Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАРТИЗАН У ФИНАЛУ КУПА! "Лале" пале у Хумској

11.05.2022. 18:26
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: Фото: ФК Партизан

Чекају се Звезда и Пазарци.

Екипа београдског Партизана први је финалиста Купа Србије, осми пут за редом. Црно-бели су пласман обезбедили победом у полуфиналу над Војводином резултатом 2:1.  

Погоди највећу квоту и Mozzart те води у Катар на дуел Бразила и Србије

Погоди највећу квоту и Mozzart те води у Катар на дуел Бразила и Србије

СТАНОЈЕВИЋ БИО АКТЕР! Партизан дочекује Војводину, а на данашњи дан одиграно најконтроверзније финале Купа (ВИДЕО)

СТАНОЈЕВИЋ БИО АКТЕР! Партизан дочекује Војводину, а на данашњи дан одиграно најконтроверзније финале Купа (ВИДЕО)

ВРАТИО СЕ ГОЛМАН: Познато лице на тренингу Партизана

ВРАТИО СЕ ГОЛМАН: Познато лице на тренингу Партизана

Партизан је одлично отворио овај меч, већ у четвртом минуту Марковић је сјајно продрао по левој страни, упослио Рикарда Гомеша који је рутински савладао голмана Роцкова за 1:0. Само два минута касније Марковиће се нашао сам пред голманом гостију али је шутирао право у њега. 

Бенигно је претила Војводина у наставку меча, Симић је упутио ударац у 20. минуту али је Стевановић сјајно реаговао и ухватио лопту. 

Сјајне контре организовали су играчи Партизана у наставку али чак ни оне стопостотне нису уродиле плодом. Погрешио је голман Роцков у извођењу лопте те је додао Nathu који је био сам пре њим, имао је прелак задатак. Међутим капитен репрезентације Израела упутио је лопту по земљи, која је завршила поред гола. Био је то невероватан промашај, који је прилично изнервирао тренера Партизана Александра Станојевића. 

Да је Natho био прилично декоцентрисан у овом мечу потврдила је и ситуација из 35. минута када је након неспретног слободног ударца Војводине, екипа Партизана имала је контру од 5:1 по бројности играча! Трк ка голу гостију предводио је Natho, имао је с лева Рикарда док је десно био потпуно отворен Мениг. Међутим, Израелац је упутио прејак пас у десно, лопту коју Рикардо никако није могао да стигне.

Треба истаћи и невероватно расположеног голмана екипе Војводине, Емила Роцкова који је чинио праве бравуре на голу и директно спречио бар три поготка црно-белих. 

Међутим, поменути Роцков био је немоћан у 43. минуту када је Квинси Мениг са ивице шеснаестерца успео да затресе мрежу гостију из Новог сада. 

Овим резултатом се и отишло на одмор. 

Гости су нешто боље отворили други део утакмице, били су офанзивнији што је уродило плодом у 52. минуту када је уследила сјајна контра Војводине, Симић је предводио напад и пронашао усамљеног Зукића који је снажним ударцем савладао голмана Стевановића! 

У наставку меча Новосађани су се максимално концентрисали на напад. У већини другог полувремена имали су потпуну иницијативу, док су црно-бели имали доста посла у дефанзиви. Ипак у нападима гостију фалили су завршни пасови и више креативности, без којих нису успели да запрете голу "Парног ваљка". 

Без значајнијих прилика у наставку утакмице омогућило је играчима Партизана да мирно приведу меч крају и по осми пут за редом се пласирају у финале Купа Србије. 

Црно-бели у финалу чекају бољег из дуела Црвена звезда - Нови Пазар, који такође можете пратити УЖИВО на нашем порталу од 18:30. 

Детаљнији ток меча можете испратити испод овог текста. 

ПАРТИЗАН - ВОЈВОДИНА 2:1

Друго полувреме

87. Минут
СПАСАВА СЕ ВОЈВОДИНА!!! Сјајно је Рикардо упослио младог Терзића у казненом простору који је упутио ударац али је Бјековић искочио пред свог голамна и изблокирао тај ударац.
81. Минут
Двострука измена у екипи Партизана! Уместо Квинсија Менига у игри је Немања Јовић док је Холендер заменио Лазара Марковић.
77. Минут
Војводина све опаснија! Нешковић је дриблао на десној страни казненог простора, тражио прилику за центар шут али ипа Милетић је спречио ту опасност.
68. Минут
Војводина у офанзиви! Партизан се скоро па тотално повукао на свој део игралишта, у овим тренуцима гости из Новог сада контролишу игру на терену али још увек недостаје завршни пасови и више креативности.
62. Минут
УМАЛО 3:1!!! Милетић је сјајно одреаговао на центаршут, ударио лопту главом која је завршила тик изнад пречке!
53. Минут
ГООЛ!!! Сјајна контра Војводине, Симић је пронашао усамљеног Зукића који је снажним ударцем савладао Стевановића! Новосађани смањују предност Партизана. 2:1 
48. Минут
Јојић је покшао да савлада Роцкова са ивице казненог простора али голман Војводине лако хвата ту лопту.
17:36
Почело је друго полувреме на стадиону у Хумској.

