Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЕВРОКУП: Партизан се дизао и падао, али заслужено славио у Истанбулу (ВИДЕО)

20.10.2020. 19:49
Пише:
Србија Данас
Novica Veličković i Erik Mika
Новица Величковић и Ерик Мика / Извор: МН Press

Црно-бели стигли до друге победе.

Коашркаши Партизана савладали су у Истанбулу Бахчешехир са 82:76 (24:17, 14:22, 17:21, 23:20) у четвртом колу А групе Еврокупа и тако остварили другу победу у такмичењу. Црно-бели су успели да остваре заслужени тријумф у мечу у којем су неколико пута имали и осетнију предност коју су олако губили, али су на крају успели на крилима Коди Милер-Мекинтајера и Ерика Мике да дођу до победе против фењераша у А групи.

КОНАЧНО! Почиње најбољи фудбал на свету, већ вечерас ће све да пуца

КОНАЧНО! Почиње најбољи фудбал на свету, већ вечерас ће све да пуца

ЈАРАМАЗ ИЗНЕНАДА РАСКИНУО УГОВОР: Партизаново дете тражи нови тим

ЈАРАМАЗ ИЗНЕНАДА РАСКИНУО УГОВОР: Партизаново дете тражи нови тим

ЦРНО-БЕЛИ МОГУ ДА ОДАХНУ: Фантастичне вести стигле у Партизан

ЦРНО-БЕЛИ МОГУ ДА ОДАХНУ: Фантастичне вести стигле у Партизан

Почетак меча у Истанбулу, који су црно-бели играли без повређених Вила Мозлија и Огњена Јарамаза, припао је домаћину који је у уводним минутима константно био у вођству, али је Партизан пратио у корак ривала и заостајао један поен у 4. минуту (9:8). Коди Милер-Мекинтајер постигао је поене уз фаул и после искоришћеног бацања Партизан је водио 11:9, да би четири поена додали Мика и Дангубић за предност црно-белих 15:9 у 6. минуту. Серију Партизана од 7-0 прекинуо је Јилдизли, да би улседио период игре поен за поен, али су црно-бели чували шест поена предности. Тројком Радета Загорца Партизан је у завршници четвртине стигао до максималних седам поена предности 22:15, а то је било вођство црно-белих на првом малом одмору 24:17.

Одлично су црно-бели ушли у други период игре, а Гордић тројком и Мика са четири поена донели су Партизану двоцирену предност 31:19 у 12. минуту. Бахчешехир је успео да спусти заостатак на једноцифрен, али је Партизан константно одржавао од седам до девет поена предности, да би Мика новим поенима поново одвео црно-беле на двоцифрену раздаљину 35:24 у 15. минутима. Међутим, све добро што су изабраници Владе Шћепановића урадили у првих пет минута друге четвртине, просули су до краја деонице. Везали су црно-бели неколико промашаја, изгубили неколико лопти док је на другој страни домаћин користио скоро сваку прилику, тачније Џамал Џонс који је у серији Бахчешехира 15-3 постигао седам поена, а домаћин до великог одмора стигао до потпуног преокрета 39:38.

Друго полувреме је Партизан отворио тројком Милер-Мекинтајера и стигао до изједначења 41:41. Међутим, Американац је убрзо у једном нападу изгубио лопту и омогућио Грину да постиген тројку за највећи предност домаћина 46:41. Ипак, Партизан је успео да одржи корак за домаћином преко Милер-Мекинтајера и тројке Дангубића и дође до 48:46,. Међутим, Бахчешехир је константно одржавао предност у трећој деоници, иако су црно-бели тројком Пејџа успекли да приђу на 52:51 у 26. минуту. Коначно је Партизан успео да стигне и престигне домаћина поенима одличног Мике за 57:56 минут и по пре последњег одмора, да би Американац још једном поентирао пре краја треће деонице па је Партизан у четврти период ушао са три поена предности (59:56).

Трифуновић зкауцавањем и Мика са пенала донели су Партизану пест поена предности (62:56) на почетку последње деонице, али је Алдриж са пет везаних поена поново вратио потпуно Бахчешхир у меч (62:61) у 33. минуту. Дангубић је тројком прекинуо налет домачина, да би са пет везаних поена расположеног Милер-Мекинтајера Партизан водио 70:65 четири минута пре краја меча. Бахчешехир је са линије за слободна бацања смањио на 70:68, да би Величковић тројком и Мика још једним добрим издањем испод коша одвели црно-беле на седам поена удаљености два минута пре краја 75:68. Међутим, Бахчешехир је за 40 секунди успео да приђе на 75:72 поенима Грина и Оздемира, да би Милер-Мекинтајер 76 секунди пре краја постигао тројку и повећао предноат црно-белих на 78:72. Уселдили су поени домаћина и изгубљена лопта Величковића, да би Дангубић изнудио фаул у нападу. Мада су црно-бели могли да уђу у мирну завршницу, Милер-Мекинтајер је изгубио лопту, а Грин смањио на 78:76 30 секунди пре краја. За изгубљену лопту Милер-Мекинтајер се искупио поенима осам секунди пре краја за 80:76 и тако оверио тријумф црно-белих

 

БАХЧЕШЕХИР - ПАРТИЗАН 76:82 (17:24, 22:14, 17:21, 20:23)

ДВОРАНА: Акатлар Арена.

СУДИЈЕ: Хирезуело, Уђански, Хаџић.

БАХЧЕШЕХИР: Џонс 16, Јуцеорал, Акпинар 2, Оздемир 4, Онсел 4, Грин 23, Киличли, А. Јилмаз, Јилдизли 16, Акјазили, Олдриџ 5, Е. Јилмаз 6.

ПАРТИЗАН: Мика 19, Милер-Мекинтајер 22, Загорац 3, Пејџ 6, Дангубић 8, Гордић 7, С. Јанковић, Ангола, Величковић 7, Н. Јанковић 2, Томас 6, Трифуновић 2.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Аура Руиз, бивша девојка Хесеа Родригеза.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.