Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АУТОГОЛ НЕДОВОЉАН: Звезда касно почела да игра, Лајпциг однео три бода

07.11.2023. 20:15
Пише:
Србија Данас
Gelor Kanga
Гелор Канга / Извор: МН Press

Немачки клуб обезбедио пласман у осмину финала.

Фудбалери Црвене звезде поражени су у Београду од Лајпцига са 2:1 (1:0) у мечу четвртог кола групе Г у оквиру Лиге шампиона и тако и теоретски остали без икаквих шанси да се евентуално боре за дурго место у групи и пласман у осмину финала. Лајпциг је овим тријумфом обезбедио пласман у наредну фазу, а црвено-белима преостаје да се боре са Јанг Бојсом за треће место.

Mozzart нуди највеће квоте на свету на Црвену звезду и ПСЖzvezda

Mozzart нуди највеће квоте на свету на Црвену звезду и ПСЖ

КРАЈ ЕВРОПСКЕ АВАНТУРЕ ЗА ЗВЕЗДИНЕ КЛИНЦЕ: Едуардо пресудио црвено-белима на Крову FK Crvena zvezda

КРАЈ ЕВРОПСКЕ АВАНТУРЕ ЗА ЗВЕЗДИНЕ КЛИНЦЕ: Едуардо пресудио црвено-белима на Крову

ДРАМА У БРАЗИЛУ: Нејмарове ћерка и девојка у КАНЏАМА ОТМИЧАРА! Везали и родитеље, срећом сви су доброNejmar

ДРАМА У БРАЗИЛУ: Нејмарове ћерка и девојка у КАНЏАМА ОТМИЧАРА! Везали и родитеље, срећом сви су добро

Почетак меча није био добар за Црвено звезду. Изабраници Барака Бахара били су потпуно сабијени на своју половину одмах на старту и већ у 8. минуту је Симонс постигао леп гол против немоћног Глазера пошто је практично неометано шујтирао са 16 метара за вођство 1:0. Као што је обичај ове сезоне, тек тада су црвено-бели почели да играју и имали солидну prilikku у 11. минуту када Красо није добро захватио глацвом после центаршута Родића, да би у 17. минуту Миливојевић центрирао са друге стране, голман Бласвих лоше реаговао, али је успео да буде бржи од Иванића. Међутим, испоставило се да је то било све од домаћина у првом полуврмену. Лајпциг је лако долазио до гола Звезде као што је то учинио Шешко у 24. и 25. минуту, али није прецизно шутирао. Уследило је 15 минута без прилика све до 40. минута када је Хајдара шутиеао непрецизно са 16 метара, да би минут касније и Опенда покушао непрецизно. Имао је Лајпциг још две прилике до краја полувремена, али су Опенда и Форсберг били непрецизни.

Као да је потпуно други тим Звезде истрчао на терен у другом полуврмеену. Почели су црвено-бели од старта са притиском и брзо се Ендијае нашао у шанси ,али је превише закомпликовао па је прилика пропала. Канга је у 51. минут пробао непрецизно са 30 метара, а два минута касније први пут су у наставку запретили гости преко Опенде, али је Глазер одлично реаговао. Наставила је Звезда са нападима, али је до наредне шансе чекала до 74. минут када је Олајника добро шутирао са 11 метара, али је Бласвих још боље одбранио.

Само три минута касније стигла је казна, Опенда је лако изашао на крај са Родићем и савладао Глазера за вођство гостију 2:0. Ипак, само четири минута касније Звезда је смањила на 2:1. Канга је после корнера највероватније желео да центрира, али је лопта закачила Хенрихса и завршила у голу Лајпцига што је дало наду црвено-белима. Канга је и у 89. минуту још једном покушао из велике даљине непрецизно, да би минут касније Опенда шутирао,али је Глазер поново био на висини задатка. Последњу прилику и то најбољу на мечу Звезда је пропустила у другом минуту судијске надоканде када је шосле центаршута Олајинка шутирао из окрета, али је Бласвих практично сачувао победу свом тиму, па је остало 2:1.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ЛАЈПЦИГ 1:2 (0:1)

СТАДИОН: Рајко Митић

СУДИЈА: Данијеле Орстао (Италија)

СТРЕЛЦИ: Хенрихс АГ 81 - Симонс 8, Опенда 77

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер, Ђига, Драговић, Родић (од 85. Катаи), Мијаиловић (од 46. Недељковић), Хван, Канга, Лучић (од 78. Мијатовић), Иванић (од 69. Олајинка), Букари, Красо (од 46. Ендиаје).

