Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ФИНАЛЕ АБА ЛИГЕ: Титула се вратила на Мали Калемегдан, Звезда прегазила Будућност (ФОТО)

22.04.2019. 18:33
Пише:
Србија Данас
Boriša Simanić
Бориша Симанић / Извор: МН Press

Црвено-бели четврти пут шампиони регионалног такмичења.

Кошаркаши Црвене звезде по четврти пут освојили АБА лигу пошто су у петој, одлучујућој, утакмици финалне серије убедљиво савладали браниоца титуле Будућност са 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17) пред препуним трибинама дворане ''Александар Николић''. Црвено-бели су кључну предност стекли у другој четвртини када је Симанић потпуно покренуо екипу серијом 10-0, да би у наставку предност само расла, а у једном тренутку је износила и вртоглавих 45 поена предности.

ДИЗАЛИ ПИОНИР НА НОГЕ: Какве БАНАНЕ Добрића и Симанића, па то је СУРОВО (ВИДЕО)

ДИЗАЛИ ПИОНИР НА НОГЕ: Какве БАНАНЕ Добрића и Симанића, па то је СУРОВО (ВИДЕО)

ЗЕМЉА СЕ ТРЕСЕ: Делије направиле ЖУРКУ на Твитеру, Будућност има нови НАДИМАК, а ова ПЕСМА запалиа је СВЕ!

ЗЕМЉА СЕ ТРЕСЕ: Делије направиле ЖУРКУ на Твитеру, Будућност има нови НАДИМАК, а ова ПЕСМА запалиа је СВЕ!

ЦРНОГОРСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Играч Будућности повређен у сукобу са навијачима, не игра вечерас

ЦРНОГОРСКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Играч Будућности повређен у сукобу са навијачима, не игра вечерас

Одлучујући меч је почео са сат времена закашњења пошто су гости из Подгорице при изласку на терен засути тврдим предметима, док су неки навијачи били на половини где је требало да се загревају играчи Будућности који су одлучили да се врате у свлачионицу. После дугог одлагања и преговарања, одлучено је да се испразне први редови иза коша Будућности, а утакмица је после сат времена коначно почела. Гости из Подгорице нису показали у првој и делу друге четвртине да их је ватрена атмосфера пореметила, али је улазак Симанића све преокренуо на терену.

Кошаркаши Црвене звезде и Будућности играју пети, одлучујући, меч финалне серије АБА лиге у дворани ''Александар Николић'' Црвено бели су имали 2:0 у серији после прва два меча у Београду, али је Будућност у Подгорици успела са два тријумфа да се избори за пети меч.

Екипа Милана Томића ће и даље бити лишена помоћи Џоа Регланда и Стратоса Перпероглуа, док Јасмин Репеша нема таквих проблема. Звезда ће покушати да освоји четврту регионалну титулу, док Будућност жели да обрани прошлосезонски успех када су први пут постали пваци АБА лиге. Од почетка финалне серије било је много приче о атмосфери у дворанама, а предњачио је тренер гостију Јасмин Репеша који се после другог меча пожалио на атмосферу линча, да би се у Подогрици експедиција Звезде сусрела са још гором атмосфером, а предњачили су гледаоци из први редова у ''Морачи''. У четвртом мечу је атмосфера била много више налик спортској.

Међутим, по изласку играча Будућности на терен догодило се пар инцидената у којем су учествовали навијачи Звезде па су се гости брзо вратили у свлачионицу, не желећи да изађу на терен пре него што се испразне трибине. На крају је пронађено компромисно решење да се испразне први редови са навијачима, слично ономе што је уађено у Подгорици за четврти меч, а 200 часова је одређено као нови термин за почетак меча.

 

33. минут
Поенима Оџа Звезда је стигла и до 42 поена предности 81:39, на кратко је то смањио Вилијамс, да би Добрић постигао тројку за нових 42 поена предности 84:42.

ИВ ЧЕТВРТИНА

30. минут
Нема много узбуђења на паркету. Звезда чува вођство и пред последњу четвртину има предност 74:37.
27. минут
Црвено-бели у потпуности контролишу дешавања на терену, а имали су у једном тренутку и вођство од 38 поена 65:27, да би Николић постигао тројку за госте.
23. минут
Звезда је поенима Давидовца стигла до 31 поена предности 55:24.

III ЧЕТВРТИНА

20. минут
Сјајна друга четвртина Звезде која је потупно надиграла Будућност и води са 47:21.
19. минут
Разиграо се Риверс, Звезда има предност 46:21, а Оџо користи једно бацање за максималних 47:21.
16. минут
Симанић је потпуно раздрмао Звезду која је серијом 10-0 стигла до предности 39:20, да би Кол постигао једно бацање за 39:21.
14. минут
Веома добра рола Симанића који је постигао кош уз фаул и искористио бацање, да би после добре одбране црвено-белих Риверс погодио тројку за максималну предност Звезде 35:20.
12. минут
Симанић је погодио тројку на коју је одговорио Кол, да би Симанић погодио оба бацања. Црвено-бели воде 25:18.

II ЧЕТВРТИНА

10. минут
Кол постиже тројку и Звезда на први мали одмор одлази са вођством 18:13.
8. минут
Човић погађа тројку, док је на другој страни Гордић погодио једно бацање. Лазић полаже и Звезда има прву двоцифрену предност 15:5.
7. минут
Берон половичан са пенала, али његов промашај купи Цирбес и поентира за предност Звезде 10:4.
5. минут
Ерл Кларк је погодио за Будућност, али је уследио период без коша на обе стране. Клупа Будућности је је добила техничку, а Берон погодио слободно бацање. Цирбес одличан у рекету, али и Гордић на другој страни, Звезда води 7:4.
2. минут
После сат времена одлагања меч је коначно почео. Фаје је отворио тројком, Давидовац погодио једно бацање и Звезда води 4:0.

И ЧЕТВРТИНА

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БУДУЋНОСТ 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17)

ДВОРАНА: Александар Николић.

СУДИЈЕ: Пукл, Хордов, Мајкић.

ГЛЕДАЛАЦА: 7.500.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 9, Кешељ 3, Давидовац 11, Ненадић, Лазић 5, Фаје 10, Берон 7, Добрић 6, Симанић 10, Риверс 21, Цирбес 5, Оџо 10.

БУДУЋНОСТ: Џексон 7, Кол 9, Шеховић 3, Е. Кларк 2, Баровић, К. Кларк, Гордић 7, Битадзе 7, Поповић 3, Бел 3, Николић 6, Вилијамс 7.

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.