Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Терзић о Судуви, Лиги шампиона, дугу, а није могло да прође ни без Партизана (ФОТО)

20.06.2019. 09:59
Пише:
Србија Данас/Д. Николић
Zvezdan Terzić
Звездан Терзић / Извор: Србија Данас

Црвено-бели на припремама у Аустрији.

Фудбалери Црвене звезде поново су на припрема у аустријском Виндишгарстену (прочитајте извештај са прве утакмице, на ОВОМ линку), а екипу је уживо гледао и генерални директор клуба Звездан Терзић. У разговору са српским новинарима функционер првака Србије говорио је о бројним актуелним темама, али је на почетку сумирао учињено у претходних пет година, од када је у клубу из Љутице Богдана. 

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА 19. ЈУЛ: Ако вас тог дана послужи срећа, ово лето ћете заувек памтити

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА 19. ЈУЛ: Ако вас тог дана послужи срећа, ово лето ћете заувек памтити

ЗВЕЗДА СЕ ЗАГРЕВА, МИЛОЈЕ ЗАДОВОЉАН ПОСЛЕ ПОБЕДЕ: Ипак, једна ствар још недостаје (ВИДЕО)

ЗВЕЗДА СЕ ЗАГРЕВА, МИЛОЈЕ ЗАДОВОЉАН ПОСЛЕ ПОБЕДЕ: Ипак, једна ствар још недостаје (ВИДЕО)

У ЗВЕЗДИ ПРЕСРЕЋНИ: Стигао је за МАЛЕ паре на Маракану, а НАДМАШИЋЕ Јовељића!

У ЗВЕЗДИ ПРЕСРЕЋНИ: Стигао је за МАЛЕ паре на Маракану, а НАДМАШИЋЕ Јовељића!

- Било је и успеха и неуспеха. Ни највећи оптимисти међу навијачима нису веровали тада да ћемо бити овде где смо сада. Да није било енергије, жеље, страсти и квалитетних сарадника од овога не би било ништа, али не смемо да спавамо на ловорикама. Звезда то не дозвољава, а од минулог рада немамо ништа. Свесни смо шта армија навијача очекује од нас, често то није реално, али даћемо све од себе да то оправдамо. Данас народ сматра да је учешће у Лиги шампиона нормална ствар. Не тражимо алиби, спремни смо са свима да се сударимо, али и други имају исте жеље. Чак 60 клубова јури та четири места у Лиги шампиона - рекао је Терзић, уз осврт на жреб у квалификацијама за елитно УЕФА такмичење. 

О Партизану

- Односи су одлични, а њихово руководство има нашу пуну подршку.

Ако прође литванску Судуву, Звезду највероватније чека Хелсинки. 

- Задовољни смо са жребом, могло је и теже. Нећемо да потценимо Судуву и Хелсинки, прићи ћемо им на прави начин. Фудбал је напредовао. Данас кога год да потцените будете кажњени. Надамо се пролазу у треће коло, али полако, корак по корак, прво Судува, па све остало. Нама би много значило да поновимо трећу сезону у Европи. Волео бих Лигу шампиона и не бих био незадовољан са Лигом Европе.

Уследила су питања о спекулацијама, ко би могао да дође у Љутице Богдана, Шпанац Кањас, Египћанин Хафез, Португалац Томане, голман Васиљевић из Сурдулице...

- Потребна нам је свежа крв. У наредна три до четири дана до сешћемо три или четири играча са којима дуго преговарамо. То су голман, задњи везни, шпиц и леви бек. Наше правило је да не коментаришемо играче док не завршимо посао. Могуће је да буде и одлазака на тим позицијама.

Ко је тренутно највреднији фудбалер у Звезди?

- Највреднији, ко је? Тржиште је непредвидиво. Може да се појави понуда за Марина од 25 милиона евра. И, шта онда - дипломатски је одговорио Терзић. 

Специјализовани сајт Трансфермаркт већ је у Звезду преселила Томанеа...

- Томане? Ја сам уредник у Звезди, не на Трансфермаркту.

Пре неколико дана, у Ајнтрахт је прешао Дејан Јовељић.

- Много талентовано дете. Много коцкица треба да се поклопи да би он постао савршен играч. Његов одлазак је безболнији са спортске стране за клуб. Морамо да водимо баланс између цене коју добијемо и последица одласка за спортски сектор.

После Јовељића и Терзића, Звезда ће и ове године дати простора својој деци.

- Гаврић, Станојев и Конотар. Вељко се прикључује јер је оперисао килу. Ту је и Крстовић. Пет клинаца, па нека се наметну тренеру. Добиће шансу.

ПАЛИ ПОТПИСИ НА МАРАКАНИ: Звезда представила 30 будућих АСОВА (ВИДЕО)

ПАЛИ ПОТПИСИ НА МАРАКАНИ: Звезда представила 30 будућих АСОВА (ВИДЕО)

ПРЕД ДУЕЛ СА НЕМАЧКОМ: Ђоровић о СЛАБОСТИМА, ко је АУТСАЈДЕР и Луки Јовићу!

ПРЕД ДУЕЛ СА НЕМАЧКОМ: Ђоровић о СЛАБОСТИМА, ко је АУТСАЈДЕР и Луки Јовићу!

БОЛИ ГЛАВА ОД НУЛА: На Маракани ОБЈАВИЛИ цифру колико је Звезда до сада ЗАРАДИЛА!

БОЛИ ГЛАВА ОД НУЛА: На Маракани ОБЈАВИЛИ цифру колико је Звезда до сада ЗАРАДИЛА!

Причало се и о дугу. 

- Ми смо на скупштини објаснили дуг. Звезда месечно кошта два милиона евра. Дуг по финансијском извештају је између 14 и 15 милиона евра. Е, сад има ту и одређених обавеза које клуб неће бити дужан да плати. Циљ Звезде је да сваке године буде шампион, и учесник европских такмичења, што ће нам донети финансијске приходе, чиме ћемо моћи да враћамо дуг.

Као и о најтежим тренуцима. 

- Најтеже ми је било августа 2015. године када је трибина са Запада викала "управа напоље". Ми смо тад гурнули пет клинаца и резултат је изостао. Тада смо платили школу и рационализовали подмлађивање тима. Наше је да проценимо можемо ли бити шампиони са децом или са искусним играчима.

ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ ОТКРИО: Ево ко је НОВИ КАПИТЕН Црвене звезде

ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ ОТКРИО: Ево ко је НОВИ КАПИТЕН Црвене звезде

Сада клуб много боље функционише. 

- Оспособили смо се да функционишемо без помоћи државе, да не будемо на терету држави и пореским обвезницима. С поносом истичем да смо се финансијски стабилизовали и да држави дајемо много више него што добијамо кроз спонзорске уговоре. Овај клуб воде озбиљни професионалци, а не онако како то каже улица, пијаца или неки недобронамерни критичари. У протеклих пет сезона смо у ситуацији да Црвена звезда више зарађује, него што троши. Ваљда је то велика ствар. Зато и имамо новца да наградио играче и повећамо им плате, јер су заслужили оним што су показали на терену - закључио је Терзић. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа супруга фудбалера Звезде Милана Гајића, Даница