Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋЕВИЋ: Још сам млад, али бих волео што пре да дебитујем (ФОТО)

31.01.2017. 08:48
Пише:
Србија Данас/Д. Николић
Vanja Vučićević
Вања Вучићевић / Извор: Србија Данас

Млади нападач био једно време на паузи.

Од нашег извештача са Кипра - На зимским припремама фудбалера Црвене звезде много је младих фудбалера и нових лица. Један од играча који није нов, али свакако јесте млад је Вања Вучићевић. Нападач црвено-белих дошао је у Љутице Богдана прошлог лета, али је дуго био "између две ватре" јер је постојао спор између бившег клуба, Чукаричког и Звезде. Ипак, у новембру све је решено, па је и званично добио право да наступа за црвено-беле. 

Самим тим добио је и прилику да се Миодрагу Божовићу доказује на припремама, како у Словенији, тако и на Кипру. 

- Били смо прво у Словенији, протекло је све у најбољем реду. Није било повређених играча, сада смо на Кипру, тренирамо неколико дана. Услови су одлични, време нас служи - рекао је на почетку интервјуа Вучићевић. 

НИЈЕ ИМ ДУГО ТРЕБАЛО: Саиграчи Фримпонгу дали надимак (ГАЛЕРИЈА)

Колико сте задовољни својим учинком на припремама? Да ли је било разговора после тренинга са тренером Божовићем, можда због неких замерки или неког додатног савета? 

- То ретко ради после тренинга. Углавном скрене пажњу на грешку или похвали током самог тренинга. Својим радом сам задовољан, али ми мало теже иде јер сам годину дана без утакмица. Лакше је много када је играч у ритму утакмица и тренинга. Ипак, давао сам голове на мечевима у Словенији, па на тренинзима. И то ми је значило за самопоуздање. Надам се да ће бити још боље. 

Тренутно конкуренција у нападу је веома јака, као ни на једној другој позицији? 

- Има нас неколико, али ја сам млад. Не очекујем сада нешто превише, али наравно да бих желео да што пре да дебитујем, да се изборим за неку минутажу, која би била коректна за моје године. Мислим да ће све бити у реду, односно да ће све да дође на своје. 

Vanja Vučićević
Вања Вучићевић / Извор: Србија Данас

После повратка са припрема, остаје још неколико дана паузе, а затим, 18. фебруара следи прва утакмица пролећног дела сезоне. А противник је баш Нови Пазар који је недавно преузео ваш отац, Небојша. 

- Тако је, то је прва утакмица у наставку сезоне, и то на нашем стадиону. Мада не бих нешто много причао о томе. Наравно да бих волео да дебитујем баш тада, али шта ће да се деси, видећемо. Борим се, трудим се...

Колико често се чујете са оцем, на пример током припрема у Словенији, или на Кипру? 

- Разговарамо скоро сваког дана, то је и логично. Али никада ме он није много саветовао у вези са фудбалом, иако ми је отац, и иако је и сам играо. То никада није форсирао.

Да ли сте гледали неке његове снимке, да ли је било потеза који бисте волели да "прекопирате", с обзиром да су они који су га уживо гледали говоре за њега да је мајстор на "петопарцу"? 

- Мало смо другачији, технички је одлично поткован и брз. Од њега сам наследио леву ногу, у техници, али не и брзину јер је он нешто нижи од мене, десетак центиметара. Сада, када игра мали фудбал, редовно га гледам и за своје године игра стварно фантастично. Он је ´62. годиште, а током година највише сам научио самим гледањем. 

У СЛИЦИ И РЕЧИ: До повратка у Београд, ОВО је Звездин дом (ГАЛЕРИЈА)

Споменули сте малопре коректну минутажу. Колико би то било? Са колико минута на терену бисте били задовољни? 

- Имам 18 година, имам још шест месеци да играм за омладинце, али могу и да играм за први тим. Ипак се боримо за шампионску титулу, и знам да су тренеру потребни искусни играчи који су све то већ прошли. Али, понављам, ту сам, млад сам... Волео бих да заиграм, али знам да је потребно изборити се за то. Ипак је велика конкуренција у нападу и надам се да ћу да добијем шансу. 

Слободно време

После тренинга, има ли времена за још нешто, осим за одмор? 

- После паузе без утакмица мало ми је теже пало. Нисам навикао на овакав рад. Тренирао сам ја годину дана индивидуално, али није то био толико јак ритам, као сада. Баш због тога сам уморнији и слободно време користим да се што више одморим. Ако не одмарам, волим да прошетам поред мора - рекао је Вучићевић који је цимер са Рачићем. 

Очекујете ли шансу против Шопронија, у тест утакмици (14 часова), првој на Кипру? 

- Мислим да ћу да добијем минутажу, и наравно надам се и голу. 

Вратимо се опет на првенство. Звезда има шест бодова више од Партизана, али и следи дељење бодова. Можете ли да одбраните титулу, односно освојите дуплу круну? 

- У доброј смо ситуацији, имамо добру екипу и заслужујемо да освојимо титулу. Све је само у нашим рукама. Потребно је само да останемо у доброј форми као до сада и све ће бити у реду. 

Дерби са Партизаном долази прилично брзо, после утакмица са Пазаром и Бачком. 

- Добро се зна да је то најбитнија утакмица за екипу, за навијаче и сви очекују победу. Тако ћемо и у овај да уђемо, на три бода - закључио је Вучићевић. 

ЛУКОВИЋ ИСКРЕНО: Шта то кошаркаши Звезде имају, а фудбалери немају (ФОТО)