Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СЕВЕРИНА МАТИРАО ”БРЂАНЕ”: Партизан задржао друго место и гледа ка Лиги шампиона!

17.05.2024. 18:05
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

Фудбалери Чукаричког ипоражени су
на свом терену од Партизана са 0:1 у мечу претпоследњег кола Суперлиге Србије.

Партизан је обезбедио друго место и пласман у квалификације за Лигу шампиона, ТСЦ ће сезону завршити на трећем месту, а историјски пласман на европску сцену обезбедио је крагујевачки Раднички 1923. 

Наиме, Чукарички после данашњег пораза више не може да претекне Крагујевчане на табели, јер има три бода мање и лошији пласман на крају прелиминарног дела сезоне, па ''брђанима'' остаје још нада да би могли да у последњем колу претекну Војводину, под условом да Новосађани не освоје Куп Србије.

Прво полувреме је у потпуности обележио чудесни голман Партизана Александар Јовановић.

Ко зна која по реду његова феноменална партија од почетка ове сезоне и Јовановић је најзаслужнији што Партизан после првих 45 минута игфре није био у резултатском минусу.

Прва велика претња по гол Партизана виђена је у 13. минуту када је Винисијус пробио одбрану црно-белих кроз средину, али је Ковачевић стигао да у последњем тренутку изблокира његов шут.

Затим две стопостотне прилике је пропустио некадашњи фудбалер Партузана Ђорђе Ивановић, чије је чутеве у 19. и 24. минуту изванредним реакцијама заустављао голман Јовановић. Већ у 25. минуту исти актери на сцени када је Ивановић протутњао поред антића и искоса са десне стране упутио још један ударац, али је Јовановић поново био сјајан на голу.

Девет минута касније Ивановић је припремио прилику за Аџића чији шут такође зауставља голман Партизана, а пред сам крај првог полувремена Ивановић се нашао потпуно сам у казненом простору Партизана, очи у очи са Јовановићем и опет је голман црно-белих фантастично реаговао.

Тако је Партизан успео да у првом полувремену задржи почетних 0:0.

А онда, 55. минут меча и изненадно вођство Партизана! Стојковић је са десне стране уочио Северину на левој, а он је после пријема лопте на уласку у казнени простор домаћих упутио одличан шут поред Миладина Стевановића и савладао голмана Самуровића - 0:1.

Био је Партизан близу другог гола већ у 60. минуту када се Салдања нашао у петерцу ''брђана'' и главом захватио лопту после центаршута Антића са леве стране, али није то учинио на прави начин, па је практично само додао лопту голману Самуровићу.

У 69. минуту бележимо најбољу прилику за Чукарички у другом полувремену и просто је невероватно шта су домаћи пропустили. Најпре је Бојан Ковачевић испред гол-линије Партизана изблокирао један ударац, а одбијену лопту захватио је Тошић који са неких осам метара шутира поред гола!

Нова велика прилика за домаће виђена је и у 82. минуту када је Станковић после центаршута са леве стране упутио добар ударац, али је голман Јовановић опет изашао као победник.

Сам финиш меча је обележило и искључење капитена Чукаричког Марка Доцића који је као послдњи играч одбране оборио Самеда Баждара у контранападу.

За то време у Лучанима изненађење - домаћа Младост је са 2:0 савладала екипу ТСЦ-а и тако решила питање вицешампиона. Млади Величковић је у 15. минуту довео Лучанце у вођство, а коначних 2:0 поставио је искусни Варјачић из петерца после одличног центаршута Удовичића са леве стране - 2:0.

 

 

 

90+5

КРАЈ МЕЧА!

Партизан односи три бода са брда и на тај начин осигурава друго позицију на табели Суперлиге које воде у квалификације за Лигу шампиона.

90+5

ЦРВЕНИ КАРТОН ЗА ДОЦИЋА!

Као последњи иргач Доцић је оборио Баждара, Симовић му показује директан црвени картон.

