Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЛЕТИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Професор напустио Партизан после пет година

09.02.2021. 14:32
Пише:
Србија Данас
Vladimir Vuletić
Владимир Вулетић / Извор: МН Press

У саопштењу све објаснио.

Потпредседник Партизана – Владимир Вулетић, поднео је данас оставку на поменуту функцију и после пет година рада у најужем руководству напустио клуб из Хумске, сазнаје Телеграф.

Како је навео у званичном саоштењу одлучио се на овакав корак због вишедневног таблоидног напада на клуб, проузрокованим хапшењем навијача, јавног линча и цртања мета челницима црно-белих, са којима, бар са оним најближим сарадницима, како је навео, такође више није био на истим таласним дужинама.

Најкраћи пут до среће! Клади се на милионе у Lucky X

Најкраћи пут до среће! Клади се на милионе у Lucky X

ТО ГА ЈЕ ОСТАВИЛО БЕЗ ДАХА: Џејмс Гист ово Гробарима никад неће ЗАБОРАВИТИ (ВИДЕО)

ТО ГА ЈЕ ОСТАВИЛО БЕЗ ДАХА: Џејмс Гист ово Гробарима никад неће ЗАБОРАВИТИ (ВИДЕО)

 

ПРОЦУРИЛО: Пикси већ ОФОРМИО Стручни штаб (ФОТО)

ПРОЦУРИЛО: Пикси већ ОФОРМИО Стручни штаб (ФОТО)

Саопштење Владимира Вулетића преносимо у целости.

- Фудбалски клуб Партизан дужи низ година живи најтежи период у својој историји. Ниподаштавање, деградација, болно и системско свођење овог клуба на ефемерни и потчињени, кулминира ових дана злехудим настојањем да се један фудбалски клуб медијски криминализује и огласи за легло организованог криминала у Републици Србији.

У том покушају предњаче таблоидни медији, пензионисани безбедносни аналитичари, неки политичари, јуришни академици, драмски писци и филмски редитељи, који се не баве узрочно-последичним обележјима актуелних дешавања, већ зубато суде и пресуђују, цртају мете и позивају на јавни линч неке од функционера фудбалског клуба Партизан, уверени да је један универзитетски професор на мандатној функцији потпредседника у клубу, засигурно знао оно што они (наводно) нису.

Јувентус је у првом мечу полуфинала Купа Италије славио са 2:1 у Милану и вечерас (20.45) у реваншу остало му је да доврши посао. Квота на кеца је 2,70, као и на двојку, док је икс 3,15. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Јувентус - Интер.

Они о праву и правној држави не знају много, али су им уста пуна правде и правице.

Они о правилима поступка не знају ништа, али би да ограђују стадион Партизана и укидају клуб.

Све под паролом да су, иначе, навијачи Партизана.

- Не бојим се од вражјега кота, нега га је ка на гори листа, но се бојим од зла домаћега", вели Његош, а ја им морам поручити да Хумска није Шилерова, да је Партизан уметност до које они никада досегнути неће, да је један универзитетски професор онај ко се у клубу бавио правним а не питањима организованог криминала и да у Хумској не станују лица са Интерполове потернице и мафијашке пудлице.

Правна држава је мало и мој идеал!

Нека дела прећутно застаревају.

У тој правној држави ваља искрено и свесрдно подржати свеукупну борбу против организованог криминала. Међутим, у том настојању она би требало да буде аперсонална и универзална, да се суди онда када се подигне оптужница а не да се чека застара дела, да се не опрашта 17 милиона евра дуга државној банци клубу под тенком, да се не фалсификује историја на скупштинама ФСС и да се једно фудбалско првенство (као једино у Европи!) не модификује по жељи једног клуба, укидајући play off у сред такмичења.

Све је ово нешто пред чим не могу да останем нем. У фудбал сам ушао чиста срца и бавио се искључиво правом у фудбалу. Ово није оно за шта сам се борио, изгарао нарушеног здравља и нисам узмицао, чак ни када сам разапињан на таблоидним странама знајући да је, како рече Шекспир “боље је умрети у борби него у страху. Смрт победи ко у борби нађе гроб. Ко умре у страху, тај је смртни роб.”

Зато је време да ме неко други, бољи и умешнији, наследи.

Међутим, поносан сам на одбрану институције ФК Партизан 2016. године.

Климоглавци ме нису осујетили

У овим пословима и биткама, нису успели да ме осујете чак ни разни клупски климоглавци, "саветници", "пријатељи", "укорењени доприноситељи", "два лоша што убише Милоша", разне ситне "евет-ефендије" и благоглагољиви денунцијанти, сви присутни до последње капи свог ситносопственичког интереса.

Радио сам по оној Улпијановој: хонесте вивере (часно живети), алтерум нон лаедере (другога не штетити), суум cuique трибуере (свакоме по заслузи дати).

Знам да је сада време за језиви смех хијена.

Међутим, знам и да ће, како то рече мудри војвода Степа, "историја сваког поставити на своје место, па и мене, и ако нисам нешто добро урадио она жигосати и без моје одбране, као што ће признати оно велико, и поред свих напада."
Подносећи ову неопозиву оставку на место потпредседника и члана УО ФК Партизан, желим свим бројним дивним, јавности невидљивим, људима у клубу, тим правим тихим херојима, играчима и стручном штабу сваки даљи успех и борбу непрестану, брехтовским речима:

"У мрачна времена, хоће ли бити песме?

Да, биће песме о мрачним временима!"

Живео Партизан

Поносан сам на једну (кажу, највољенију) дуплу круну и један танго смрти.

Поносан сам на мој, бројем мали али снагом ума велики, правни тим и израду новог Статута и свих осталих релевантних подстатутарних аката и правилника ФК Партизан.

Поносан сам на непосредно и посредно заступање ФК Партизан у свим арбитражним, судским и другим правним поступцима пред органима ФСС и домаћих судова.

Поносан сам на непосредно заступање ФК Партизан у свим поступцима које је Дисциплинска комисија УЕФА водила против нашег клуба.

Поносан сам на представљање и заступање ФК Партизан на седницама надлежних органа ФСС и Заједнице клубова Супер лиге и Прве лиге Србије.

Поносан сам, најзад, на заједнички правни тријумф у поступку враћања својине над стадионом Партизана под окриље ЈСД Партизан.