Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗВЕЗДА ОДБРАНИЛА ДОМАЋИ ТЕРЕН: Недовић избио Партизану МЕЧ ЛОПТУ!

18.06.2023. 18:46
Пише:
Србија Данас
Nemanja Nedović
Немања Недовић / Извор: МН Press

Црвено-бели дочекују великог ривала.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су "вечитог ривала" - екипу Партизана резултатом 91:78, на свом терену, у хали "Александар Николић". Овом победом, црвено-бели су смањили предност црно-белих на 2:1 у финалној серији АБА лиге.

ПАНТЕР, А ЗА ЊИМ ЛЕСОР И МИТРОВИЋ: Ко ће бити МВП плеј-офа АБА лиге? Овако сада изгледа табела

ПАНТЕР, А ЗА ЊИМ ЛЕСОР И МИТРОВИЋ: Ко ће бити МВП плеј-офа АБА лиге? Овако сада изгледа табела

ЧАЂО РАЗОЧАРАНА: Не знам шта бих рекла, идемо тежим путем

ЧАЂО РАЗОЧАРАНА: Не знам шта бих рекла, идемо тежим путем

ПОТРЕБНА ЈЕ ЛУДАЧКА БОРБЕНОСТ Марина Маљковић не тражи оправдања: "Заслужили смо да изгубимо"

ПОТРЕБНА ЈЕ ЛУДАЧКА БОРБЕНОСТ Марина Маљковић не тражи оправдања: "Заслужили смо да изгубимо"

АБА лига, финале - трећа утакмица:

Црвена звезда – Партизан 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19)

Хала: Александар Николић

Судије: Дамир Јавор, Томислав Хордов, Лука Кардум

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Недовић 19, Митровић 16, Петрушев 16, Вилдоза 14, Кампацо 7, Мартин 7, Лазић 6, Добрић 4, Бентил 2, Марковић

ПАРТИЗАН: Егзум 16, Мадар 15, Пантер 12, Анђушић 9, Ледеј 9, Нанели 6, Смаилагић 5, Лесор 4, Папапетру 2, Трифуновић

Најава самог дуела није била најбоља могућа због инцидената који су натерали кошаркаше Партизана да по почетку загревања крену пут тунела. Стога је меч каснио 25 минута и био нешто спорији него претходна два.

Звезда га је боље отворила преко Митровића, а потом и Недовића, те захваљујући агресивности у одбрани стекла 9:3. Реагово је Жељко Обрадовић тајм-аутом, што је унапредило Партизан и почели су да се ослањају на свој шут са полудистанце.

Смењивало се вођство у првој деоници, било је поновних убацивања предмета на паркет због чека су из редова црно-белих запретили новим изласком са терена, али поново се све смирило. Било је и чарки после досуђеног неспортског фаула Факунда Кампаца над Дантеом Егзумом, међутим, меч је убрзо настављен.

Смена предности се наставила и у другој четвртини. Звезда није имала шут, али су проналазили поене из рекета, док је супротна слика виђена када је Партизан у питању. Могли су црон-бели да се ослоне на Егзума и Кевина Пантера што им је било од изузетне важности.

Невероватан погодак за вођство на полувремену уписао је Џејмс Нанели, уз фаул и то након трчања. Међутим, није успео да реализује додатно бацање, те се на одмор отишло резултатом 38:42 у корист црно-белих.  Прво полувреме је трајало сат времена и два минута.

Оно што је представљало велики проблем за Партизан у наставку меча јесте што су по три фаула имали Егзум, Смаилагић и Матијас Лесор.

Звезда је ношена Луком Митровићем отворила период игре. Сјајни центар је плесао на паркету и био кључна фигура домаћина у нападу. Истоветан рецепт тражио је Партизан - покушај изолације и проналаска отворених или мање отворених позиција за тројке.

Углавном су успешно превазилазили препреке. Нико од екипа није успевао да се одвоји од ривала, егал утакмица владала је у “Пиониру”. Добра ствар за Партизан била је та што се број фаулова његових играча којима је претило искључење дуго није мењао, све док Смаилагић по уласку с клупе то није променио што је разљутило Жељка Обрадовића. 

Преко пика Вилдозе и Мартина Звезда је дошла до највећих “ 7” на овој утакмици. Партизанов шут је изостајао у тим тренуцима, али поново су савршено искористили свој последњи напад у деоници и преко Дантеа Егзума дошли до поседа заостатка. пред последњих 10 минута игре. 

То је променио Лука Вилдоза својом другом тројком на утакмици. Дао је половину тројки свог тима до датог момента на овом дуелу. На другој страни, човек који је одржавао Партизан у спринту Данте Егзум скривио је четврти фаул на осам минута до краја и морао одмах на клупу. Неколико секунди касније, Бранко Лазић постиже такође своју другу тројку, али и прави четврти фаул, док на другој страни Јам Мадар одговара. 

Појављује се тада поново Немања Недовић и креира сопствену серију од 7:0, те је дошло до нове највеће предности на  овој утакмици, а прве двоцифрене за “ 10”. Звезда је успела да сачува стечени вишак, а лакше им је било после петог фаула Дантеа Егзума.   