88. Минут

Баждар мења Северину!

Млади нападач Партизана мења Северину, који је prethono, у контри, тукао преко гола. И да је погодио мрежу не би се важило, јер је свиран офсајд.

85. Минут

ПАВКОВ у игри!

Сада ће домаћи напасти црно-беле са двојицом класичних нападача, уз Тедића је на терену и Павков, који ће претити гостима у самом финишу меча.

Изашао је Миладиновић. Слаб допринос данас стрелца 11 голова ове сезоне.

77. Минут

ПРЕКИД!

Утакмица на Бановом брду је прекинута због бакљи које су на терен убацили навијачи Партизана.

69. Минут

ВЕЛИКА ШАНСА ЗА ЧУКАРИЧКИ!

Имају ”брђани” за чим да жале. После центаршута из слободног ударца је уследио ударац главом једног од домаћих играча, али је Бојан Ковачевић избио лопту са гол-линије, да би у наставку Немања Тошић са неколико метара послао лопту небу под облаке.

61. Минут

Самуровић брани!

Салдања је опалио по лопти из добре позиције, али је чувар мреже "Брђана" био одлично постављен.

58. Минут

Јовановић поново!

Још једном је голман Партизана зауставио шут Ивановића.

55. Минут

ГОООЛ!!!

Партизан води 1:0! Стрелац је Ксандер Северина! Партизанов странац је примио лопту изван шеснаестерца, ушао је у казнени простор и не претерано добрим ударцем је савладао Филипа Самуровића. Чини се да је голман домаћих могао боље да реагује.

46. Минут

Почело је друго полувреме!

И оно је кренуло са малим закашњењем као и прво, чекало се да гости изађу из свлачионице.

45. Минут

ПОЛУВРЕМЕ!

Без голова после 45 минута.

Чукарички бољи, конкретнији, 5:2 је у шутевима ка голу ривала. Партизан готово безопасан.

42. Минут

Јовановић несавладив!

Офсајд је свиран, али у моменту каа је Ивановић изашао пред Јовановића, а овај му рукометном интервенцијом одбранио, то нису знали ни један, ни други.

38. Минут

Редају се шансе Чукаричког!

Аџић је шутирао главом после центаршута са леве стране, Јовановић је само погледом пратио лопту, али је она прошла изнад гола.

26. Минут

Јовановић брани!!!

Нове одбране голмана Партизана, поново је био бољи у дуелу са Ивановићем тако да је сада 3:0 за чувара мреже гостију против некадашњег офанзивца црно-белих.

22. Минут

Напада и Партизан!

Филиповић је послао дубинску лопту у казнени простор Чукаричког, али је Салдања остао кратак.

15. Минут

Траже пенал играчи Чукаричког!

Рекламирали су "Брђани" да је после корнера лопта погодила Антића у руку, али Новак Симовић се није огласио.

14. Минут

Нова шанса за домаћина!

Доцић је спојио Ивановића са голом, овај је шпицем закачио лопту у ситуацији 'један на један', али је Јовановић интервенисао, па је Чукарички добио само корнер.

8. Минут

Много среће за Партизан!

Није искористио Винисијус шансу, иако је био сам пред Јовановићем. У последњи час Ковачевић је поставио ногу и изблокирао ударац бившег саиграча.

18:35

ПОЧИЊЕМО!

Меч ”на брду” је почео са пет минута закашњења. Први напад има екипа Партизана.

Партизан је други, победом би задржао то место пред последњих 90 минута фудбала, али поразом би му оно било угрожено уколико би ТСЦ савладало лучанску Младост (петак, 18:30).

Разлика између другопласираног и трећепласираног је два бода.

Чукарички ће такође бити силно мотивисан да победи, јер и даље може до четвртог места које гарантује излазак у Европу наредне сезоне.

"Брђанима" тријумф доноси поравнање са Радничким на четвртом месту суперлигашке табеле.