Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АЈНТРАХТУ ПРИПАЛА ДРАМА У СЕВИЉИ: Костићев Франкфурт ОСВАЈАЧ ЛИГЕ ЕВРОПЕ!

19.05.2022. 00:15
Пише:
Србија Данас
FK Ajntaht Frankfurt
ФК Ајнтахт Франкфурт / Извор: Реутерс

Утакмица за памћење!

Екипа Ајнтрахта из Франкфурта, за коју наступа и српски репрезентативац Филип Костић, освојила Лигу Европе! Након више од два часа фудбала, након продужетака и пенала, пала је екипа Глазгов Ренџерса. Резултат након првих 90. минута био је 1:1, а након пенал серије 5:4 за немачки тим. 

СЕЛЕКТОР ПОНИЗИО СРБИЈУ: Чека се одговор Пиксија!

СЕЛЕКТОР ПОНИЗИО СРБИЈУ: Чека се одговор Пиксија!

СПРЕМА СЕ БОМБА У СУПЕРЛИГИ: Партизан доводи моћног Шпанца!

СПРЕМА СЕ БОМБА У СУПЕРЛИГИ: Партизан доводи моћног Шпанца!

НОВИ ПОТРЕС У ХУМСКОЈ: Познато је КО МЕЊА СТАНОЈЕВИЋА на клупи Партизана!

НОВИ ПОТРЕС У ХУМСКОЈ: Познато је КО МЕЊА СТАНОЈЕВИЋА на клупи Партизана!

 У првим минутима меча видели смо велику офанзиву немачких "Орлова" који је већ у трећем минуту имао први ударац ка голу "Полицајаца".

Међутим, већ у наредном минуту је Риверс проиграо Ариба који је избио у шеснаестерац Немаца али брзо се вратила одбрана Немаца, од свега само корнер који Шкотланђани нису искористили на прави начин. 

Што је меч одмицао гледали смо све боље и боље шансе на обе стране. Једна од најбољих догодила се у 12. минуту када је Камада је добио лопту по левој страни, избио пред Мекгрегора али је закомпликовао непотребним дриблинзима у шеснаестерцу. Успео је да упути ударац који је одбио голман Шкотског тима. На одбитак је налетео Соу који је упутио ударац са ивице казненог простора али је лопта завршила у рукама голмана Мекгрегора. 

Није одустајао Ајнтрахт од офанзиве, у 20. минуту Кнауф је сјајно преварио одбрану Ренџерса, упутио одличан ударац ка голу али голман Шкота је сјајно одбранио.

Репрезентативац Србије Филип Костић играо је одлично у првом полувремену. Правио је велике проблеме противничкој одбрани и затварао све у дефанзиви. Могао је Костић до гола у 30. и 32. минуту, али су оба његова ударца завршила поред гола искусног Мекрегора.

Шкотски тим се ипак није одлучио на дефанзиву. Притискали су "Полицајци" одбрану "Орлова" али нису успевали да упуте прави ударац. Неке од најбољих покушаја имали су Арибо, затим Кент али је најближили голу био Лундстром који је главом након сјајног центаршута затресао пречку. 

На одмор се отишло без голова и са статистиком која је говорила да је Ајнтрахт имао 11 шутева ка голу противника, док је тим из Глазгова уписао свега три ударца ка мрежи Немаца.

Прави налет немачког клуба уследио је одмах након првог судијског звиждука у другом полувремену. Ређале су се шансе и шутеви, Костића, Кнауфа и Камаде али ни један није успео да угрози 40-годишњег Мекгрегора. 

У 57. минуту меча уследио је прави шок за немачки тим. Велика грешка у одбрани Ајнтрахта, и пад Туте, отворило је простор Арибу који краде лотпу и остаје сам пре голманом Трапом, што је рутински завршио и сместио лопту у мрежу за 1:0 за Ренџерс. 

Од тада је екипа из Франкфурта заиграла на све или ништа. Ређале су се шансе пред голом Шкота, једну од најбољих пропустио је Камада у 67. минуту када је остао сам пред голманом Мекгрегором, покушао да га лобује али је лопта завршила преко гола. 

Затим је у 69. минуту уследила права мајсторија Костића који је са десне стране, скоро са аут линије, хирушки прецизно упутио лопту на петерац противника где ју је сачекао Боре и сместио је у мрежу за 1:1!

Доста затвореније су играле обе екипе након што је пао по један гол на обе стране. Управо такав начин игре нас је одвео у продужетке. 

Имали су велику прилику играчи Ајнтрахта и у првом продужетку, тачније у 95. минуту када је грешку одбране искористио Рафаел Боре. Украо је лопту и по десној страни пробио у шеснаестерац, шутирао из тешке позиције али од свега је био гол аут. 

