Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АБА ЛИГА: Чудесан преокрет Партизана и Томасов кош за победу, Мегини клинци нису издржали (ВИДЕО)

12.12.2020. 20:56
Пише:
Србија Данас
KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

Црно-бели остварили пети тријумф.

Кошаркаши Партизана успели су да после велике борбе и преокрета савладају Мега Сокербет са 79:77 (16:27, 24:23, 16:15, 23:12) и тако дођу до пете победе у сезони. Имали су црно-бели током првог полувремена и 19 поена заостатка за гостима, али су знатно бољом игром у других 20 минута успели да се потпуно врате у меч, а затим у неизвесној завршници поенима Томаса дођу и до победе. 

ИДЕАЛНО РЕШЕЊЕ: Понуда из Шпаније за Гордића, Партизанов играч НИЈЕ ЧАСИО ЧАСА са одлуком

ИДЕАЛНО РЕШЕЊЕ: Понуда из Шпаније за Гордића, Партизанов играч НИЈЕ ЧАСИО ЧАСА са одлуком

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ: Албанија ИЗБАЧЕНА и оверен ОДЛАЗАК на Првенство Европе

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ: Албанија ИЗБАЧЕНА и оверен ОДЛАЗАК на Првенство Европе

ОТИШО СИ ХАРИСЕ, ОСТАЛА ЈЕ ТУГА: Прошле су две деценије од убиства капитена Партизана (ФОТО)

ОТИШО СИ ХАРИСЕ, ОСТАЛА ЈЕ ТУГА: Прошле су две деценије од убиства капитена Партизана (ФОТО)

Уводних пар минута меча прошли су у неефикасној игри, а Мега је била прва која је успела да подеси нишанске справе па су гости са две тројке Петрушева и Церовине стигли до вођства 9:2 у 4.минуту. Гордић је успео да врати једну тројку, али је одмах тројком одговорио Симоновић, док је Петрушев наставио да мучи одбрану Партизана и донео Меги двоцифрену предност већ у 6. минуту (17:7). Петрушев је наставио симултанку против одбране црно-белих који нису никако могли да зауставе најбољег играча гостију, а Мега је већ водила 22:19 три минута пре првог малог одмора. Црно-бели нису успевал ида успоставе свој ритам, недостајало је изабраницима тренера Саше Филиповског енергије, а Мега је све то користила и после прве четвртине водила 27:16.

Казалон је тројком отворио другу четвртину, а муке Партизана настављене су и у тих десет минута. Новак је такође погодио тројку, а Мега је у 12. минуту имала великих 15поена предности (33:18). Једини расположени у редовима Партизана у тим тренуцима био је Коди МилерМекинтајер који је покушавао колико је могао, али дефинитивно није могао сам против расположених клинаца Владе Јовановића. Симобовић је преузео улогу главног поентера од Петрушева у тим тренуцима, да би му се придружили Церовина и управо Петрушев, па је Мега у 17. минуту имала максималних 19 поена предности (47:28). У завршници првог полувремена као да је Мега мало остала без снаге, па су црно-бели успели да то искористе и на велики одмор оду са, после свега виђеног, задовољавајући 10 поена заостатак у односу на госте 50:40.

Много тврђа кошарка играла се у трећој четвртини, мада су гости успели да још једном дођу до 14 поена предности преко Петрушева и Симоновића у 23. минуту (56:42). Међутим, неколико неискоришћених напада Меге пружило је Партизану шансу да се приближи, а црно-бели су то искористили преко Гордића, Величковића и Мозлија први пут после прве четвртине пришли на једноцифрен заостатак у 26. минуту (58:51). Јовановић је реаговао тајм-аутом и то се исплатило пошто је Мега направила серију 7-0 и поново имала двоцифрену предност 65:51 у 28. минуту. Серију гостију је прекинуо са пет узастопних поена Милер-Мекинтајер, да би Казалон погодио уз звук сирене, али није тројка призната и остало је пред одлучујућу четвртину 65:56 за Мегу.

Четврту деоницу отворио је Маркус Пејџ са две узастопне тројке и црно-бели су се потпуно вратили у меч 65:62. Имао је Милер-Мекинтајер три бацања после неспортске грешке Церовине, али је Американац погодио само једно бацање и затим изгубио лопту. Међутим, фаул у нападу свиран је Петрушеву, а затим је досуђена и техничка грешка. После промеђеног бацања Пејџа, Јанковић је успео да убаци два поена и донесе први изједначење још од прве четвртине, а затим је Величковић тројком донео црно-белима и прву предност на мечу 68:65 у 33. минуту. Уследили су промашаји на обе стране, да би Новак постигао поене уз фаул и уз искоришећно додатно слободно бацање донео изједначење 68:68 у 35. минуту. Новак је у тим тренуцима одржавао Мегу пошто је погодио за изједначење и после поена Мозлија, да би Јарамаз постигао тројку за 73:70 четири минута пре краја. У последњадва минута Партизан је ушао са вођством 75:73. После промашаја Пејџа за три, Смит је са пенала поравнао на 75:75, да би непрецизан био и Јарамаз, а Мега успела да поново стигне до вођства преко Момирова 77:75 на 55 секунди до краја. Загорац јд пормашио тројку, али је на његову срећу Мозли ухватио скок у нападу и погодио за изједначење 77:77. Томас је сјајно блокирао Петрушева на закуцавању, да би Смит промашио за три. Партизн је имао последњи напад, али је Томас промашио. Ипак, црно-бели су имали офанзивни скок, а Томас успео да погоди. Момиров је промашио уз звук сирене за три, а црно-бели успели да да после много муке стигну до победе.

 

ПАРТИЗАН - МЕГА СОКЕРБЕТ 79:77 (16:27, 24:23, 16:15, 23:12)

ДВОРАНА: Ранко Жеравица.

СУДИЈЕ: Обркнежевић, Јурас, Весковић.

ПАРТИЗАН: Мика, Милер-Мекинтајер 22, Загорац 4, Пејџ 15, Дангубић 2, Гордић 7, Јарамаз 5, Величковић 8, Н. Јанковић 3, Томас 3, Трифуновић, Мозли 10.

МЕГА СОКЕРБЕТ: Мишковић 2, Смит 8, Петрушев 23, Тепић 4, Клајевић, Момиров 6, Новак 10, Симоновић 14, Јовичић, Церовина 5, Казалон 3, Ланговић 2.

 

АБА ЛИГА, 10. коло:

Петак

Сплит - Крка 78:80

Субота

ФМП - Црвена звезда 75:111

Партизан - Мега Сокербет 79:77

Недеља

Игокеа - Задар (17)

Будућност - Морнар (19)

Цедевита Олимпија - Цибона (21)

Понедељак

Борац - Приморска 20:0 (службеним резултатом).

 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Јована Ђорђевић, супруга Филипа Ђорђевића.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.