ЛАЈПЦИГ: Бласвих, Хенрихс, Лукеба, Симакан, Раум, Хајдара (од 83. Зајвалд), Шлагер (од 83. Кампл), Симонс (од 75. Карваљо), Форсберг (оф 70. Баумгартнер), Опенда, Шешко (од 70. Клостерман)

 

90 4. минут
Крај меча, Лајпциг је победио са 2:1 и обезбедио пласман у осмину финала.
90 2. минут
Велика прилика за Звезду, Олајинка је одлично шутирао, али је Бласвих сјајно одбранио.
90. минут
Опенда је још једном шутирао, али је Глазер сигуран.
89. минут
Поново је Канга пробао са велике даљине, али није био прецизан.
85. минут
Измена у Звезди, Катаи мења Родића.
81. минут
1:2!!! Канга је центрирао, лопта је закачила Хенрихса који је савладао свог гомана за смањење резултата и доноси наду Звезди и навијачима на стадиону.
77. минут
0:2!!! Севнула је контра Лајпцига, Опенда је лао изашао на крај са Родићем и савладао Глазера и практично решио питање победника.
74. минут
Две најбоље прилике за Звезду у једном нападу. Прво је Олајинка добро шутирао, али је Бласвих још боље одбранио, да би и Ендиаје покушао, али је он био у офсајду.
69. минут
Измена у Звезди, Олајинка је ушао уместо Иванића.
61. минут
Наставља Звезда да притиска, али нема правих шанси.
53. минут
Одлична прилика за госте, Опенда је шутирао, али је фантастично реаговао Глазер.
51. минут
Шутирао је Канга са 30 метара преко гола. Звезда је боље ушла у друго полувреме, али је Шешко погодио стативу већ у наредном нападу гостију, да би одмах у настацвку акције промашио са пет метара цео гол.
46. минут
Почело је друго полувреме. Одмах је Ендијае који је ушао уместо Красоа имао рилику ,али је закомпликовао ствари и ништа Звезда није добила из ове ситуације. Осим Ендијаеа, ушао је у игру и Недељковић уместо Мијаиловића.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

 

45 2. минут
Крај првог полувремена.
45 1. минут
Велика прилика за Лајпциг, Форсберг је шутирао поред гола.
45. минут
Имао је Лајпциг велику прилику после грешке Родића, али је Глазер практично одузео лопту Опенди, да би одмах севнуо напад Звезде који Букари није искористио, мада се касније испоставило да је био у офсајду и да евентуални гол Звезде не би ни био признат.
41. минут
Нови ударац Лајпцига, Опенда је шутирао, али је Родић успео да закачи лопту таман толико да буде корнер за госте.
40. минут
Прилика за Лајпциг, Хајдара је шутирао са 16 метара, али је лопта завршила преко гола.
36. минут
Потпуна иницијатива гостију, Звезда не успева ни да организује некакав напад.
25. минут
Нова прилика за Лајпциг, поново је Шешко шутирао са 16 метара, али је лопта завршила поред гола пошто је закачила Драговића.
24. минут
Прилика за госте, Шешко је шутирао из добре позиције поред гола.
20. минут
Црвени картон за некога са клупе Звезде после дуела са Опендом који је изашао у аут, мада није јасно због чега је тачно Орсато показао црвени картон.
17. минут
Добар напад Звезде, Мијаиловић је центрирао, голман гостију слабо реаговао, али је из другог покушаја био бржи од Иванића.
11. минут
Први прави напад на мечу Звезде, али је Красо лоше захватио лопту главом после убацивања Родића.
8. минут
0:1!!! Води Лајпциг голом Симонса. Исплатила се тотална иницијатива гостију, нико није затворио Симонса који је прецизним ударцем савладао Глазера.
6. минут
Лајпциг има иницијативу на почетку меча, али без прилика.
1. минут
Почео је меч на стадиону ''Рајко Митић''.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

 

}