Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТЕРЗИЋ ЗА СРБИЈУ ДАНАС: Долазак Драговића и Пријовића није готова ствар! Коларов? Сваки квалитетан играч је добродошао

30.04.2021. 12:47
Пише:
Србија Данас/Г. Лалић, Н. Радојевић
Zvezdan Terzić
Звездан Терзић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Генерални директор Црвене звезде нагласио да црвено-бели неће доводити иностране фудбалере у летњем прелазном року.

Док навијачи и фудбалери Црвене звезде славе 32. титулу првака државе, у канцеларији генералног директора Црвене звезде Звездана Терзића се не точи виски у знак радости. Напротив, први човек црвено-белих је у послу до гуше припремајући терен за летњи прелазни рок.

САЗНАЈЕМО! У ЗВЕЗДИ ОДУШЕВЉЕНИ: Велика вест после титуле - стиже најбољи стрелац лиге!

САЗНАЈЕМО! У ЗВЕЗДИ ОДУШЕВЉЕНИ: Велика вест после титуле - стиже најбољи стрелац лиге!

ТРАЈАЛО ЈЕ 20 СЕКУНДИ: Разговор и пољупци Станковића и Лалатовића после меча! Снимак се завртео, сви се питају једно (ВИДЕО)

ТРАЈАЛО ЈЕ 20 СЕКУНДИ: Разговор и пољупци Станковића и Лалатовића после меча! Снимак се завртео, сви се питају једно (ВИДЕО)

КАКАВ ПОТЕЗ БОРЈАНА И ГОБЕЉЕ: Звезда без навијача СЛАВИ ТИТУЛУ, а онда су њих двојица отишли на север Маракане

КАКАВ ПОТЕЗ БОРЈАНА И ГОБЕЉЕ: Звезда без навијача СЛАВИ ТИТУЛУ, а онда су њих двојица отишли на север Маракане

Zvezdan Terzić
Звездан Терзић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Имамо најјачи тим у последњих 25 година, показао је то и недавни двомеч са Миланом, али желимо да додатно ојачамо екипу. Циљ је да уђемо у групну фазу Лиге шампиона или барем у Лигу Европе – истиче Терзић за Србију Данас.

Црвено-бели су због пандемије корона вируса, према Терзићевим речима, остали без прихода од 22 милиона евра и то ће у доброј мери утицати на редослед потеза на летњој берзи.

- Нећемо плаћати обештећења, прилагодићемо се ситуацији. Нисмо продали ниједног играча годину и по дана и било би недомаћински и неодговорно да сада плаћамо обештећења.

Лестер жели да сачува место које води у Лигу шампиона, Саутемптон нема посебан мотив, а двојка примамљивих 2,00. Последњих пет дуела ових тимова на Сент Меризу донела су макар три гола, на последњем је Лестер славио са епских 9:0, а тип УГ3 сада се плаћа квотом 1,80. Погледајте све Mozzart квоте за меч Саутемптон – Лестер.

Стратегија за куповину је јасна и у доброј мери изнуђена због правила да је у домаћем првенству дозвољено да у протоколу буду четири инострана играча.

- Тражили смо раније да се промени правило о броју странаца, али наши захтеви нису прихваћени. Помирили смо се са тим. ОК, имамо четири странца на располагању и овог лета их нећемо доводити. Потпуно смо променили стратегију и доводићемо само домаће фудбалере. Не верујем да ће играчи из Европске уније ускоро добити статус домаћих играча. Ако је раније био аргумент да већи број странаца угрожава простор за српске играче, нема логике да се то сада мења. Нама су сада домаћи играчи носиоци игре и тако ће остати.

Zvezdan Terzić
Звездан Терзић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

За нормално функционисање клуба неопходан је прилив новца од трансфера, а са друге стране је изазов напада на Лигу шампиона.

- Ниједан од играча који чине костур тима није на продају! И ту се не ради о цени. Нећемо ни причати са заинтересоваим клубовима. Катаи, Иванић, Борјан, Саного, Бен, Милуновић... су нам неопходни за квалификације и овде се прича на ту тему завршава.

Зелено светло за одлазак добиће млађи играчи.

- Вељко Николић, Жељко Гаврић и Његош Петровић могу да иду у случају добре понуде, али то не значи у старту да ће отићи пре завршетка квалификација. Од њихових трансфера морамо да се издржавамо. Омладинска школа треба да производи играче од којих ће Звезда функционисати. Они у овом тренутку можда нису спремни да због младости донесу спортски резултат у Европи којем тежимо, јер ће детаљи и искуство одлучивати у квалификацијама. Ја бих волео да сви они остану у клубу још две-три године, али од чега ће Звезда да живи?

На “Маракани” разматрају опције за трилинг талентованих клинаца.

- За Николића, Гаврића и Петровића имамо конкретне понуде, али не желим да причам о именима клубова, јер ми то у Звезди никад нисмо радили док се не заврше трансфери. Видећемо како ће се ствари одвијати.

Aleksandar Dragović
Александар Драговић / Извор: Профимедиа

Појачања су посебна тема, јавност у Србији је већ “навукла” Звездин дрес Александру Драговићу и Александру Пријовићу.

- Трансфери Драговића и Пријовића нису готова ствар, а став Звезде је да не коментаришемо ништа што не морамо док се не заврши посао.

На списку жеља црвено-белих су атрактивна имена попут Александра Коларова, Немање Радоњића, Ненада Крстичића, Немање Радоје, Милана Макарића… Међутим, Терзић је остао доследан ставу – тишини.

- Имамо одилична решења на свих 11 позиција, а сваки квалитетан играч је добродошао.

Најатрактивније појачање међу набројанима свакако би био Коларов, којем ускоро истиче уговор у Интеру, а црвено-белима је неопходан још један леви бек.

- Имамо Родића, ту је као замена Гобељић – са осмехом каже Терзић.

Што се тиче момака који су носили игру Звезде у минулом периоду Немањи Милуновићу истиче уговор, а Дијегу Фалћинелију позајмица уз опцију да се откупи уговор од Болоње до 1. јуна.

Nemanja Milunović i Dejan Stanković
Немања Милуновић и Дејан Станковић / Извор: МН Press

- Надам се да ће Милуновић продужити уговор. Потребан је Црвеној звезди. Одличан је играч, добар момак, надам се да неће бити проблема. Ми ћемо учинити све што је са наше стране да Милуновић остане. Што се тиче Фалћинелија, видећемо када се заврши сезона 25. маја, па ћемо пресећи и донети одлуку – подвукао је Терзић.

Комплетан интервју са Звезданом Терзићем у којем је говорио и о статусу црвено-белих у Европи, тренеру Дејану Станковићу, финансијским проблемима током пандемије корона вируса, причама да је Црвена звезда државни пројекат, односу са Партизаном, ВАР-у, инфраструктурним плановима, прочитајте у недељу, 2. маја, на спортским странама Србије Данас.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.