Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СУПЕРЛИГА: Златановић АУТОГОЛОМ Звезди обезбедио победу (ВИДЕО)

14.12.2016. 17:56
Пише:
Србија Данас
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Утакмица одиграна у Сурдулици по веома хладном времену.

Фудбалери Црвене звезде потврдили су титулу јесењег првака у Суперлиги Србије. Екипа Миодрага Божовића је победила Радник са 2:1, а победу гостима је (аутоголом) донео резервиста Игор Златановић, у 87. минуту. Повели су Сурдуличани, преко Стефана Николића, а у 25. минуту је изједначио Душан Анђелковић на 1:1. И онда, је после бројних прилика на обе стране, свом тиму "пресудио" Златановић. Сада суперлигаше очекује зимска пауза. Треба рећи и да је терен због залеђености био веома тежак за игру, а о томе су говорила оба тренера, Божовић и Милорад Косановић, после меча. 

Већ у 3. минуту, црвено-бели су тражили пенал, после падања Славољуб Срнић у казненом простору Радника. Судија Данило Грујић није показао на белу тачку. 

У 10. минуту, повео је домаћин. Стефан Николић искористио је грешку Милоша Стојановића, и савладао Немању Супића. 

Радник повео против Звезде, а шта је онда ПРОМАШИО Орландић (ВИДЕО)

Само минут касније, Петар Орландић није искористио велику прилику, тако да је остало 1:0 за домаћина. Тачније голман Чанчаревић је одбранио. Прилично брзо изједначили су гости, после пенала. После једног дуела у казненом простору, пао је Срђан Плавшић. Грујић је тада показао на белу тачку, а Душан Анђелковић је уз помоћ стативе донео изједначење (50. у гол у сезони за црвено-беле). Процените да ли је ово било довољно за најстрожу казну. 

Звезда изједначила из ПЕНАЛА, тренер Радника искључен због ПРОТЕСТА (ВИДЕО)

Због протеста, искључен је Милорад Косановић, бивши тренер Звезде, а сада стратег Радника. У наставку меча, покушавали су Дамијен ле Талек и Петар Орландић, а у последњим тренуцима првог полувремена покушао је и Плавшић. Лопта је завршила у наручју голмана Чанчаревића. На полувремену није било измена, а у 46. минуту, Делије су на терен убациле неколико бакљи, тако да је меч у два наврата на кратко прекидан. У другој ситуацији, судија се консултовао са делегатом. Ипак, меч је настављен. 

У 51. минуту, спорна ситуација је виђена на другој страни. Марко Петковић је био у дуелу са Луком Мердовићем, али тада није било пенала, према процени Грујића. И опет, процените сами, да ли је Грујић био у праву. Мада се с

Радник је добро отворио и друго полувреме, а у 52. минуту Игор Мишан је са десетак метара шутирао преко гола. На другој страни, поново је у доброј прилици био Орландић, али је његов покушај осујећен. У 59. минуту, Звезда је опасно припретила преко Плавшића (погодио стативу), а затим у поправном био неуспешан. У следећем нападу, Супић је успео у последњем тренутку да ухвати лопту испред Вуковића који је себи дао прејак пас. Одмах затим узвратила је Звезда, али Ле Талек није успео да искористи изгледну прилику. Нови напад црвено-белих није донео гол. После продора са леве стране, Гелор Канга није успео да са неколико метара убаци лопту у мрежу. 

Могао је Радник и у 77. минуту до новог вођства, али је шут главом са неколико метара Николића, на гол линији ухватио Супић. У 80. минуту, Миодраг Божовић је коначно дао шансу Стефану Илићу, који је дошао из Спартака. Терен је напустио Славољуб Срнић. У 87. минуту, после центаршута са леве стране, Анђелковића, Златановић је убацио лопту у своју мрежу. 

Могао је и Радник до бода, али је Супић у последњем тренутку имао много среће, после покушаја Ђорића. У стрелце је могао да се упише и Сикимић, али ке испред њега интервенисао Миловановић. 

ЋАО, НЕМА ВИШЕ: Звездин странац РАЗДУЖИО опрему (ФОТО)

РАДНИК - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2

СТРЕЛЦИ: Николић у 10. - Анђелковић у 25. из пенала, Златановић у 87. минут аутогол

СТАДИОН: Радника у Сурдулици

СУДИЈА: Данило Грујић 

РАДНИК: Чанчаревић, Младеновић, Вуковић, Ђорић, Пејчић, Миловановић, Мердовић (од 90. Ненадовић), Мишан (од 66. Златановић), Николић, Милинковић, Радовић (од 70. Станковић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Супић, Петковић, Стојановић (од 85. Рачић), Фибел, Анђелковић, Ле Талек, Полетановић, Плавшић, Канга, Срнић (од 80. Илић), Орландић (од 74. Сикимић).

СУПЕРЛИГА: Чачанима дерби зачеља, полетели Змајеви

СУПЕРЛИГА, 21. коло: 

Нови Пазар - Борац 0:2 

(Михајловић 47, 73)

Бачка - Рад 2:0

(Мацановић 2, Бајић 8)

Вождовац - Младост 2:1 

(Стојановић 20. п, 74. - Радивојевић 31)

Раднички Ниш - Металац 1:1 

(Митровић 12 - Јовановић 81)

Јавор - Напредак 1:0

(Миловић 51)

Радник - Црвена звезда 1:2

(Николић 10 - Анђелковић 25. п, Златановић 87. аг)

Војводина - Чукарички 2:0

(Трујић 45, Малбашић 65)

Четвртак:

Партизан - Спартак 16.00

ТАБЕЛА: Црвена звезда 54, Партизан 45, Војводина 45, Напредак 35, Младост 34, Јавор 32, Спартак 30, Раднички 30, Вождовац 27, Рад 24, Металац 22, Чукарички 20, Радник 20, ОФК Бачка 18, Борац 15, Нови Пазар 12.