Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АРГЕНТИНА ЈЕ ПРВИ ФИНАЛИСТА: Гаучоси рутински са Хрватима, Меси ће играти за титулу, Ватрени за утешно треће место

13.12.2022. 21:46
Пише:
Србија Данас
ARGCRO
АРГЦРО / Извор: Профимедиа

Без шансе били Коцкасти.

Фудбалска репрезентација Аргентине први је финалиста Мундијала у Катару, пошто је савладала Хрватску са 3:0.

МАРОКАНЦИ ИХ ДОБРО ЗНАЈУ: Одређене судије за друго полуфинале СП

МАРОКАНЦИ ИХ ДОБРО ЗНАЈУ: Одређене судије за друго полуфинале СП

НИЈЕ САМО ДОМИНИК ЛИВАКОВИЋ СЛАВАН У ФАМИЛИЈИ: Он је близак РОЂАК голмана Хрватске

НИЈЕ САМО ДОМИНИК ЛИВАКОВИЋ СЛАВАН У ФАМИЛИЈИ: Он је близак РОЂАК голмана Хрватске

ПИНКОВА ЗВЕЗДА НАПРАВИЛА ХАОС У КАТАРУ: Био је у дресу Србије окружен навијачима друге репрезентације, узвикнуо је ЈЕДНУ реченицу, а онда су се сви окренули ка њему (ВИДЕО)

ПИНКОВА ЗВЕЗДА НАПРАВИЛА ХАОС У КАТАРУ: Био је у дресу Србије окружен навијачима друге репрезентације, узвикнуо је ЈЕДНУ реченицу, а онда су се сви окренули ка њему (ВИДЕО)

АРГЕНТИНА – ХРВАТСКА 3:0

(Меси 34пен, Алварез 39, 70)

Доха

Стадион: Лусаил

Судија: Данијеле Орсато (Италија)

АРГЕНТИНА (4-4-2): Е. Мартинез – Молина (од 87. Кореа), Ромеро, Отаменди, Таљафико – Де Пол, Паредес (од 62. Лис. Мартинес), Е. Фернандез, Мекалистер (од 86. Фојт) – Меси, Алварез

ХРВАТСКА (4-3-3): Ливаковић - Јурановић, Ловрен, Гвардиол, Соса (од 46. Оршић) – Брозовић (од 50. Петковић) , Ковачић , Модрић (од 81. Мајер) – Пашалић (од 46. Влашић), Крамарић (од 72. Ливаја), Перишић

Почетак самог сусрета није тако наговестио, Ватрени су држали лопту у свом поседу, аили без праве шансе, међутим све се збило испред гола Ливаковића у свега неколико минута. Ниоткуда, Алварез се нашао испред чувара мреже Коцкастих, Ливаковић је скривио пенал, а прецизан са беле тачке био је Лионел Меси у 34. минуту.

Само пет минута касније, Алварез је поново искористио кикс хрватских дефанзиваца и повисио на 2:0. Од тог момента до краја полувремена као да је тотално био уздрман тим Златка Далића, али се консолидовао после паузе.

Кренули су на све или ништа, и добили ништа. Уместо датог гола добили су један у свој мрежи. Без праве шансе Хрватска до краја меча, а Алварез је био тај који је ставио тачку на овај сусрет и одвео Гаучосе у финале.

У њему ће екипа Лионела Скалонија играти са бољим из другог полуфинала, у ком се састају Мароко и Француска. Наравно, поражени из тог дуела ће на мегдан Хрватској, у мечу за треће место. 

21:55
Крај меча: Аргентина - Хрватска 3:0
21:46
Игра се 86. минут, делује као да је све свима на терену већ јасно.
21:29
Аргентина води са 3:0. После чаролије Лионела Месија мрежу је погодио Алварез.
21:25
У току је 66. минут. Остала је само трећина сусрета за Хрвате да успеју да стигну велики заостатак. Аргентина игра изузетно паметно, троши време, Коцкасти без икакве прилике.
21:16
Велику прилику за Аргентину имао је Лео Меси у 57. минуту, али је Ливаковић маестрално интервенисао.
21:05
Почело је друго полувреме.
20:45
Завршено је прво полувреме. Аргентина - Хрватска 2:0
20:42
Делују фудбалери Хрватске тотално разбијено после примљених голова.

 

20:39
Алварез дуплира предност Аргентине. Хрватска на коленима

 

20:34
Аргентина је повела са 1:0 против Хрватске. Стрелац је био Лионел Меси са беле тачке, а пенал је направио голман Ватрених Доминик Ливаковић

 

20:15
Хрватска делује боље на самом почетку меча

 

20:00
Почео је полуфинални сусрет између Аргентине и Хрватске

Хрвати су приредили праву сензацију у четвртфиналу елиминацијом Бразила у прошлој рунди и према речима селектора Далића неће се задовољити тиме. 

- Имамо воље, снаге и енергије да победимо Аргентину и да се пласирамо у финале Светског првенства у Катару. Ушли смо међу четири најбоље репрезентације света. Желимо још више. Већи је притисак на њима, пошто знамо како играју и у ком смеру желе да одведу утакмицу. Оптимиста сам и верујем играчима, показали су квалитет и карактер. Без тога не бисмо дошли до полуфинала. Нећемо да се прилагођавамо ривалу, играћемо своју игру и на резултат - истакао је селектор. 

Са друге стране, Аргентина је после стартног пораза од Саудијске Арабије заиграла боље и ево их, домогли су се полуфинала након тријумфа после бољег извођења пенала од Холандије у четврфиналу. Незаобилазна тема када се спомену Гаучоси јесте Лионел Меси и прича о томе да ће њему ово бити последње првенство и уједно последња прилика да дође до титуле светског шампиона на репрезентативном нивоу, што је и једини трофеј који му недостаје. 

Аргентина и Хрватска су се састале последњи пут пре четири године на Мундијалу у Катару и тада су Ватрени били бољи, 3:0.

Дуел је заказан за 20 часова, док други полуфинални пар чине Француска и Мароко, тај меч се игра у среду такође од 20 часова. 

НЕ ПРОПУСТИТЕ! Све вести о Мундијалу у Катару прочитајте ОВДЕ.

Погледајте како изгледа Анамарија, девојка Луке Дончића