Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОКЕР НА МАРАКАНИ: Звезда срушила храбри Раднички! Дебитанти ТРЕСЛИ мреже

10.07.2022. 19:32
Пише:
Србија Данас
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Прва три бода за браниоца титуле.

Екипа београдске Црвене звезде успешно је стартовала у домаћем првенству. Изабраници Дејана Станковићу су на свом стадиону у оквиру првог кола Mozzart Бет Суперлиге Србије савладали Раднички из Ниша резултатом 4:0.

ГОТОВО ЈЕ: Потписао Никола Максимовић!

ГОТОВО ЈЕ: Потписао Никола Максимовић!

СКАНДАЛ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Оптужен за СИЛОВАЊЕ, клуб знао и пуштао га да игра!

СКАНДАЛ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Оптужен за СИЛОВАЊЕ, клуб знао и пуштао га да игра!

УЕФА ЗАБРАЊУЈЕ: Српски клуб не може да игра на свом стадиону!

УЕФА ЗАБРАЊУЈЕ: Српски клуб не може да игра на свом стадиону!

Офанзивно су кренули играчи Звезде, што је резултирало "евроголом" Александра Катаија већ у другом минуту меча. Међутим, тај гол је поништен јер је лопта у својој путањи ударила у руку играча гостију те је судија одлучио да је у питању казнени ударац.

Катаи је био сигуран са беле тачке на самом старту меча за 1:0 за браниоца титуле.

Није овај примљени гол омео Нишлије који су одмах кренули у напад. Имали су неколико сјајних шанси али срећа није била на њиховој страни.

Раднички је припретио у четвртом минуту преко Пејовића, али је Борјан одлично реаговао и избио лопту у корнер.

Након корнера црвено-белих ''sevnula'' контра Радничког преко Стефана Митровића, али је шутирао право у Борјана. На истеку десетог минута нова лепа акција Радничког по левој страни, на крају центаршут за Петрова који са неких седам-осам метара погађа стативу гола Црвене звезде.

Само три минута касније још две велике прилике за Нишлије. Најпре је Мићибући искоса са десне стране са десетак метара шутирао у Борјана, одбијену лопту је захватио Петров који још једном погађа десну стативу.

Наставиле су Нишлије са нападима, па је у 21. минуту са десне стране припретио и Јовановић, Борјан се оклизнуо, али је лопта отишла тик поред десне стативе његовог гола.

И када се највише чинило да је само питање времена када ће гости затрести мрежу, уследила је казна за неискоришћене прилике, а то је учинио Звездин новајлија Кингс Кангва који је на додавање Иванића прихватио лопту на око 13 метара од гола и снажним и прецизним ударцем савладао голмана Дробњака за 2:0.

Наставила је Звезда да напада након што је дуплирала предности па је у 31. минуту, Милан Павков натрчао на одбијену лопту и спровео је у мрежу за 3:0.

Треба нагласити и да је Звездина предност могла да буде још убедљивија, али је одличан шут Иванића у финишу полувремена зауставила пречка.

Звезда је фуриозно кренула у другом полувремену, већ у 46. минуту Иванић је сјајно прошао по десној страни, преварио голмана Дробњака и упослио новајлију Османа Букарија који постиже гол и на најбољи могући начин дебитује у дресу Црвене звезде!

Само шест минута касније Катаи је пробио по истој страни, пратио је акцију Букари који је добио лопту и затресао мрежу али је гол је поништен јер се Звездин Магико налазио у офсајд позицији приликом додавања лопте.

У наставку меча није било виђенијих шанси, те је тим Дејана Станковића рутински привео меч крају.

Уследило је славље играча и навијача којих је било нешто више од 16 хиљада, за прву побуде и освојена прва три бода у овогодишњем издању Mozzart Бет Суперлиге Србије.