Прво полувреме

45. Минут
КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА!!! Партизан - Војводина 2:0
43. Минут
ГООООЛ!!! Квинси Мениг је ЕВРОГОЛОМ са ивици шеснаестерца успео коначно да савлада Роцкова!
40. Минут
Менинг сјајно дрибла на десној страни, отвара се и шутира из "мртвог угла", прецизно, али недовољно да савлада сјајног Роцкова.

 

35. Минут
ДА ЛИ ЈЕ СА NATHOM СВЕ У РЕДУ? Након неспретног слободног ударца Војводине, екипа Партизана имала је контру од 4:1 по бројности играча! Трк ка голу гостију предводио је Natho, имао је с лева Рикарда док је десно био потпуно отворен Мениг. Међутим, Израелац је упутио прејак пас у десно, лопту коју Рикардо никако није могао да стигне.
33. Минут
ШТА СВЕ БРАНИ РОЦКОВ!!! Мениг је продрао по левој страни, упослио је Natha на петерцу који је проследио Здјелару који је шутирао из прве! Међутим голман Војводине поново сјајно брани!
28. Минут
РОЦКОВ ПОНОВО СПАСАВА ВОЈВОДИНУ! Марковић је најпре избио сам пред голмана гостију, упутио је ударац који је Роцков сјајно одбранио, лопта се одбила до Рикарда који је упослио Јојића који такође није могао да савлада расположеног голмана "Лала".
26. Минут
Измена у Партизану! Због проблема са вратом из игре излази Јевтовић, на терену је Милош Јојић!
25. Минут
ШТА МАШИ NATHO!!! Погрешио је голман Роцков у избацивању лопте, буквално је додао Nathu који је био сам пре њим, имао је прелак задатак. Мешутим капитен репрезентације Израела упутио је лопту по земљи, која је завршила поред гола. Невероватан промашај.
24. Минут
Комбиновали су играчи Партизана пред шеснаестерцом гостију, налетео је на лопту Марковић али је ударац био непрецизан и слаб.
20. Минут
ШАНСА ЗА ВОЈВОДИНУ! Одлично се снашао Вељко Симић на половини црвено-белих, побегао је Милетићу и упутио ударац ка голу Стевановића. Срећом по црно-беле лопта је отишла високо преко пречке.
18. Минута
РОЦКОВ СПАСАВА ВОЈВОДИНУ! Неухватљив је био Рикардо за одбрану гостију, избио је сам пред голмана који је сјајно истрчао и успео да одбрани ударац нападача Партизана!

Lazar Marković
Лазар Марковић / Извор: МН Press

 

15. Минут
Natho је упослио Менига који је покушао ударцем са више од 25 метара да савлада Роцкова - међутим голман "Лала" сигурна.
09. Минут
Прети Војводина! Ипак Ставановић је месту и смирује ту лопту. 
07. Минут
МАРКЕЦ МАШИ ЗИЦЕР!!! Поново је прошао пребрзи Марковић по левој страни, нашао се очи у очи са Роцковим, упути ударац али је голман гостију успео да заустави ту лопту.
04. Минут
ГОООЛ!!!! Сјајно је продрао Лазар Марковић по левој страни и упутио лопту ка Рикарду Гомешу који је рутински затресао мрежу Војводине са нешто више од пет метара раздаљине! Ово је Рикардов четврти гол у Купу ове сезоне, а укупно 35. у свим такмичењима, чиме је достигао досадашњег Партизановог рекордера Матеју Кежмана!
16:33
УТАКМИЦА ЈЕ ПОЧЕЛА!!! Први напад има екипа Партизана. Атмосфера на стадиону у Хумској и није на завидном нивоу, на трибинама је пристутан веома мали број навијача.

ФК Партизан: Стевановић - Миљковић, Вујачић, Милетић, Урошевић - Здјелар, Јевтовић, Natho - Мениг, Марковић - Гомеш

ФК Војводина: Роцков - Максимовић, Стевановић, Топић, Матић, Зукић, Ђорђевић, Јеличић, Симић, Лазаревић, Вукадиновић

Стадион: Партизана (Хумска, Београд)

Меч је на програму од 16:30 а уживо ток утакмице можете пратити УЖИВО на нашем порталу. 

 

Најновије вести о ФК Партизан прочитајте ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Тејлор Ворд, девојка Ријада Мареза

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.