Наставила се офанзива "Орлова" и у настакву, у 100. минуту је контра напад предводио Кнауф који је ушао у казнени простор али је дефанзивац Глазгова, Баси одрадио сјајан посао - натерао Кнауфа на ударац, високо преко гола. 

Резултат се није променио ни након одиграних додатних 15. минута.

У други продужетак екипа Ренџерса ушла је на све или ништа. Ређале су се шансе од првог звиждука, често су сви осим голмана Мекгрегора били на половини Ајнтрахта али акцијама је фалио завршни пас. 

Ипак, знао је да одговори и Костићев Франкфурт али акције су се завршавале идентично. У наставку су наизменично "севале" акције и шутеви на обе стране али чувари мреже су сјајно одрађивали свој посао. 

Након два сата феноменалног фудбала, ред је дошао и на пенале. Другу годину за редом једанаестерци су се изводили у финалу Лиге Европе. Подсетимо се, прошле године је на исти начин до трофеја стигао и Виљареал који је био бољи са беле тачке од енглеског великана Манчестер јунајтеда. 

За екипу Ренџерса, прецизни са беле тачке били су: Таверније, Дејвис, Арфилд и Руф - док је голман Ајнтрахта, Трап успео да заустави ударац Арона Ремзија. 

Код екипе "Орлова" погађали су: Ленц, Хрустић, Камада, Костић, док је победоносни погодак са беле течке постигао Рафаел Боре.  

Детаљнији ток меча можете прочитати испод овог текста. 

АЈНТРАХТ - РЕНЏЕРС 1:1 (5:4)

ПЕНАЛИ

5:4! ПОГАЂА БОРЕ! ФРАНКФУРТ ЈЕ ОСВАЈАЧ ЛИГЕ ЕВРОПЕ!!!

4:4 Прецизан Руф, Ајнтрахт има меч лопту!

4:3 ПОГАЂА ФИЛИП КОСТИЋ! Ајнтрахт води!

БРАНИ ТРАП УДАРАЦ РЕМЗИЈА!!! Остаје 3:3

3:3 КАМАДА ПОГАЂА!

3:2 Сигуран Таверније са беле тачке!

2:2 ПОРАВНАВА АЈНТРАХТ! Погодио је Хурстић!

2:1 ЗА РЕНЏЕРС! Дејвис погађа у "рашље"

1:1! Лен је прецизан са беле тачке!

1:0 ЗА РЕНЏЕРС! Таверније погађа

Други продужетак

120. Минут
КРАЈ И ДРУГОГ ПРОДУЖЕТКА!!! Другу годину за редом гледаћемо пенале у финалу Лиге Европе.
118. Минут
ТРАП СПАСАВА АЈНТРАХТ!!! Кент је сјајно натрчао на центаршут, шутирао са ивице петерца ка голу, али се тој лопти подметнуо Кевин Трап - голман Ајнтрахта!
112. Минут
ЈОШ ЈЕДНА ОДБРАНА ТРАПА!!! Кент се сјајно извукао на ударац са неких 20-ак метара, али сјајно је интервенисао голман "Орлова"
108. Минут
Хрустић се добро снашао на ивици шеснаестерца и шутирао ка голу али лопта одлази који метар од стативе гола Ренџерса!
106. Минут
БРАНИ ТРАП!!! Офанзивније почиње Ренџер овај други продужетак. Паришић је упутио ударац ка голу, али сјајно се снашао голман немачког клуба.

Први продужетак

105. Минут
КРАЈ ПРВОГ ПРОДУЖЕТКА! Без промене резултата у Севиљи.

FK Ajntaht Frankfurt
ФК Ајнтахт Франкфурт / Извор: Реутерс

100. Минут
КНАУФ МАШИ! Одлична контра за "Орлове", предводио је Кнауф који је ушао у казнени простор али ометен Басијем шутира преко гола.
95. Минут
ВЕЛИКА ШАНСА ЗА АЈНТРАХТ!!! Саплео се дефанзивац Ренџерса, лопта је стигла до Бореа који је ишао по страни шутирао из тешке позиције али непрецизно! 
90 5
КРАЈ РЕГУЛАРНОГ ДЕЛА МЕЧА!!! Гледаћемо продужетке у Севиљи.  
90. Минут
ИГРАЋЕ СЕ ЈОШ 5 МИНУТА
90. Минут
ОПАСНО ЈЕ!!! Занимљив покушај Костића са леве стране, али на крају нешто између шута и центаршута. Остаје 1:1 
77. Минут
ШАНСА ЗА АЈТРАХТ!!! Лепа тимска акција, на крају шут Хаугеа, али лопта одлази преко гола.