 Детаљнији ток меча можете испратити у наставку текста.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - РАДНИЧКИ НИШ 4:0

Друго полувреме

90. Минут
Нема надокнаде у овом мечу! КРАЈ! Црвена звезда долази до прва три бода након победе над нишким Радничким резултатом 4:0
82. Минут
ИЗМЕНА У ЗВЕЗДИ! Станковић даје шансу младима. У питању су Никола Станковић, Владимир Лучић и Стефан Лековић који мењају Мирка Иванића, Александра Катаија и Марка Гобељића.
71. Минут
Двострука измена у тиму Дејана Станковића. Изашли су Милан Павков и Осман Букари, а у игри су Секу Саного и Ибрахим Мустфа. Мења и Сивић који је на терен послао Александра Месаровића уместо Стефана Димића

FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: Фото: ФК Црвена звезда

64. Минут
Мирнији период игре. Црвена звезда има пуну контролу лопте.
52. Минут
ПОНИШТЕН ГОЛ ЗВЕЗДЕ! Катаи је примио лопту и додао до Буракија који је затресао мрежу, међутим Звездин Магико је био у офсајд позицији приликом додавања.
46. Минут
ГООЛ!!! Иванић је сјајно прошао по десној страни, преварио голмана Дробњака и упослио новајлију Османа Букарија који постиже гол и на најбољи могући начин дебитује у дресу Црвене звезде!
45. Минут
Почело је друго полувреме на "Маракани"!

Прво полувреме

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА!
Звезда је доминирала у првих 45. минута иако напади гостију нису били ни мало пријатни по гол Милана Борјана. Може се рећи да је Раднички сурово кажњен за своје промашаје.
43. Минут
НОВА ПРЕЧКА! Иванић је тражио простор за ударац, нашао га је и силовито шутирао. Матиран је био голман Радничког али лопта погађа пречку.
41. Минут
Комбиновали су Јовановић и Петров, који је и шутирао ка голу Борјана. На срећу по домаћине, непрецизан ударац. 
39. Минут
Мирнији период игре на стадиону "Рајко Митић"! Гости имају иницијативу и већином су на половини Звезде која као да чека грешку противника.
31. Минут
ГООЛ!!! Дробњак је успео да одбрани ударац Иванића али је на одбитак налетео Милан Павков који постиже први гол ове сезоне.
25. Минут
ГООЛ!!! Кангва постиже гол и на најбољи начин дебитује у дресу Звезде!
22. Минут
ИВАНИЋ ПОГАЂА ПРЕЧКУ! Коначно се мало разиграла и Звезда.
20. Минут
Још једна шанса гостију. Митровић је у шеснаестерцу центрирао Јовановићу који је главом гађао десни угао Борјана, лопта пролази тик поред стативе. Раднички врло конкретан у првом полувремену.
13. Минут
СТАТИВА СПАСАВА ЗВЕЗДУ! Петров је упутио ударац, преварила је та лопта Борјана, али на срећу по домаћина погађа стативу. Офанзиван Раднички!
09. Минут
Дробњак спасава Раднички! Букари се одлучио на ударац, али голман Нишлија сигуран! Корнер након свега...
03. Минут
ГООЛ!!! Прецизан са беле тачке био је Александар Катаи!
02. Минут
ПЕНАЛ ЗА ЗВЕЗДУ!!! Катаи је извео слободан ударац, лопта се прошетала кроз шеснаестерац погодила мрежу али је судија показао на тачку за казнене ударце јер је лопта некога од гостију погодила у руку.
01. Минут
Са центра су кренули црвено-бели. Пред почетак меча Александру Катаију је уручена награда "Бора Костић" за најбољег стрелца прошле сезоне.

Mozzartbet Суперлига, 1.коло

Црвена звезда – Раднички Ниш
Стадион: Рајко Митић (Београд)
Судија: Митић Милан

 

 

Mozzart Бет Суперлига Србије, 1 коло:

Петак:
Вождовац – Нови Пазар 1:0 (1:0)

Субота:
Јавор – Партизан 0:4 (0:1)

Младост Лучани – Спартак 1:1 (0:1)

Чукарички – ТСЦ 4:1 (0:1)

Недеља:
20.00 Црвена звезда – Раднички Ниш
20.00 Радник – Младост ГАТ
20.00 Војводина – Напредак

Понедељак:
20.00 Колубара – Раднички Крагујевац

 

Најновије вести о ФК Црвена звезда прочитајте ОВДЕ.

БОНУС ВИДЕО: Погледајте како је Немања Гудељ изашао на бину и засвирао са музичарима