Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАНИМЉИВА КОНФЕРЕНЦИЈА: Човић о финалу АБА лиге, Партизану, тучи у Пиониру...

09.04.2019. 13:15
Пише:
Србија Данас
Nebojša Čović
Небојша Човић / Извор: МН Press

Прва утакмица финалне серије на програму је у петак.

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале плеј-офа АБА лиге, у којем ће се састати са екипом Будућности. Црвено-бели су елиминисали Партизан, у суботу, а председник клуба Небојша Човић одржао је конференцију за медије у којем тема није била само окршај са Подгоричанима, у репризи прошлогодишњег финала. 

СТВАРНО ЈЕ МАРТОВСКО ЛУДИЛО: Вирџинија после продужетка и драме дошла до историјске титуле (ВИДЕО)

СТВАРНО ЈЕ МАРТОВСКО ЛУДИЛО: Вирџинија после продужетка и драме дошла до историјске титуле (ВИДЕО)

ОВА ДВА КЛУБА ЖЕЛЕ БОАЋИЈА: Звезда је одредила цену, ко воли нек ИЗВОЛИ

ОВА ДВА КЛУБА ЖЕЛЕ БОАЋИЈА: Звезда је одредила цену, ко воли нек ИЗВОЛИ

Звезда зове на меч ОДЛУКЕ

Звезда зове на меч ОДЛУКЕ

У уводној речи, нагласио је да није држао конференцију за медије од почетка плеј-офа. 

- Ове године нисмо имали много конференција за медије, пошто је у појединим медијима створена слика да су саопштења клуба у ствари моја саопштења. Звезда није организована као један човек, већ постоји структура. Зна се шта је чији посао. Покушано је да се у полуфиналној серији са спортског пребаци тежиште у неки други домен. Ипак, све смо успели да вратимо где му је место. Менаџмент је одрадио велики посао, као и до сада. Није коректно да се све повезује са једним именом. Звезда није Небојша Човић, нити неки други појединац. Постоји хијерархија.

Затим је наставио о предстојећим обавезама. 

- Противника познајемо. Било је неспоразума везаних за дворану "Пионир" (поклапање термина са футсал утакмицом). Хајде да се нашалим, изгледа да нас нису пласирали у финале. Али ето догоди се увек како треба. Звезда своје мечеве игра у петак и недељу у 19 часова у дворани "Александар Николић", односно "Пиониру". Рукометна и футсал утакмице су измештене у "Арену", на чему сам захвалан и председнику државе (Александру Вучићу), као и људима из Града Београда и из Рукометног и Фудбалског савеза Србије. Играћемо у дворани у којој смо играли и целе сезоне. Ове утакмице су важне јер су последњи корак ка циљу, а то је освајање АБА лиге и пласман у Евролигу. То није само интерес клуба, већ целе српске кошарке. Наглашавам да је интерес државе јер ћемо да играмо против клуба који је државни пројекат корпоративне отганизације. Сви знате шта се дешавало прошле године. Позивам навијача да испуне трибине, да све буде у оквиру фер навијања. Због прописа и безбедности неће бити навијача гостију. Улазнице ће се продавати у пакету од среде. Неће бити дозвољена ни обележја Будућности, да се не би поновили инциденти из Подгорице када је један старији човек пребијен због шала Звезде. 

НАЈНОВИЈЕ: Ово ће занимати звездаше и партизановце, зна се када се игра 160. Вечити дерби

НАЈНОВИЈЕ: Ово ће занимати звездаше и партизановце, зна се када се игра 160. Вечити дерби

- Полуфинале је било пре финала. Немамо простора ни времена за еуфорију. Србија има најбоље клубове и ту мислим и на Партизан и Звезду, као и на друге клубове, Мегу и ФМП, Борац, Динамик, Вршац... Постоје финансијски проблеми, али се и они полако решавају. Верујем да ће ово финале протећи у најбољем реду, да се неће догађати ствари из прошле сезоне. Такође ћемо пратити шта се дешава. Ти фактори тзв. залеђене воде, проблем је шта је испод леда, па ви схватите то како хоћете.

Било је и приче о инциденту односно тучи Милана Калинића и Далибора Крковића. 

КАЛИНИЋ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Прети му дуга РОБИЈА због туче у Пиониру! (ФОТО)

КАЛИНИЋ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Прети му дуга РОБИЈА због туче у Пиониру! (ФОТО)

КАЛИНИЋ ПРОГОВОРИО: Ево шта се стварно догодило у Пиониру! Нисам крив за тучу! (ВИДЕО)

КАЛИНИЋ ПРОГОВОРИО: Ево шта се стварно догодило у Пиониру! Нисам крив за тучу! (ВИДЕО)

ВЕСНА ЧОВИЋ: Звезда је изнад Небојше и Филипа

ВЕСНА ЧОВИЋ: Звезда је изнад Небојше и Филипа

- Осуђујем инцидент и не подржаван такво понашање. Сада следује све како следује, закон и остале мере. Као што сте видели то није утицало на победу Црвене звезде. Никаквог измештања фотеље није било, никаквог пропуста у организацији Црвене звезде није било, нити пропуста код обезбеђења није постојало. Био сам присутан и видео сам, колико сам са места на коме сам седео могао да видим, али приметио сам шта се догодило. На крају крајева, то не подржавам и мислим да је то ружно, али ако је нешто олакшавајућа околност - догодило се у "породици". А мислим да ни то не може да буде олакшавајућа околност. Али дајте да у другим бојама гледамо утакмицу, није ништа црно и бело, и сад када се окренете све је у колору, и зелено и црвено - сликовит је био Човић, а честитао је и играчима и стручном штабу на пролазу даље, али се и осврнуо на понашање партизановаца. 

- Звезда је одлично одиграла против Партизана, задња четири минута смо имали факторе хуманости. Немојте да вас подсећам на неке тајм-ауте и шта треба радити са стоком. Ми се тако никада нећемо понашати. Честитам целом стручном штабу, надам се да је сачувана енергија за финале. Добро смо запамтили све.

Причао је први човек црвено-белих и о навијачима Звезде. 

- Надам се да ће навијачи превазићи себе и навијати као у дербијима са Партизаном. Нисам хтео у први план да ставим потенцијалне нерегуларности. Све зависи од тога како будемо играли и од наше публике. Очекујем да ће навијачи да превазиђу себе. Терен је терен, али наши навијачи су убедљиво најбољи и опет очекујемо њихову подршку. Будућност је најскупљи тим. Све је другачије сада у односу на финале од прошле године. И све ће бити другачије. Јако су важне прве две утакмице.

Али је открио и да ће тренер Милан Томић бити лишен помоћи Џоа Регланда. 

- О прошлогодишњој првој утакмици не бих. Регланд неће бити спреман, имао је интервенцију на колену и опоравља се. Можда ће бити тек за Подгорицу, али видећемо. Звезда није један играч, то смо показали - закључио је Човић. 

Džo Regland
Џо Регланд / Извор: МН Press

Подсетимо, прва два меча су у Београду, а играће се на три добијене. Евентуална мајсторица биће одиграна у Београду, 22. априла.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Јулијана Тригубчак, атрактивна навијачица на хокејашким мечевима