Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЕВРОЛИГА: Храбра Звезда показала ЗУБЕ Фенеру! Домаћин СПАШАВАО победу (ВИДЕО)

01.10.2021. 19:07
Пише:
Србија Данас
KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: МН Press

Одлична игра десеткованог Радоњићевог тима.

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у првом колу Евролиге на гостовању Фенербахчеу резултатом 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20).

УЗ МЕРИДИАН ДО СИГУРНЕ СТАРОСТИ: НИШКИ МАХЕР ЗА ЏЕКПОТОВЕ ОТКРИВА РЕЦЕПТ!

УЗ МЕРИДИАН ДО СИГУРНЕ СТАРОСТИ: НИШКИ МАХЕР ЗА ЏЕКПОТОВЕ ОТКРИВА РЕЦЕПТ!

СЈАЈАН ГЕСТ: Кошаркашки савез Србије честитао Јокићу рођење ћерке

СЈАЈАН ГЕСТ: Кошаркашки савез Србије честитао Јокићу рођење ћерке

БОЉЕ НЕГО ШТО СУ СЕ НАДАЛИ: Познато колико ће Милутинов одсуствовати са терена

БОЉЕ НЕГО ШТО СУ СЕ НАДАЛИ: Познато колико ће Милутинов одсуствовати са терена

Тежак посао за Звезду вечерас (19.45) у Истанбулу на старту Евролиге. Ем је противник јак, ем је тим Дејана Радоњића значајно ослабљен повредама и корона вирусом. Зато је квота на кеца 1,15, а двојка на Звезду чак 6,00. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Фенербахче - Звезда.

Десетковани тим са Малог Калемегдана, који је у Истанбул стигао лишен помоћи целе петорке (Добрић, Вајт, Цирбес, нису улазили Давидовац и Добрић), пружио је достојан отпор бившем шампиону Европе, који је већ у првој четвртини најавио дебакл Звезде. 

Експресним вођством од 14:0 нико није помислио да би црвено-бели могли да одговоре домаћину, све је личило на дебакл српског шампиона, да би онда уследило буђење. Серијом 8:0 и тројком Калинића, Звезда се у потпуности вратила у дуел.

Црвено-бели су наставили са истим ритмом и у другом периоду, па су преко Ивановићеве тројке вођство Фенера спустили само на пола коша (21:20), да би тек у 15. миуту Волтерс донео прву предност гостима (21:22). Уследио је период опуштања у Звездиној игри и домаћин је поново направио серију, којом је преокренуо резултат у своју корист.

До краја првог дела водила се рововска борба, коју је поентирањем са дистанце решио Весели и омогућио Фенеру да на полувреме оде са предношћу од 28:26.

Сјајно је Звезда отворила друго полувреме и кошевима Митровића, а потом тројком Холинса, серијом 5:0 отишла на 3 (28:31). У овом кварталу играо се егал током већег дела, да би у финишу попустила концентрација у Радоњићевом тиму, што су домаћи искористили и тројком Полонаре поново отишли на двоцифрено вођство (45:35).

Успели су црвено-бели преко Волтерса и закуцавања Лазаревића да се врате и натерају Ђорђевића да тајм-аутом пресече серију српског шампиона. У последњем периоду водила се велика битка, али је искуство Фенера пресудило, пре свега детаљ када је Дешон закуцао, а Де Коло погодио тројку за високих 56:49, па је остатак дуела био "немогућа мисија" за Радоњићеве изабранике и чета Александра Ђорђевића је уписала прву победу у новом циклусу Евролиге.

Најефикаснији у победничком тиму био је Дешон Пјер са 13 поена, који је уједно био једини двоцифрен у домаћој екипи. По осам су постигли Весели и Букер, а седам кошева дали су Полонара и Де Коло.

Код Црвене звезде блистао је Никола Ивановић, најефикаснији играч утакмице убацио је 16 кошева, али то није било довољно црвено-белима. Нејт Волтерс и Никола Калинић дали су по 9, Кузмић 8, а Стефан Лазаревић 6 поена. 

Како је меч текао прочитајте у наставку текста.

Сва дешавања из минута у минут можете да пратите на порталу Србија Данас.

КРАЈ УТАКМИЦЕ. Фенербахче је победио 61:57.
39. минут
На другој страни Митровић прецизан уз додатно бацање, сада је 60:54.
39. минут
Хенри погађа за два, иду Салетови изабраници на 8 (60:52).
39. минут
Нови кошеви Де Колоа из игре, али и одговор тројком Ивановића за 58:52. Ђорђевић узима тајм-аут.
38. минут
Закуцавање Дешона, па тројка Нанда де Колоа, за серију 5:0 и одлазак Фенера на 56:49. Реагује Радоњић тајм-аутом.
37. минут
Холинс промашује тројку два пута заредом, али затим у контри сјајно поентира за 51:49.
36. минут
Тајм-аут за Ђорђевића.
34. минут
Промашене тројке Волтерса, па Ивановића, могле су да истопе предност Фенера. Ипак, успели су на крају да погоде и смање на 49:47. На другој страни Полонара прецизан са "пенала" за 51:47.

