Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Шампионски ПЛЕС Звезде и ПЕТАРДА против Змајева пред 42.000 Делија! (ВИДЕО+ФОТО)

19.05.2018. 22:02
Пише:
Србија Данас
Zvezda
Звезда / Извор: МН Press

Црвено-бели тријумфално завршили најуспешнију сезону од 1992. године.

Фудбалери Црвене звезде на спектакуларан начин прославили су 28. шампионску титулу. Памтиће дуго изабраници Владана Милојевића последњи овосезонски меч против Вождовца. Не толико због нове убедљиве победе (5:1), већ начина којим је на Маракани обележено једно од најуспешнијих поглавља још од 1992. године.

Више од 42.000 навијача дошло је да поздрави велики успех играча црвено-белих, који су се на терену одужили сјајном игром и ревијом лепих голова. 

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА СПЕКТАКЛ: Ево како ИЗГЛЕДА Маракана сат и по пре почетка ПРОСЛАВЕ титуле! (ФОТО)

ЗВЕЗДА НИЈЕ УСПЕЛА: Црвено-бели поражени од Стела Азуре и остали без финала

АКО ПАО НАПУСТИ ЕВРОЛИГУ: Бертомеу поручио Грцима колико ће их то коштати (ФОТО)

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Прву шансу да донесе вођство Звезди, имао је Урош Рачић у седмом минуту. Претходно је Немања Радоњић прошао по левој страни, одиграо повратну лопту на 16 метара, али је млади везиста шутирао преко гола. Само неколико тренутака касније исти играч се нашао у прилици, овог пута са десне стране, међутим промене није било.

У 16. минуту по десној страни прошао је Бен и центрирао у казнени простор, а Срнић у паду шутирао поред стативе. Само неколико тренутака касније, мрежа Змајева се затресла: Радоњић је лепо протурио лопту иза леђа одбране гостију, па Бену није било тешко да донесе радост на трибинама - 1:0.

Већ у 20. минуту црвено-бели су имали два гола предности. Немања Радоњић је у распону од 180 секунди, још једном савладао Чупића, овог пута је Рачић асистирао са десне стране, а Звездино крило у паду успео да дуплира вођство - 2:0.

Наставили су и после тога да нападају фудбалери Звезде, па се млађаном Дејану Јовељићу у 27. минуту указала идеална прилика. Изашао је сам на голмана гостију Чупића, лобовао га, али се чувар мреже Змајева извио и избио лопту у корнер.

Тек у 35. минуту Вождовац је имао прву, и то какву прилику да дође до гола. Машовић се нашао неометан испред Борјана и тукао у његов ближи угао, међутим, на путу до циља испречила се статива. Имала је Звезда много среће у овој ситуацији.

До краја полувремена Милојевићев тим је могао и до трећег поготка. У последњим секундама Бен се нашао у изразитој прилици, промешао одбрану гостију и са три метра погодио Гајића, па се лопта одбила у корнер.

До новог гола, Звезда је дошла у 52. минуту, када је Бен асистирао у шеснаестерцу Јовељићу, који је поред Гајића успео да савлада Чупића за убедљивих - 3:0.

Само девет минута касније, могли су Змајеви поново да капитулирају. Гајић је у жељи да интервенише умало постигао аутогол, лопта је добила незгодан лук и одлетела изнад пречке.

У 65. минуту поново је Вождовац био у прилици да постигне почасни гол, Борјан је излетео у празно, Луковић је шутирао са 20 метара ка незаштићеној мрежи, али је Стојковић интервенисао на време и исправио грешку свог голмана.

Што му није успело тада, Луковић је учинио у 72. минуту. Играч Звезде на позајмици у Вождовцу искористио је контру гостију и уписао се у стрелце - 3:1.

Није прошло ни два минута, а Мичел Дона постигао је свој други гол на мечу. Мичел Доналд је постигао можда и опроштајни гол у црвено-белом дресу, после продора и центаршута Радоњића за 4:1.

У 75. минуту терен је напустио Дамијен ле Талек, коме је то била и последња утакмица у Црвеној звезди. Француз је уступио место млађаном Илићу, уз огромне овације са трибина стадиона "Рајко Митић".

До краја меча, пажњу је завредео покушај Јовичића (80.) који је завршио поред стативе, као и спектакуларан покушај Бена са више од пола терена, када је Чупић оставио празну мрежу, његов покушај отишао је поред гола.

Тачку на блиставу партију Милојевићевог тима, ставио је Урош Рачић ефектним поготком, после асистенције Илића у 88. минуту, за коначних 5:1!

Чим се чуо последњи звиждук судије Вујовића, почело је славље на терену и трибинама. На крају меча приређен је фантастичан ватромет, играчи Црвене звезде отрчали су да са Делијама испред северне трибине прославе нови тријумф и титулу, коју ће дуго, дуго памтити.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ВОЖДОВАЦ 5:1

СТРЕЛЦИ: Бен 18. Радоњић 21. Јовељић 52. Мичел 74. Рачић 88. - Луковић 72.

СТАДИОН: "Рајко Митић".

ГЛЕДАЛАЦА: 42.000

СУДИЈА: Мајо Вујовић (Нови Сад).

ЖУТИ КАРТОН: Јовељић (Црвена звезда)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Ле Талек (75. Илић), Савић (59. Мичел), Родић, Рачић, Јовичић, Бен, Срнић, Радоњић, Јовељић (59. Милијаш).

ВОЖДОВАЦ: Чупић, Милутиновић (56. Гаврић), Гајић, Михајлов, Петровић, Златковић, Ћирковић, Машовић, Луковић, Дуроњић, Ступаревић (70. Павићевић).

РЕЗУЛТАТИ, 37. коло (плеј-оф):

Црвена звезда - Вождовац 5:1

(Бен 18. Радоњић 21. Јовељић 52. Мичел 74. Рачић 88. - Луковић 72.)

Раднички (Н) - Напредак 4:1

(Са. Стојановић 17, Сл. Стојановић 31, 49. пенал, Мркић 85 - Петровић 11)

Партизан - Спартак 2:0

(Пантић 3, Тавамба 28)

Чукарички - Војводина 1:6

(Тијаго Силва 27 - Аврамовски 12, Езе 22. пенал, 31, 51, 52, Арсић 78)

Табела: Црвена звезда 60, Партизан 43, Раднички (Н) 37, Спартак 37, Вождовац 33, Чукарички 32, Напредак 30, Војводина 28.

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.