Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ: Фудбалски савез Србије домаћин састанка УЕФА "ХЕТ-ТРИК" комитета

02.10.2023. 14:45
Пише:
Србија Данас
Fudbalski savez Srbije
Фудбалски савез Србије / Извор: МН Press

Дискусија о важним инфрструктурним питањима.

Организација и домаћинство састанка ХЕТ-ТРИК комитета који ће се 3. и 4. октобра одржати у Спортском центру у Старој Пазови, једно је од највећих признања указано Фудбалском савезу Србије од стране УЕФА.

ОБЈАВЉЕН СПИСАК ЗА СРБИЈУ: Неколико промена пред најважнији меч квалификација

ОБЈАВЉЕН СПИСАК ЗА СРБИЈУ: Неколико промена пред најважнији меч квалификација

ШТА СВЕ НЕЋЕ ИЗМИСЛИТИ: Лига шампиона одлази у историју, УЕФА уводи 3 САСВИМ НОВА такмичења

ШТА СВЕ НЕЋЕ ИЗМИСЛИТИ: Лига шампиона одлази у историју, УЕФА уводи 3 САСВИМ НОВА такмичења

НОВИНАР СЕ ПОТПУНО ЗБУНИО: Хит сцена на српској телевизији, тренер му узалуд објашњава да је ПОРАЖЕН (ВИДЕО)

НОВИНАР СЕ ПОТПУНО ЗБУНИО: Хит сцена на српској телевизији, тренер му узалуд објашњава да је ПОРАЖЕН (ВИДЕО)

- На свим претходним митинзима служили смо као пример како се правилним коришћењем средстава из фондова ‘ХЕТ-ТРИК’ комитета и заједничким улагањима са државом и локалним самоуправама, стиже до најмодерније инфраструктуре као подлоге и логистике за врхунски спортски резултат. Управо је изградња Спортског центра у Старој Пазови 2011. године била један од пројеката који су тадашњи челници Савеза Томислав Караџић и Зоран Лаковић реализовали уз подршку УЕФА и не треба да чуди што смо недуго затим постали европски и светски шампиони у омладинском узрасту. Нема нових талената и великих резултата без врхунских услова за рад и врхунске инфраструктуре - каже генерални секретар ФСС и већ два мандата члан ХЕТ-ТРИК комитета Јован Шурбатовић.

Овај комитет основан је 2006. године и заједно са комитетом Националних асоцијација представља један од најважнијих сектора УЕФА, јер поспешује развој фудбала на свим нивоима и унапређује квалитет инфраструктуре у свим земљама широм Европе.

- Сваки састанак овог комитета изазива велики пажњу националних асоцијација јер се на њему дискутује о важним инфрструктурним питањима, усвајају се инвестициони пројекти и доносе одлуке од круцијалног значаја за даљи развој фудбала. Ми ћемо као Савез аплицирати са још једним великим пројектом у вредности од 20 милиона евра. Приоритетни задатак је постављање најмодерније хибридне подлоге на стадионима свих клубова Супер лиге Србије, по узору на терене који се користе у најјачим лигама у Европи. Што су терени квалитетнији, мање је повреда, игра се бржи и атрактивнији фудбал, а самим тим расте интересовање за утакмице нашег шампионата. У плану је даље инвестирање и усавршавање Спортског центра у Старој Пазови, али и реализација пројекта изградње сличних фудбалских центара у сва четири региона у Србији - прича Шурбатовић.

Branislav Nedimović, Dragan Džajić i Jovan Šurbatović
Бранислав Недимовић, Драган Џајић и Јован Шурбатовић / Извор: МН Press

Чланове ХЕТ-ТРИК комитета на почетку састанка поздравиће председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић.

- На челу комитета налази се Карл Ерик Нилсон који је уједно и потпредседник УЕФА, врло важна и утицајна личност у европском фудбалу. Мора да нам импонује што су сви гости из иностранства пуни утисака када посете нашу кућу фудбала. Добили смо већ више пута јавне похвале од председника Александра Чеферина, као и првог човека Судијске комисие Роберта Розетија који је обећао да ће се један од наредних састанака елитне групе УЕФА арбитара одржати сигурно у Старој Пазови. Приликом недавног боравка у Литванији, обрадовала нас је и изјава нашег сјајног кошаркаша Алексе Аврамовића који је био одушевљен условима за рад током припрема репрезентације за Светско првенство на Филипинама - каже Шурбатовић.

Фудбалски савез Србије је у претходне три године инвестирао више од три милиона евра у реконструкцију Спортског центра и претворио га у један од најмодернијих и најфункционалнијих фудбалских комплекса на Старом континенту.

- На иницијативу и сугестију из УЕФА, многи национални савези су слали своје експерте у Стару Пазову да се на лицу места увере у све погодности и бенефита које реализација једног таквог пројекта може да донесе фудбалској организацији и генерално фудбалском покрету једне земље. Ми смо на неки начин показни пример свима у Европи. Долазили су представници ФС Шведске и Хрватске, управо смо уговорили посету челника ФС Грчке, сви они апострофирају два врло важна детаља: садржај и локацију. Близу је Београда, а изоловано у природи, што екипама гарантује мир и квалитетну припрему за тренинге и утакмице. Имали смо недавно прилику да присуствујемо отварању тренинг-кампа Фудбалског савеза Немачке и могу са задовољством да констатујем да ни по чему не заостајемо за једном таквом фудбалском велесилом. Напротив - закљчуио је Јован Шурбатовић.