена у Звезди, уместо Боаћија улази Милан Павков.
70. минут
Постигла је Звезда гол после корнера који је извео Марин, али је поништен због претходног фаула над Стојковићем.
64. минут
На прву измену се одлучио и Саво Милошевић пошто је уместо Садика у игру ушао Сејдуба Сума.
56. минут
Прва измена у Црвеној звезди, уместо Ван ла Паре у игру је ушао Алекса Вукановић.
52. минут
Најбоља шанса за Партизан у досадашњем току меча. Natho је проиграо Садика који је изашао сам испред Борјана, али је шутирао право у голмана Звезде који брани његов шут.

II ПОЛУВРЕМЕ

 

45. 1 минут
Нато је из слободног ударца набацио лопту Милетићу који је проследио Урошевићу, али није било опасности по гол Звезде.
43. минут
Марин је са леве стране додао лопту у средину Вулићу који је лоше шутирао са неких 20 метара и лопта је отишла високо преко гола.
34. минут
Трећи пут је покушао млади Стевановић после одличног дриблинга, али је поново Борјан лако укротио тај ударац.
26. минут
Покушао је Садик петом са пет метара, али је лопта завршила поред гола Звезде.
24. минут
Марин је извео слободан ударац до Ван ла Паре који је покушао да убаци у петерац, а лопта је закачила неког од играча Партизана и завршила у рукама Стојковића.
22. минут
Филип Стевановић је са 20-ак метара шутирао по средини гола, а Борјан је лако одбранио овај ударац.
13. минут
Оклизнуо се Урошевић што је искористио Марин и одмах кренуо ка голу Партизана. Покушао је искоса, али лопта је завршила у корнеру после којег није било опасности по гол црно-белих.
10. минут
Покушао је Natho са преко 20 метара, али траљав ударац Израелца, лопта је отишла далеко поред гола.
5. минут
Први покушај Звезде после корнера који је извео Марин, али је Жандер главом шутирао високо и поред гола.
3. минут
Прво узбуђење, млади Филип Стевановић је одлично шутирао искоса са неких 12,13 метара, а лопта је прозујала тик поред десне стативе гола Црвене звезде.
1. минут
Утакмица је почела минутом ћутања за све који су умрли, а нису дочекали трансплантацију органа. Играчи оба тима и судије изашли су на терен у мајицама на којима пише ''И ја сам донор''.

И ПОЛУВРЕМЕ

 

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:0 (0:0)

Стрелци: Сума 83, Тошић у 90 2.

Стадион: „Партизана“. Гледалаца: 25.000. Судија: Срђан Јовановић. Жути картони: Шћекић, Сума (Партизан), Вулић, Ван ла Пара, Боаћи, Борјан (Црвена звезда). Црвени картон: Вулић у 90 2. минуту.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Здјелар, Шћекић, Ф. Стевановић (од 90. Брежанчић), Natho (од 76. Тошић), Асано, Садик (од 64. Сума).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Панков, Милуновић, Дегенек (од 85. Симић), Гобељић, Вулић, Јованчић, Жандер, Марин, Ван ла Пара (од 56. Вукановић), Боаћи (од 72. Павков).

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.