Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧОВИЋ ОДГОВОРИО МИЛИЧЕВИЋУ: Оптужени смо од човека са ђубришта! Добио је НАЛОГ да измишља глупости!

21.03.2018. 09:25
Пише:
Србија Данас
Nebojša Čović
Небојша Човић / Извор: МН Press

Црвена звезда поражена у Атини.

После оптужби бившег директора хрватских клубова Задра и Цибоне, Боже Миличевића на рачун Црвене звезде, да је српски и регионални шампион куповао место у Евролиги и мешетарио са променом имена, огласио се и председник Звезде и први човек АБА лиге Небојша Човић.

БЕЗОБРАЗЛУК! Американац НАПАО Србина! Уследио је муњевит ОДГОВОР! (ВИДЕО)

ВУКОВИ ГРАБЕ КА ПЛЕЈ-ОФУ: Тео ДОМИНИРАО у српском ОБРАЧУНУ! (ВИДЕО ФОТО)

Nebojša Čović
Небојша Човић / Извор: МН Press

АЛИМПИЈЕВИЋ: Наш приоритет је плеј-оф АБА лиге

Председник Црвене звезде издао је саопштење, које преносимо у целости:

- Народи на овим просторима имају бројне заједничке изреке, једна је примењива на некадашњег челника Задра и Цибоне Божу Милићевића, како сам каже „оснивача АБА лиге“ и тако даље.. „Добар глас се далеко чује, а лош још даље“, па се тако о лику и делу Боже Миличевића и у Србији зна много. Посебно „дела“ након којих је остављао руине свуда где је био: Задар, Цибона, бивша АБА лига, хрватска кошарка...

Не знам шта је мотив за овог „умировљеника“ кога је кошарка одавно бацила на ђубриште историје, да се сада јавља и обмањује јавност у Хрватској, па и региону? Да ли моје оглашавање као председавајућег АБА лиге, да ли је то изношење огољених чињеница о пословању бивше лиге, или нешто треће, то само он зна. Углавном, прозваним се осетио, и прозвао онај који би требало најпре да ћути, и да „навија“ да га што пре забораве – јер последице његовог (њиховог) успешног функционерског деловања, неки клубови трпе и данас.

Пошто сам по природи, а таква ми је и струка, врло прецизан човек, поставићу врло јасно више питања на које ће надам се дотични, дати одговор на првом месту хрватској кошаркашкој јавности:

- Како је Цибона дошла у ситуацију да поштено освојену АБА лигу и место у Евролиги мора да уступи некоме? Да ли због огромних дугова од преко 100 милиона куна које је неко оставио тамо као „успешан“ директор који се питао за све? Никакав Ивица Тодорић, Идеа, политичари из Србије или Хрватске, нису умешани у било какву продају некаквог места Цибоне у Евролиги, које је уступљено Црвеној звезди???

Цибона није могла да игра Евролигу јер је неко уништио лошим и недомаћинским пословањем и вишемилионским дуговима. Тај има своје име и презиме – Божа Миличевић! За Евролигу су основа ТРАНСПАРЕНТНИ ПАПИРИ И ПОСЛОВАЊЕ. Нешто што је очигледно мисаона именица за Миличевића.

KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: МН Press

- Да ли је у време руковођења АБА лигом дотични господин био и челник Цибоне? Шта је био Радо Лорбек „сива еминенција“ Олимпије у време када је такође као физичко лице приходовао од те лиге? Не вређајте нашу интелигенцију, посебно због чињенице да најјачу лигу Европе, АЦБ воде клубови. Ко поставља комесара НБА лиге? Па клубови и власници клубова.

- Ја не знам да ли нас (клубове) тај човек и данас сматра будалама, и још нас назива продавцима магле и „букачима“? Одакле дугови бивше АБА лиге Сидро од преко 400.000 евра, када су били тако успешни? Како су судије у тој лиги плаћане преко Турске и фантомске фирме у тој земљи? Ко је у теорији, а ко у пракси телефонским позивима делегирао судије за важне утакмице у тој лиги?

Ко је узимао приходе од те лиге, и зашто то нису били клубови? Како су приходи за ТВ права од те и такве успешне лиге били непуних 400 000 евра по сезони, а у новој АБА лиги јтд она износе скоро два милиона евра по сезони. Како је мађарски Солнок брзо ушао у ту лигу, и још брже из ње изашао и ко је приходовао новац нпр. од спонзорског уговора са „Мађарским гасом“,а о бугарском “Лукоилу” и да не говоримо? Ко је и како преко одређених ТВ права за утакмице АБА лиге Сидро, дошао на крају и до продаје једне ТВ станице у региону? Таквих питања има још много, али нека господин Божа и они који су га истурили, сада у овом тренутку да износи све ове неистине, прво одговоре на ова питања!

KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: МН Press

- KK Црвена звезда мтс није мењао име, већ је у ушао у процес који се у Србији зове UPPR - Унапред припремљени план реорганизације, што би ви рекли “предстечајни поступак” који је господину Божи добро познат, јер је у то “угурао” Цибону својим “успешним” радом. И за тај процес у који је ушао KK Црвена звезда је морао да има партнера. То је био KK ФМП двоструки освајач АБА лиге. Једном и против Цибоне у Загребу, за време Божиног газдовања у Цибони, ако се он тога уопште и сећа. Видим да се и данас као „умировљеник“ плаши Црвене звезде, великог клуба који је на његову жалост, али и оних који су га очигледно „потурили“ да прича глупости у јавности, успешан, транспарентан, и на својој адреси из 1945. године – Мали Калемегдан 2 Београд. Законодавсто Србије је такво, и оно је одобрило тај начин опоравка клуба. Одобрило га је и тадашње руководство АБА лиге Сидро, предузећа тј фирме које је иначе регистрована за трговину рачунарима? И све то је свима тим приватним лицима, речено у лице приликом заједничког састанка и оснивања нове лиге. Неки су црвенели, неки су сву кривицу покушали да пребаце на Романа Лисца. Најгласнији међу „некима“ је био Божа Миличевић. У пребацивању одговорности на Романа Лисца, то је радио удворички, оговарајући га иза леђа.

- Прича Божа о српском законодавству. А шта ћемо са хрватским? Како је оставио KK Цибона у дуговима од преко 100 милиона куна? Мене би било срамота да као успех наводим продају Багарића, Гиричека и осталих некада озбиљних играча за суме које је навео. Лако је било доводити Куса, Андрића, Багарића, Томаса за суме од преко 200-300 хиљада евра и бити први у Хрватској. Чак и ми у Београду знамо за астрономске уговоре Пркачина од 600 хиљада, Маркоте од 500 хиљада. Интересантно да су „његови“ играчи исплаћени пре његовог одласка? Колико се дугује на менаџерске провизије? Где су хипотеке које је Загребачка Банка – Заба узела на већину непокретности у власништу KK Цибона?

KK ФМП је изградио модеран комплекс хала, медицински блок, колеџ који и данас постоји и производи играче. Нити сам имао, а још мање су ми узели „Цибонин Торањ“ у време мог пословања и вођења тог клуба!

- Да ли ја треба да га подсећам зашто је 21.10.2008. године склоњен на Скупштини KK Цибона са свих важнијих функција, након открића бројних малверзација у том клубу, и зашто се уплашио када је господин Милан Бандић градоначелник Загреба затражио ревизију пословања у клубу? Шта се дешава са тим истрагама?

- Како је постао „саветник за маркетинг“ Роману Лисцу у АБА лиги Сидро, и шта је конкретно радио на тој функцији? Да има мало образа, и дан данас би се стидео за плату коју је добијао, не радећи ништа!

Dušan Alimpijević
Душан Алимпијевић / Извор: МН Press

- Како и зашто је KK Цибона дуговала озбиљан новац фирми „ИКО Кабел ТВ“ за „непознате услуге“? Колико знам, ТВ права се клубовима плаћају, а у овом јединственом случају је KK Цибона задужена за преко 5 милиона куна, које треба да исплати ТВ кући, која је под окриљем “Спортклуба”! Зашто је господин Јелушић напустио KK Цибона када је утврдио да су „испливали“ нови дугови и да је након враћених преко 40 милиона куна, KK Цибона у дугу преко 64 милиона куна?

Знам да се многи, не само у Хрватској питају „има ли тај човек моћ и одакле она долази“? Знам да је дуго била везана за саборце и партнере са картарошког стола, са којима није делио само карте, већ и нешто много вредније. Али они су отишли у пензију. Међутим, он је и даље ту. Уместо да је у паркићу и да игра шах.

Много је питања за неуспешног директора, човека који се питао за све у Цибони, и чије последице владавине у европском великану осећају и данас. Изгледа ће Божа остати упамћен осим по дуговима, само и по легендарној реченици „Лакше је купити него направити играча“.

Nebojša Čović
Небојша Човић / Извор: МН Press

За крај, да Вас подсетим на текст некада великог играча и сада одличног новинара Зорана Чутуре „Боже, Боже зашто си ме оставио“? "Божа Миличевић се из цибониног Торња сели у руководство АБА лиге, у коме је заправо од њеног оснивања. Изабрат ће одлазак кроз гаражу, кроз полумрак. Он није отишао прерано, већ прекасно...“ написао је тада Зоран Чутура. За Цибону прекасно, за регионалну кошарку у последњем тренутку. Важно је да се више не пита за било шта, велику штету је већ направио.

ОБОРИО ИНСТАГРАМ: Штепанек открио зашто је напустио Ђоковића у Мајамију! (ФОТО)

И најзад, хрватској јавности, кроз законодавне институције које су по стандардима ЕУ, Божа треба да објасни где је “спискао” паре из Цибоне коју је својим “директоровањем” од 20 година довео на руб егзистенције. Таман када сам мислио да нема више његовог “бљезгања”, ето њега, Боже да нас забавља! Прохујало са Божом или прохујало са елементарном непогодом, на исто Вам се своди!", закључио је Небојша Човић, председник KK Црвена звезда и председавајући АБА лиге.

 

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.