 

69. Минут
ГОООЛ!!!! Боре постиже гол на феноменално додавање Филипа Костића! Резултат је 1:1
67. Минут
НЕВЕРОВАТАН ПРОМАШАЈ АЈНТРАХТА!!! Роде је искористио грешку одбране Ренџерса упослио је Камаду који је био сам пред голманом, покушао је да га лобује али лопта одлази преко гола! Невероватна прилика за немачки тим.
59. Минут
ТРАЖЕ ПЕНАЛ ИГРАЧИ АЈНТРАХТА!!! Кнауф је шутирао, чинило се да је лопта погодила Рајта у руку, али након одгледаног снимка, испоставило се да га је погодила у стомак.

 

57. Минут
ГООООЛ!!!! Арибо постиже водећи гол са Ренџерс! Велика грешка у одбрани Ајнтрахта, саплео се Тута, Арибо узима лопту и у ситуацији 1 на 1 са Трапом, лако решава нападач Шкота.
53. Минут
НЕМА ПЕНАЛА ЗА ФРАНКФУРТ! Боре је прошао Голдсона и након тога пао у казненом простору ривала. Било је контакта, али пенала нема. Само корнер за Ајнтрахт.

FK Ajntaht Frankfurt
ФК Ајнтахт Франкфурт / Извор: Реутерс

49. Минут
Камада шутира са 20ак метара али брани Мекгрегор!!! Ренџерс у дефанзиви!
47. Минут
Наставља се офанзива Ајнтрахта. Туте је упутио ударац са 20-ак метара, али непрецизно.
22:10
ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ!

Прво полувреме

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА!
Без голова екипе Ајнтрахта и Ренџерса одлазе на десетоминутну паузу. 
45
Арибо и Кент комбинују по левој страни. Кент је остао усамљен, упутио је ударац али је лопта отишла преко гола голмана Трапа. Тек трећи шут ка голу упућују Шкоти, док Ајнтрахт има 11 удараца.
45. Минут
Играће се још 6. минута!
43. Минут
Све грубља игра у Севиљи! За сада судија Винчић не показује картоне, али оба тима се красе грубом игром у последњим минутима првог дела меча!

Filip Kostić
Филип Костић / Извор: Реутерс

37. Минут
ПРЕТЕ ШКОТИ!!! После центаршута Лундстрам главом гађа под пречку, али брани Трап и скреће лопту у корнер.
32. Минут
ПОКУШАЈ КОСТИЋА! Сјајно је Србин истрчао по десној страни, скоро 60 метара - стигао је до гола Мекгрегора, упитио ударац из "мртвог угла" али лопта пролази покрај стативе.
25. Минут
ПРВИ ШУТ РЕНЏЕРСА! Арибо је упутио ударац са 20-ак метара. Срећом по Немце, лопта пролази тик поред стативе.

FK Ajntaht Frankfurt
ФК Ајнтахт Франкфурт / Извор: Реутерс

 

21. Минут
Костић сјајно изводи корнер, главом је покушао поново Кнауф али лопта одлази поред гола.
20. Минут
БРАНИ МЕКГРЕГОР!!! Кнауф је сјајно преварио одбрану Ренџерса, упутио одличан ударац ка голу али голман Шкота је сјајно одбранио!
12. Минут
ВЕЛИКА ШАНСА ЗА ФРАНКФУРТ! Камада је добио лопту по левој страни, избио пред Мекгрегора али је закомпликовао непотребним дриблинзима у шеснаестерцу. Успео је да упути ударац који је одбио голман Шкотског тима. На одбитак је налетео Соу који је упутио ударац са ивице казненог простора али је лопта завршила у рукама голмана Мекгрегора. 
06. Минут
Везиста Ајнтрахта Себастијан Роде је на трави и указује му се помоћ, након судара са играчем Рендћерса. На загревању је Кристијан Јакић.

 

04. Минут
ШАНСА ЗА РЕНЏЕРС! Сјајно је Риверс истрчао контру, упослио Ариба који је избио у шеснаестерац Немаца али брзо се вратила одбрана Немаца од свега само корнер!
03. Минут
Офанзива Ајнтрахта! Притиска напад немачког тима одбрану Ренџерса. Комбинују пред шеснаестерцем али неуспешно.
1. Минут
МЕЧ ЈЕ ПОЧЕО!!! Први напад има екипа Ајнтрахта!
21:00
Играчи су на терену! Ренџерс се одлучио за плаву опрему док ће Ајнтрахт наступити у белим дресовима. Први напад имаће немачка екипа!

Финални меч Лиге Европе, Ајнтрахт - Ренџерс можете пратити УЖИВО на нашем порталу!

 

Најновије вести из света фудбала можете наћи ОВДЕ

БОНУС ГАЛЕРИЈА