Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЕВРОБАСКЕТ (3. ДАН): Србија на крилима Јокића савладала домаћина, победе Хрватске, Словеније, Грчке

03.09.2022. 22:55 17:13
Пише:
Србија Данас
Evrobasket
Евробаскет / Извор: МН Press

Првенство Старог континента.

У току је дуго очекивано Европско првенство у кошарци, а ова субота је посебна јер су сви тимови, њих 24, изашли на паркет.

Сва дешавања у току дана можете пратити УЖИВО уз Србију Данас.

ОТКАЗАН ТРЕНИНГ СРБИЈЕ

ОТКАЗАН ТРЕНИНГ СРБИЈЕ

ОВИМ ЈЕ БИО НАЈВИШЕ ОДУШЕВЉЕН: Селектор Пешић изнео прве утиске

ОВИМ ЈЕ БИО НАЈВИШЕ ОДУШЕВЉЕН: Селектор Пешић изнео прве утиске

МИЦИЋ ПОСЛЕ ХОЛАНДИЈЕ: Све креће од Јокића

МИЦИЋ ПОСЛЕ ХОЛАНДИЈЕ: Све креће од Јокића

У групи А Црна Гора је била боља од Белгије резултатом 76:70, Турска од Бугарске 101:87, док су Шпанци без већих проблема славили против Грузије 90:64. Шпанија и Турска засад имају две победе и намећу се као главни фаворити за врх.

Групу Б обележио је дерби између Француске и Литваније који су Французи решили у своју корист резултатом 77:73. Немачка је победила Босну 92:82, док Словенци нису имали веће муке против Мађарске, победили су 103:88. Немачка и Словенија имају максималан учинак у прва два кола.

Хрватска је била убедљива против Велике Британије у Ц групи, резултатом 86:65 су славили, Украјина је у дербију зачеља победила Естонију 74:73, док су најзанимљивији меч одиграле Италија и Грчка, а Хелени су славили 85:81.

На крају, група која нас највише занима. Србија је у Д групи без муке савладала Чешку 81:68 и тако се забетонирала на првом месту после два кола, Финска је декласирала Пољску 89:59, док је Израел био бољи од Холандије 74:67. Кошаркаш Партизан Јам Мадар постигао је 14 поена. 

 

ТОК ДАНА:

23:00 Кошаркашки израелске репрезентације савладали су Холандију 74:67 у групи Д у којој је и Србија. Јам Мадар, кошаркаш Партизана уписао је 14 поена. Грчка је у групи Ц славила против Италије резултатом 85:81.

22:00 Кошаркаши Словеније су у оквиру групе Б савладали Мађарску резултатом 103:88. Словенци имају учинак 2/2 што се тиче победа, док су Мађари претрпели оба пораза у прве две утакмице.

21:00 Шпанија је убедљиво савладала Грузију у другом колу А групе. Шпанци имају максималан учинак после два кола, док је Грузија претрпела и други пораз.

20:00 Селектор Србије Светислав Пешић изјавио је да је људима у Србији можда важно да се побеђује са 20 поена разлике, али да тиму то није значајно.

19:20 Победа Србије. Изабраници Светислава Пешића победили су селекцију Чешке са 81:68 у другом колу Евробаскета. Орлове је до победе предводио МВП НБА лиге, Никола Јокић са 18 поена и 11 скокова, забележивши дабл-дабл учинак. 

18:50 У неизвесној завршници Украјина је за пола коша савалдала Естонију 74:73 

18:30 Чувени хит Баје одзвањао је халом у Чешкој, а како је то изгледало погледајте ОВДЕ

18:15 На полувремену Србија води са 43:25

Srbija
Србија / Извор: Фото: ФИБА

18:00 Бугари су имали два поена предности на полувремену, али су у наставку меча поклекли пред Турском, те изгубили са 87:101. Вазенков је био најбољи на утакмици са 28 поена, док су са друге стране Осман и Сенгун убацили 25, односно 20 поена.

Turska
Турска / Извор: Фото: ФИБА

17:50 Публика је имала прилике да ужива у тандему Мицић - Јокић, који је импресионирао потезима.

17:35 Ево како је изгледао поздрав наших кошаркаша на почетку утакмице.