Звезда је после извесног времена била предвођена квартетом играча. Немања Недовић је имао 19 поена, по 16 су имали Петрушев и Митровић, а Вилдоза је додао два мање. Данте Егзум је предводио Партизан са 16 поена, Јам Мадар је био сјајан са 15 (4/4 за три), 12 је убацио Пантер.

Четврти меч финалне серије на програму је у уторак од 19.00 сати на истом месту.

Детаљнији ток меча можете прочитати, у наставку текста.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ПАРТИЗАН 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19)

Четврта четвртина

40. Минут
91:78! Кампацо потом фаулира Смаилагића који погађа оба слободна бацања за 91:78, што је и КОНАЧАН РЕЗУЛТАТ ОВОГ МЕЧА!
39. Минут
91:76! Мадар погађа ТРОЈКУ за Партизан и смањује предност Звезде на -9. Међутим, Недовић погађа за ТРИ ПОЕНА, да би у наредном напеду црно-бели изгубили лопту коју Митровић убацује у кош и повећава предност домаћина! Погађа и Пантер, да би Кампацо погодио ТРОЈКУ за 15!
38. Минут
82:71! Комбинују Кампацо и Петрушев за Звезду која поенима Србина стиже до 11 на нешто више од два минута до краја меча.
37. Минут
80:71! Кевин Пантер погађа веома важну ТРОЈКУ са осам метара за Партизан. Трифуновић у наредном напеду фаулира Недовића на шуту за три поена што репрезентативац Србије реализује са линије пенала.
36. Минут
77:68! Хасан Мартин успева да донесе Звезди два поена са линије пенала, исто тако и Лесор на другој страни смањује предност домаћина.

KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

35. Минут
75:67! Недовић је најпре довео Звезду на 10 (75:65) да би двоцифрену предност смањио Ледеј са линије за слободна боцања.
34. Минут
73:65! Недовић погађа након продора што доводи Звезду до 8 у последњој деоници меча.
33. Минут
71:65! Бранко Лазић погађа ТРОЈКУ и поново доводи Звезду на 5, али на другој страни истом мером узвраћа млади Мадар за 68:65. Међутим Недовић у наредном нападу погађа за два поена уз фаул.
30. Минут
65:60! ТРОЈКА ВИЛДОЗЕ! Аргентинац погађа сјајан шут за Звезду, и враћа предност на 5. Међутим, то смањује Лесор са линије пенала.

Трећа четвртина

30. Минут
62:59! КРАЈ ТРЕЋЕ ЧЕТВРИТИНЕ! Поени Петрушева са линије пенала, да би поново Егзум погодио за Партизан.
29. Минут
60:57! Данте Егзум везује 4 поена и смањује предност Звезде.
28. Минут
60:53! Добрић се у Звездином поседу одлучио да нападне обруч и добија фаул од Данила Анђушића за два слободна бацања.Погодио је оба, 54:42. Натерао је Анђушић Митровића да га преузме и искористио предност у брзини па је Звездин центар направио трећи фаул. Петрушев на другој страни погађа са линије пенала, да би Нанели промашио шут за три поена. У наредном нападу Вилдоза шаље сјајан пас за Хасана Мартина који погађа и доноси Звезди највећу предност до сада.
26. Минут
51:50! Папапетру прави први фаул црно-белих у овој деоници на ниском посту против Петрушева, а Звезда потом иницира преузимање и Петрушев добија два слободна бацањанакон прекршаја Кевина Пантера. Погодио је оба 51:48 води Звезда. Уследила су два конфузна напада на обе стране, па је остао "у офсајду" Зек Ледеј и закуцао за 51:50, а утакмица заустављена јер се повредио Филип Петрушев.
25. Минут
49:47! ПОНОВО КЛАЦКАЛИЦА! Мадар је ТРОЈКОМ поравнао резултат на 47:47, али Вилдоза успева да поново врати домаћине у предност.

Luka Vildoza
Лука Вилдоза / Извор: МН Press

23. Минут
45:44! Пљуште ТРОЈКЕ НА ОБЕ СТРАНЕ! Бранко Лазић је најпре погодио за три поена, али већ у следећем нападу истом мером узвраћа Џејмс Нанели.
21. Минут
40:41! Погађа Митровић за два поена и доводи Звезду на -1.
20. Минут
38:41! ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ! Партизан је имао први посед и изгубио лопту, али ни Звезда није боље прошла на другој страни. Митровић потом фаулира Лесора и то је његова прва лична грешка.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Друга четвртина

