Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧОВИЋ О КАМПАЦУ, ПАРТИЗАНУ, БОДИРОГИ: Руше нас, као да неко не жели да Звезда буде у топ 8

06.01.2023. 10:04
Пише:
Србија Данас
Nebojša Čović
Небојша Човић / Извор: МН Press

Ново гостовање на ТВ Пинк председника црвено-белих.

Председник KK Црвена звезда Небојша Човић говорио је на ТВ Пинк од актуелним дешавањима у вези са клубом који води. 

НАВИЈАМ ЗА ЗВЕЗДУ И ТАКО ЋЕ УВЕК БИТИ! Перо Антић одбрусио критичарима - "Није била модна ревија..."

НАВИЈАМ ЗА ЗВЕЗДУ И ТАКО ЋЕ УВЕК БИТИ! Перо Антић одбрусио критичарима - "Није била модна ревија..."

МОКА ОШТРО О БОДИРОГИ: Од њега се НЕ МОЖЕ очекивати да ће ПОМОЋИ Звезди

МОКА ОШТРО О БОДИРОГИ: Од њега се НЕ МОЖЕ очекивати да ће ПОМОЋИ Звезди

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ: Бодирога проговорио о Кампацу - ТРЕБА ДА ИГРА за Звезду!

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ: Бодирога проговорио о Кампацу - ТРЕБА ДА ИГРА за Звезду!

Звезда је добила забрану регистрације нових играча у Евролиги до 28. фебруара. 

Није само Кампацо, има ту још више играча. Био је у оптицају и Полонара. У сваком случају, видећемо. Немам ми разлога да очајавамо, ми смо и без Кампаца направили ове резултате. Ја сам знао да ће доћи до овога , имајући у виду да ми годинама уназад имамо сударе са "трофејнима" који би по сваку цени и на неки начин да се докопају првих места. То се све претворило у једну ружну и одвратну причу - рекао је Човић и наставио:

Стално покушава да се Звезда сруши, да смо ми државни пројекат. А онда предедник државе изађе и каже да је држава покрила 4/5 њиховог буџета. И сад, сезона 202/21, ми освајамо триплу круну и улазимо у финансијске проблеме. Признаћете да је то нехигијенски приступ према Звезди. Немамо аутомобиле, осигурања, да правимо дилове са државом... Знам ја да они имају своје хистерике преко СОС канала, чудно ми је како их уопште пуштају да причају.

Потом је детаљније говорио о проблемима клуба са Малог Калемегдана. 

Свака четири месеца потписујете декларацију ЕЛ и дајете изјаву да ли дугујете или не. Рекли смо да не дугујемо из простог разлога што су направљени одређени договори. Е сад, направљени су договори да до краја јула прошле године измиримо обавезе. Претежно према играчима и нешто према тренеру Дејану Радоњићу. Нисмо успели да измиримо до краја јула, јер тај договор није испоштован. Ми смо послали декларацију, потписали, нажалост нисмо измирили до краја јула. Појавио се Волтерс, кад ће бити паре - измирили смо! Холинс, кад ће бити паре - измирили смо.  Онда се одједном , као и 2017. појавио Дејан Радоњић. Интересантно је да ЕЛПА креће да шушка около, шпијунира, да пита играче колико вам дугују, овако или онако. Ја сам им врло захвалан на саопштењу око Кампаца, они треба да заштите играче.

- Онда се појављује нешто што није уобичајено у Евролиги, а то је БАТ. То је ФИБА, појављује се Раданов. са 100.000 евра колико се дугује. А знате ли колико случајева има, да се дугује, између осталог и Партизанов. Све почиње да се убрзава, промена тренера у Звезди олако схваћена. Они кажу "ми ћемо то да ишамарамо." Ми улазимо из прве у пету, дође Душко Ивановић, покренемо структуру, направи човек 10-0, тад почиње да се схвата озбиљно. Максимално озбиљно почињу да схватају кад смо их ишамарали у АБА, а онда креће екстремна озбиљност када смо их 8. децембра победили у првој историјској утакмици Звезде и Партизана у Евролиги где смо их победили. Тад креће игранка и напад. Појављује се Кампацо. Онда степен угрожености и код појединих шпанских клубова. Како ми то можемо да доведемо? И уместо да се дозволи Кампацо, онда се прави овакав случај. Ми јесмо у прекршају, али смо се обавезали да ћемо вратити. Сви наши дугови према играчима и тренерима су покривени споразума. Ту пише да ћемо  све измирити до краја прошле годоне. И све обавезе измирујемо са 30. децембром 2022. године.

На питање шта је проблем, Човић је рекао:

- По нама ништа није више проблем. Неуобичајена казна за Звезду, са спречавањем могућности регистрације нових играча. Доживљај њихов је овакав вероватно: "Они су довели Ивановића, Видлоза је дошао раније... Ето, преварили смо се што смо пустили да доведу Ивановића." Као да неко не жели да Звезда буде у ТОП 8. У претходним сезонама у АБА свашта је рађено од наших ривала, али се није успело. Ове године су добили 500.000 о државе да плате у ЕЛ. Сад креће прича даље. Како прескочити Звезду која је непрекидна у ЕЛ и доћи до лиценце да се Звезда груне у страну. Зато се презентује прича о Арени и амбијенту.

Dejan Bodiroga
Дејан Бодирога / Извор: МН Press

- Ја сам малопре рекао. Немојте да нападате Бодирогу, он је коректан и професионалан човек, професионално је одрадио посао у договору са Звездом. Његове могућности су одређене. Што се тиче Бодиртоге, ми смо имали неколико конструктивних разговора. Веома коректан и професионалан однос од стране њега, без обзира на то што смо имали одређених проблема раније. Бодрирога је рекао да треба регистровати Кампаца, Гликман је рекао да није примерено да се менаџмет лиге меша у независна тела. Биће интереснтни сусрети кад се будемо гледали у лице. Да ли ће следећи корак Звезде бити Лозана, видећемо. На крају крајева, 28. фебруар није далеко. Има шта да се игра. АБА лига и Куп.