 

32. минут
Сјајно закуцавање Лазаревића у контри и црвено-бели су само на -3 (45:42). Ђорђевић тражи тајм-аут.

 

31. минут
Кош и фаул над Волтерсом, са брзих седам поена враћа Звезду у игру, сада је 45:40.

ИВ ЧЕТВРТИНА

30. минут
Полонара тројком доноси Фенеру нову двоцифрену предност на крају треће четвртине (45:35). Ипак је Кузмић у последњим секундама успео да спусти минус на 45:37.
28. минут
Тек два минута пре краја трећег периода, Нандо де Коло уписује прве поене са слободних бацања. Полонара одводи Фенер поново на 5 (40:35).
27. минут
Волтерс прекида серију Фенера, Звезда је опет на поен минуса, али Дешон Пјер одмах одговара - 37:33, ипак, поново Нејт узвраћа и држи црвено-беле у игри (37:35).
26. минут
Тројка Дешон Пјера за нови преокрет и 33:31 за Фенербахче. Испод коша домаћих није Кузмић успео, па је Весели казнио на другој страни за одлазак Турака на 4 (35:31). Радоњић узима тајм-аут, не желећи да низ Ђорђевићевог тима оде на већу разлику.
25. минут
Фенер промашује тројку, Звезда сјајна у одбрани, у нападу Митровић непрецизан, као и Полонара за три, дуго, дуго без коша на обе стране.
21. минут
Митровић постиже прве кошеве у наставку и доноси изједначење Звезди 28:28, а потом и Холинс тројку за друго вођство на утакмици 31:28.

III ЧЕТВРТИНА

21. минут
Почело је друго полувреме.
Завршено је прво полувреме.
20. минут
Весели са дистанце доноси предност Фенеру на полувремену (28:26).
19. минут
Промашај Букера за три, па фаул над Ивановићем. Звездино појачање из Будућности постиже свој седми поен и доноси ново изјденачење 26:26.
18. минут
Калинић прекида дуги низ без поена на обе стране, Звезда је смањила на 26:24. Ђорђевић узима тајм-аут.
18. минут
Две промашене тројке, најпре Симоновић, па потом Махмутоглу на другој страни.
16. минут
Тројка Махмутоглуа и поени Букера за нови преокрет, Фенер серијом 5:0 опет окреће на 26:22.
тајм-аут тражи Александар Ђорђевић.
15. минут
Води Звезда коначно! Волтерс је поентирао за преокрет Београђана 21:22.
13. минут
Тројка Николе Ивановића, сада је Радоњићев тим у потпуности анулирао огроман минус и у потпуности је ухваћен прикључак 21:20.
12. минут
На поене Махмутоглуа, одговара Ивановић, Звезда је и даље на три коша заостатка - 20:17.
11. минут
Калинић прави кораке у нападу

II ЧЕТВРТИНА

10. минут
Крај прве четвртине, 18:15 за Фенербахче, после свега црвено-бели морају да буду задовољни, јер су у 4. минуту губили са 14:0!
8. минут
Одолева Звезда, иако Фенер води, види се напредак у игри црвено-белих, у односу на почетак меча. Сада је само -3,пошто је Калинић погодио тројку за 16:13.
6. минут
Буди се Радоњићев тим, после ужасног старта, постигли су осам поена заредом и смањили минус на само шест кошева, сада је 14:8.

 

5. минут
Коначно је Звезда поентирала, прве кошеве на утакмици за црвено-беле дао је Никола Калинић.
4. минут
Агонија Звезде се наставља, Канаринци воде 12:0, Кузмића је у нападу зауставио Весели, да би затим Шајок постигао 14. поен за Фенер за убедљиву предност.
2. минут
Фенер боље отвара меч серијом 6:0, после поентирања Веселог, уследило је закуцавање Шајока, а потом и полагање Букера. После нових кошева Букера са слободних бацања, домаћин је отишао на осам разлике, па је Радоњић принуђен да тражи тајм-аут. Ни то није помогло, јер је Букер новим поенима донео двоцифрену предност домаћину - 10:0!

И ЧЕТВРТИНА

УТАКМИЦА ЈЕ ПОЧЕЛА.
Пре почетка меча минут ћутања у знак сећања на легендарног српског стручњака Душана Дуду Ивковића. 
Звезда креће меч са овом петорком: Волтерс, Холинс, Митровић, Калинић, Симоновић.

ТОК МЕЧА.

Фенербахче - Црвена звезда 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20)

ДВОРАНА: "Улкер спортс Арена" (Истанбул)

СУДИЈЕ: Фернандо Рока, Елијас Коромилас, Џозеф Бисанг

ФЕНЕРБАХЧЕ: Бирсен, Шајок 4, Акпинар 2, Махмутоглу 6, Биберовић, Де Коло 7, Хенри 4, Пјер 13, Весели 8, Букер 8, Полонара 7, Дувериоглу 2. Тренер: Александар Ђорђевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Гушић, Лазаревић 6, Волтерс 9, Ускоковић, Давидовац, Митровић 4, Калинић 9, Добрић, Холинс 5, Симоновић, Ивановић 16, Кузмић 8. Тренер: Дејан Радоњић.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа ватрена навијачица Наполија Јоланда де Риенцо.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.