17:30 Почео је сусрет Србије и Чешке. Меч уживо можете пратити овде.

16:35 Немачка је након стартне победе над Француском савалдала и селекцију Босне и Херцеговине са 92:82. Паркетом су доминирали Муса са 30 поена и Нуркић са 21, али их саиграчи нису испратили, те је уједначенија екипа Немачке стигла до тријумфа. Код победника, најбољи су били Шрудер и Вагнер са 18 поена. 

Nemačka
Немачка / Извор: Фото: ФИБА

15:55 После тесног пораза од Грка, Хрватска је показала силу и савладала Велику Британију са 86:65. Хесон није могао сам код Британаца, а трио Богдановић, Шарић и Зубац су са по 15 поена предводили коцкасте. Пратио их је Хезоња са два мање. 

Hrvatska
Хрватска / Извор: Фото: ФИБА

15:50 Тријумф је забележила и селекција Финске, која је била боља од Пољске са 89:59. Салин је убацио 18, а Марканен један поен мање. Код Пољака нико није био двоцифрен. 

Finska
Финска / Извор: Фото: ФИБА

15:30 Кошаркаши Црне Горе успели су да преболе болан пораз од Турске и да у Тбилисију савладају Белгију резултатом 76:70, у другом колу А групе Европског првенства. 

Crna Gora
Црна Гора / Извор: Фото: ФИБА

Најефикаснији у редовима Црне Горе био је Бојан Дубљевић са дабл-дабл учинком, 21 поен и 11 скокова. 

12:30 Први меч трећег дана почиње за сат времена, а састају се Црна Гора и Белгија

Србија ОТКАЗАЛА тренинг

09.00 Србија је касно завршила утакмицу против Холандије, конференција за медије је баш из тог разлога трајала краће него уобичајено, те није чудно што су "орлови" отказали подневни тренинг.

С обзиром да се играју две утакмице у исто толико дана, логично је да се субота искористи за опоравак репрезентативаца.

 

Поред ”Орлова”, организатори су саопштили да су Савези Финске и Пољске такође одлучили да одустану од тренинга, док ће Чеси свој одрадити од 10.30 до 11.20.

Чешка је доживела тежак пораз од Пољске, па је донекле логично што ће преподне одрадити тренинг.

ВЕСЕЛИ УПОЗОРАВА СРБИЈУ

Један од најбољих кошаркаша домаће селекције, Јан Весели рекао је да ће атмосфера на утакмици бити одлична, али и другачија од онога на шта су навикли српски кошаркаши.

- Верујем да ће бити доста људи у дворани, биће атмосфера… мислим ви сте навикли на нешто друго, али верујем да ће бити добро и да ће људи уживати што могу да гледају овакве екипе у Прагу - рекао је Весели српским новинарима.

Велика борба водиће се у рекету, пошто обе селекције доста зависе од центара – Чеси од Веселог, а Србија од Јокића.

- Играо сам против Јокића давно, тада је још био на почетку каријере која је сада сјајна. После две титуле МВП-а, биће занимљиво и једва чекам тај дуел - казао је чешки кошаркаш.

 

У оквиру групе Д, састаће се Финска и Пољска, односно Холандија и Израел.

Имаћемо прилику да гледамо и два велика дербија. Најпре од 17.45 у Келну, где се састају Литванија и Француска, који су на старту шампионата доживели поразе.

Иако је тек друга рунда, утакмица од 21.00 у Милану између Грчке и Италије врло вероватно би могла да одлучи која ће од ове две селекције заузети прву позицију у групи Ц.

FIBA
ФИБА / Извор: Фото: ФИБА

Што се тиче Екс-Ју репрезентација, Црна Гора ће против Белгије имати прилику да се "упише" на првенству, баш као и Хрватска против Велике Британије.

FIBA
ФИБА / Извор: Фото: ФИБА

Тежи задатак у односу на њих имаће Босна и Херцеговина, коју очекује сусрет са домаћином, Немачком, која је у првом колу направила мини изненађење, победивши Француску.

 

Све вести са Евробаскета прочитајте ОВДЕ.

 

БОНУС ВИДЕО: Погледајте сцену са свадбе Ане Дабовић