Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЕВРОБАСКЕТ 11. ДАН: ШОК за Србију и Хрватску, Грчка и Пољска у четвртфиналу (ВИДЕО)

11.09.2022. 11:31
Пише:
Србија Данас
Nikola Jokić
Никола Јокић

Изненађења на претек.

Кошаркаши Србије завршили су учешће на овогодишњем Евробаскету, пошто је од изабраника Светислава Пешића боља била Италија са 94:86.

Подсетимо, јуче су пласман у четвртфинале обезбедиле Немачка, Француска, Словенија и Шпанија, а данас су место међу осам најбољих обезбедили још Пољска, Финска, и Италија и Грчка.

ДОНЧИЋ СЕ РЕТКО ОГЛАШАВА Сад је желео да одговори на критике: "Не занима ме шта људи причају"

ДОНЧИЋ СЕ РЕТКО ОГЛАШАВА Сад је желео да одговори на критике: "Не занима ме шта људи причају"

”НАЈТЕЖИ ПОРАЗ У КАРИЈЕРИ”: Атаман СЛОМЉЕН након пораза!

”НАЈТЕЖИ ПОРАЗ У КАРИЈЕРИ”: Атаман СЛОМЉЕН након пораза!

ПРАВИ ТРИЛЕР: Шпанија савладала Литванце након ПРОДУЖЕТКА! Лоренцо Браун јунак меча

ПРАВИ ТРИЛЕР: Шпанија савладала Литванце након ПРОДУЖЕТКА! Лоренцо Браун јунак меча

22:50

Оправдали су Грци улогу фаворита у мечу са Чешком, славили су 94:88, а бриљирао је Јанис Адетокумбо са 27 поена. 

22:10

Чешка има благу предност против Грчке на уласку у последњу деоницу, 67:63.

19:55

Кошаркашка репрезентација Србије елиминисана је са Евробаскета, пошто је од нашег тима боља била Италија са 94:86

19:35

Пет минута пре краја Италија води 82:70. Томе је претходио низ промашаја наше селекције у нападу, а одлична реализација шута Азура. 

19:12

Тренер Италије је искључен због техничких грешака. Више пута је протестовао код судија, а није се ни смиривала клупа нашег противника.

19:10

Јокић је одушевио публику, а шта му је успело за руком погледајте ОВДЕ.

18:50

Наши су одлично комбиновали у нападу, а сјајну акцију одиграли су Мицић и Милутинов.

18:30

На полувремену Србија води 51:46

18:00

Почео је сусрет Србије и Италије

17:50

Пре меча халом се орио хит Недељка Бајића Баје - Коктел љубави

16:30

Своје учешће на овогодишњем Евробаскету завршили су и Хрвати, које су Финци надиграли у завршници и победили са 94:86. Лоше су Ватрени одиграли последњу четвртину, и омогућили Скандидавцима да у последње минуте уђу са солидном залихом. Финску је до победе предводио маестрали Марканен са 43 поена, и одвео их у четвртфинале, где ће играти са Шпанијом.

15:30

После првог полувремена, селекција Финске води са 45:43 против Хрватске. Уводни минут боље је припао Ватренима, али су већ средином прве деонице Финци успоставили контролу. Ни једна репрезентација није имала убедљиву предност, игра се поен за поен, а очекује нас веома узбудљиво друго полувреме. Завршницу друге четвртине обележио је низ техничких за Хрвате. 

Hrvatska
Хрватска

14.00

Репрезентација Пољске пласирала се у четвртфинале Европског првенства пошто је савладала Украјину са 94:86. Иако су Украјинци успели да са вођство оду на велику одмор, Пољска је боље одиграла у другом полувремену, посебно у последњој четвртини и заслужено изборила меч против Словеније у четвртфиналу, а у тој фази такмичења на Европском првенству нису били од 1997.

Košarkaška reprezentacija Poljske
Кошаркашка репрезентација Пољске / Извор: Фото: ФИБА

12.40

Украјина на полувремену води против Пољске 45:42. Пољаци су имали предност после прве четвртине, али су Украјинци успели да стигну до преокрета и вођства у других 10 минута.

Навијачима у Србији најважнији је меч Оролова против Италије који је на програму од 18 часова, а победник овог дуела ће у четвртфиналу играти против Француске. Србија се практично прошетала кроз групу Д коју је завршила са маскималним учинком од свих победа, док је Италија у групи Ц завршила на четвртом месту. Орлови су фаворити против Италијана које су добили у пријатељаском мечу на турниру у Немачкој пред старт Еуробаскета, али селектор Светислав Пешић ипак не жели да се се Италијани олако схвате.

 - Знамо да је та утакмица, као и све овде, захтевна. То је само једна утакмица и све је могуће. Припремамо се да то што је могуће, да буде на нашој страни. Међтуим, знамо са ким играмо. Једна фантастична, уиграна екипа са новим тренером, веома мотивисана. Већ смо имали са њима искуство у Хамбургу. То је била утакмица какву очекујемо и сутра. Агресивна, они су показали квалитет. Ми смо успели ту утакмицу да добијемо захваљујући великом моралу који смо показали. Није нам то била најбоља утакмица на припремама, али смо од минус 15 успели да се вратимо захваљујући пре свега великој жељи. Одиграли смо одбрану на високом нивоу. То ће исто бити и сутра. Тешко да могу да се десе две исте утакмице, а ја се надам да ће на крају бити исто и на томе радимо. Тражимо апсолутну мирноћу унутар екипе - рекао је Пешић

Први меч дана одиграће од 12 часова Украјина и Пољска. Украјини су једно од пријатнијих изненађења такмичења пошто су успели да заузму друго место у групи Ц иза Грчке, а испред Хрватске и Италије, а Пољаци су били трећи у групи са Србијом од које су убедљиво поражени у директном дуелу у којем је улог био прво место.

У 14.45 играће Хрватска и Финска. Хрвати су можда мало и калкулисали у последњем мечу у групи Ц када су савладали Украјину, пошто би их победа већа од осам разлике довела до Србије већ у осмини финала, па су се ''потрудили'' да до тог дуела ипак не дође. Тако ће играти као трећепласирани из Ц групе притив Финске која је заузела друго место у групи иза Србије. Хрват ијесу фаворити, али су често умели да се распадну и против слабијих репрезентација, а Финска има са чиме да им се супротстави.

Последњи меч осмине финала биће између Грчке и Чешке. Предвођени Јанисом Адетокумпом Хелени су, попут Србије, у групи Ц били први без пораза и играће против Чеха који су били четврти у групи Д. Грци су у овом мечу апсолутни фаворити и Чесима ће бити потребно много среће уз добру игру како би начинили сензацију и елиминисали Грке.

 

Украјина - Појска (12)

Хрватска - Финска (14.45)

Србија - Италија (18)

Грчка - Чешка (20.45)

 

БОНУС ВИДЕО: Погледајте тројку Богдановића са "друге планете"