20. Минут
38:41! КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА! Кампацо добија фаул за два слободна бацања и том приликом удара Уроша Трифуновића, али је све остало у границама нормале... Погодио је само једно, а онда извукао сумњиви трећи фаул Дантеа Егзума, 38:38 Оно што је ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ за Партизан је то што по ТРИ ЛИЧНЕ ГРЕШКЕ имају и Смаилагић и Егзум и Нанели. Након промашаја Кампаца, Нанели је за црно-беле погодио ТРОЈКУ УЗ ФАУЛ, да би са линије пенала промашио бацање.
18. Минут
37:38! Анђушић потом погађа уз фаул Огњена Добрића, реализује и додатно бацање за 33:31. Након поена Егзма и Петрушева, повремени репрезентативац Србије погађа са линије за слободна бацања за 36:34. Међутим, на другој страни погађају Лесор и Папапетру те се Партизан враћа у вођство пре краја првог полувремена.
16. Минут
33:28! ЗАКУЦАВАЊЕ НЕДОВИЋА! Партизан у лошем ритуму скоро два минута, што најбоље користи Митровић, који након промашене тројке Мадара, упошљава Недовића који атрактивно закуцава и тако лаким поеним повећава предност домаћина, коју у наредном нападу још више повећава Филип Петрушев.
14. Минут
28:28! Након уводних 6 поена предности уследила је серија Звезде од 7:0 и Лука Вилдоса је све покренуо па сада Жељко Обрадовић зове минут одмора, други у овом полувремену, 26:25 Из тајм-аута је Ледеј са левих 45 степени успео да погоди шут за три поена и врати Партизану вођство! Међутим на другој страни, погађа Митровић за нови егал.
12. Минут
26:25! ЗВЕЗДА ПОНОВО ВОДИ! Џејмс Нанели промашио тројку и онда Лука Вилдоса одговара тројком, 22:25! Партизан губи лопти, да би Митровић погодио под кошем и довео домаћине на -1. Поново лош напад црно-белох и сјајна акција Камапца и Вилдозе, који погађа и враћа предност на Звездину страну.
10. Минут
19:25! Поенима Егзума започиње друга четвртина за Партизан. Лазић на другој страни промашује тројку, док Кампацо мачи зицер. Што поново Данте користи на најбољи начин по црно-беле, његова 4 поена на старту друге деонице. Тренер Звезде, Душко Ивановић, реаговао је тајм-аутом.

Прва четвртина

КРАЈ ПРВЕ ЧЕТВРТИНЕ!
Смаилагић је фаулирао Кампаца који је био половичан са линије пенала и резултат је 17:17 Зек Ледеј преко Бена Бентила успева да погоди шут једном руком у свом стилу, 17:19 Добрић потом такође у свом стилу успева да погоди, флоутер левом руком са улазом са лакта, 19:19 Данте Егзум потом проналази ритам и погађа, 19:21 у корист Партизана!
09. Минут
16:17! Недовић је приметио грешку у комуникацији у одбрани Партизана и напао обруч па дошао до лаких поена, а на другој страни беспотребно ударио Пантера и то су два слободна бацања за капитена Партизана, које је са лакоћом реализовао.
08. Минут
14:15! ПАРТИЗАН ПОНОВО ВОДИ! Данте Егзум погађа једно бацање, 12:12 Петрушев погађа под фаулом Зека Ледеја, 14:12 Егзум одговара ТРОЈКОМ.

KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: МН Press

 

07. Минут
12:11! ЗВЕЗДА ПОНОВО ВОДИ! Хасан Мартин добија фаул и погађа то. 2 1 ситуација коју успева дапретвори у поене 12:11
06. Минут
УСЛЕДИО ЈЕ КРАТАК ПРЕКИД УТАКМИЦЕ У ПИОНИРУ! Приликом уласка у игру, неко из публике је ГАЂАО Матијаса Лесора.
06. Минут
09:11! ПАРТИЗАН ВОДИ! Након изгубљених лопти на обе стране, кошаркаши Партизана су одиграли сјајну акцију, Пантер је остао сам и погодио за ТРИ ПОЕНА, за прво вођство црно-белих на овом мечу.
05. Минут
9:8! Након тајм-аута Обрадовића, Мадар погађа ТРОЈКУ и смањује предност Звезде. Након офанзвног скока црно-белих, Пантер погађа за 2 поена, што поново уноси егал на почетку овог меча.
04. Минут
9:3! Смаилагић ТРОЈКОМ уписује прве поене за Партизан, али Недовић одмах узвраћа истом мером. Након изгубљене лопте Нанелија, поново Немања Недовић лако долази до поена из контре.

KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

 

03. Минут
4:0! Ледеј је непрецизан са линије за слободна бацања, што кажњава Митровић и повећава Звездину предност!
02. Минут
2:0! Лука Митровић коначно погађа, и имамо прве поене на овом мечу, у корист Црвене звезде.
01. Минут
По два протраћена напада са обе стране! Лазић је за Звезду промашио тројку, док је Пантер такође био непрецизан за екипу Партизана. Остаје 0:0!
01. Минут
МЕЧ У "ПИОНИРУ" ЈЕ КОНАЧНО ПОЧЕО! Први напад има екипа Црвене звезде!
20:52
Кошаркаши су на терену, очекује се почетак меча!

Погледајте како су се играчи Партиазана повукли у свлачионице:

На трбинама је присутан и нови тренер фудбалског клуба Црвена звезда, Израелац Барак Бахар, али и још много познатих лица...

Barak Bahar
Барак Бахар / Извор: МН Press

 

braća
браћа / Извор: МН Press

Погледајте како је изгледао дочек кошаркаша Партизана у препуном "Пиониру".

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Тринити, ћерка Дениса Родмана

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.