Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НИКАД": Монеке говорио о ПОНУДИ ЗВЕЗДЕ!

19.03.2024. 08:04
Пише:
Србија Данас
Čima Moneke
Чима Монеке / Извор: МН Press

Открио детаље...

Један од "врелијих" трачева везаних за бурну црвено-белу сезону 2023/24 везан је за наводну одлуку бившег тренера Црвене звезде, а актуелног Басконије, Душка Ивановића, да одбије могућност сарадње са Чимом Монекеом и Маркусом Хауардом.

ИСПЛИВАЛО: Ово су НОВИ ДЕТАЉИ сукоба Бјелице и Петковића! Спомињао се и ЦРНОГОРСКИ КЛАНNikola Petković i Nemanja Bjelica

ИСПЛИВАЛО: Ово су НОВИ ДЕТАЉИ сукоба Бјелице и Петковића! Спомињао се и ЦРНОГОРСКИ КЛАН

БОГДАН ПОСТАВИО НОВИ РЕКОРД: Богдановић ушао у ИСТОРИЈУ Атланте!Bogdan Bogdanović

БОГДАН ПОСТАВИО НОВИ РЕКОРД: Богдановић ушао у ИСТОРИЈУ Атланте!

Сви га знају као Жоца, а мало ко шта надимак значи: Жељко Обрадовић открио порекло, а добио га је још као играч Željko Obradović

Сви га знају као Жоца, а мало ко шта надимак значи: Жељко Обрадовић открио порекло, а добио га је још као играч

Долазак састава из Виторије у Београд на дуел са Партизаном (уторак, 20.30) био је и прилика да се актери ове „драме“ упитају за истинитост „незваничних информација“ о догађајима на Малом Калемегдану прошлог лета.

- Ако је то истина, та понуда никада није дошла до мене. Никад нисам добио званичну понуду од било ког другог тима осим Басконије. Много је разговора пре него што понуда стигне до играча и такође ћу рећи ово - оградио се један од најкориснијих играча Евролиге ове сезоне, који је дефинитивно олако пуштен даље прошле сезоне у Монаку.

После моје сезоне у Монаку многи људи су постављали питање колико сам добар. Ја нисам постављао то питање“, додао је Нигеријац у разговору са групном новинара која је пратила тренинг Басконије у „Арени“.

- Пре свега, драго ми је што сам у Београду опет. Али што се мене тиче, пошто нисам добио неку званичну понуду од било ког тима онда не могу да кажем да сам био близу било ког тима. Нисам добио понуду од та два тима, икада у животу. Чуо сам за интересовање, углавном од навијача, али никада нисам добио понуду. Очигледно је да је Арена посебна - рекао је стрелац 14,4 поена уз 6,9 скокова ове сезоне у евролигашкој конкуренцији.

Čima Moneke
Чима Монеке / Извор: Профимедиа

На питање где се крио његов нападачки потенцијал прошле сезоне у Монаку, рекао је…

- Тренер је то сакрио. Нисам тек тако постао бољи. Очигледно је да јесам постао бољи, али што се мене тиче ради се о самопоузадњу. Ради се о томе шта ти тренер дозвољава да радиш. Има 20, 30, 40 играча који пролазе кроз то. Има много играча који се сада муче, а имаће сјајну следећу сезону. И људи ће причати, где је ово било прошле године. Тако иде, самопоуздање и прилика су веома важни, посебно за играче попут мене. Имао сам ово, али сам се и побољшао такође.

Упитан за то шта очекује од „реванша“ с Партизаном, након што је директно одлучио драматичан дуел два тима у Виторији, одговорио је:

- Три пута када смо играли са српским тимовима, било је лудо и увек је било слободних бацања у која сам ја био укључен. Мислим да ће се нешто десити на крају утакмице. Знам да ће бити сјајна утакмица, никад нисам играо против Партизана у њиховој хали. Једва сам чекао то. Знам да ће бити тежак меч. Не верујем да један тим има већи притисак. Када изађеш да играш пред таквом публиком то им даје енергију и тешко је било ком тиму да победи - рекао је и додао:

- Ово је сјајна сезона. Мислим да је смешно јер смо ја и саиграчи причали о томе када смо последњи пут били у Београду и како умало нисам играо тај меч због проблема са пасошем. Мислим да је то најпосебнији меч, последњи са Звездом. Искрено није требало да играм. Људи у влади Шпаније и Србије су ми помогли да уђем у државу. Дошао сам до тога да сам водио тим и помогао му да победи. То ми је најпосебнији тренутак. Сигурно, а десио се у Србији. Имам неку посебну везу са овом земљом и знам то и ценим то.

О односу са навијачима из Србије…

- Да, да, осећам подршку. Нисам глуп, видим поруке сваког дана. Од првог меча са Партизаном добијао сам некакве поруке српских навијача. Захвалан сам на томе, ценим то. Не знам шта доноси будућност, али сигурно ценим сву љубав.

Уследило је конкретније питање – да ли би волео да заигра за Црвену звезду или Партизан.

- Не могу да видим будућност. Никад не реци никад. Имам уговор са Басконијом и да постоји посебна веза. Али ја сам само играч.

На питање о томе ко му се допада у тиму Партизана, рекао је:

- Фан сам неколико играча Партизана. Кевин Пантер, имам однос са њим ван терена. Много се поштујемо на терену. Фан сам Аврамовића, фан сам Зека Ледеја. Бруно Кабокло, играо сам са њим пре три године кад је био ковид у Лиможу у Француској. И говорио сам овај момак је евролигашки играч, НБА играч. Чак и Пи Џеј Доужер, имамо везу у Сакраменту од прошле сезоне. Волим да гледам њихове утакмице.