Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВАСИЛИЈЕВИЋ БЕСАН И ОГОРЧЕН: Терзић баца прашину у очи, а Звезда је у блату до грла (ФОТО)

25.05.2017. 13:49
Пише:
Србија Данас/Бета
Goran Vasilijević
Горан Василијевић / Извор: МН Press

Бивши фудбалер Црвене звезде Горан Василијевић критиковао је управу црвено-белих да је без плана доводила бројне скупе играче и није мислила на своје фудбалере из младих селекција.

Бивши фудбалер Црвене звезде Горан Василијевић оштро је критиковао управу клуба на челу са Звезданом Терзићем због политике коју спровод
Василијевић је разочаран што су црвено-бели изгубили "добијено" првенство, а Терзића је посебно критиковао због саопштења и "суманутих конференција" те довођења неквалитетних странаца "у вагонима" на штету омладинског погона Звезде.

ДА ЛИ СЕ БАР МАЛО СТИДЕ? Звезда и Партизан НАЈГОРИ у Суперлиги! (ФОТО)

БЕЗ ОБЗИРА НА ФИНАЛЕ КУПА: Позната СУДБИНА Бошка Ђуровског! (ФОТО)

- Разочаран сам, наравно, као и сваки искрени звездаш чињеницом да смо изгубили добијено првенство, а све због својих пропуста и промашаја. Уместо да после свега гледамо у своје двориште, мобилишемо се за последњи меч у финалу Купа како бисмо мало извадили сезону, упиремо прстом у све и свакога не би ли себе спасили од очигледне одговорности. Бацамо прашину у очи, а налазимо се у блату до грла -  рекао је Василијевић агенцији Бета. 

Goran Vasilijević
Горан Василијевић / Извор: МН Press

Фудбалери Звезде заузели су друго место у Супер лиги Србије, иако су већи део првенства били први на табели. Титулу је освојио Партизан, са три бода више. Генерални директор Звезде Звездан Терзић је у више наврата оптужио Фудбалски савез Србије и Партизан да су његовом клубу отели титулу. 

- Многе ствари данас не иду уз име Црвене звезде. Од оних који "бране" њено име од неуспеха, а у ствари се плаше за своју будућност, до катастрофалне кадровске политике и слике коју актуелно руководство шаље јавности. Наравно да сва она саопштења и сумануте конференције у којима се нападају други клубови и руководство Савеза немају везе са здравом памети и истином. Знате ли колико бивших играча и легенди Црвене звезде осуђује говор мржње челника клуба, поготово што исти нема додирних тачака са сликом на терену - рекао је Василијевић.

Он је рекао да је Терзић "у вагонима" доводио стране играче. 

 -Навијачи се не могу преварити, сити су лажних обећања, странаца који немају квалитет за Звездин дрес, а Терзић их доводи у "вагонима". Због кога? Због себе или Звезде? Је ли нормално да само један од њих има годишњу плату од 600.000 евра, а да нам с друге стране деца из омладинске школе не примају стипендије? Јел то Звезда коју хоћемо?", упитао је Василијевић, првак Европе и света са црвено-белима. 

Он се осврнуо и на податак да је Звезда у једном тренутку имала 11 странца у екипи. 

Zvezdan Terzić
Звездан Терзић / Извор: Србија Данас

- Као да смо Интер. Оно што ме боли јесте манипулација, јер у исто време причаш о Звездиној деци, а њих нема ни на мапи, а камоли на терену. А шта рећи за играче које су генерални директор и његов УО ангажовали из домаће лиге? Да ли је нормално да играча из српске лиге платите 300.000 евра, а он за полусезону одигра 15 минута, и све то без плана, стратегије. О неопходном квалитету да не причамо. Па ми смо имали пет шпицева а једног штопера. Није постојао баланс, радило се веома неодговорно. И зато смо дошли у ову ситуацију, без трофеја, практично и без тима, а нова сезона је на прагу. И криви нам савез, судије, ванземаљци... Приче за децу -  рекао је Василијевић. 

Он је рекао и да је управа Звезде забранила млађим играчима да играју за репрезентацију на традиционалном турниру "Миљан Миљанић", велике легенде клуба.

 - У клубу сам од 1988. године и не могу да верујем да има људи којима тако сулуде мисли и одлуке могу пасти на памет. Да ли би нека Звездина легенда или бивши играч донео тако сумануту одлуку? Јел тако учимо и васпитавамо нашу децу, да не играју за Србију. Многе ствари не раде се у складу са именом и традицијом Црвене звезде -  оценио је Василијевић. 

Он је подсетио да се на децембарској прослави 25. година од освајања титуле светског првака у Токију нису појавиле бројне легенде Звезде и рекао да то није било случајно. 

 - Нисте могли да их избројите на прстима једне руке. То је Звезда данас и није случајно зашто нису дошли. Виде да им је неко отео и присвојио биографије, па за говорницом прича како је већи звездаш од оних који су освојили Европу или свет. Ускоро ће Скупштина, прилика да у клуб дођу они који су Звезду учинили великом. Нећу о именима, списак је велики... Углед Звезди могу да врате само њени бивши асови, људи са богатим биографијама и везама у иностранству, знањем и ауторитетом у свету фудбала - рекао је Василијевић.