Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

KK Партизан издао саопштење: Финансијско пословање, дуговање за порез и план отплате

18.02.2024. 18:16
Пише:
Србија Данас
Ostoja Mijailović
Остоја Мијаиловић / Извор: МН Press

Приложена је и табела са бројкама.

После финала Купа Радивоја Кораћа и буре коју је тренер Партизана Жељко Обрадовић изазвао конференцијом, клуб је издао саопштење о својим финансијама.

СВАКИ ПОЕН ТОКОМ КУПА КОРАЋА ВРЕДЕО ВИШЕ – ФОНДАЦИЈА MOZZART ДОНИРА 1.330.000 ДОМУ „ХРИСТИНА МАРКИШИЋ“ ИЗ АЛЕКСИНЦАmozzart

СВАКИ ПОЕН ТОКОМ КУПА КОРАЋА ВРЕДЕО ВИШЕ – ФОНДАЦИЈА MOZZART ДОНИРА 1.330.000 ДОМУ „ХРИСТИНА МАРКИШИЋ“ ИЗ АЛЕКСИНЦА

ДАН ПОСЛЕ ФИНАЛА КУПА: Огласила се Евролига - у центру пажње ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ (ВИДЕО)Željko Obradović

ДАН ПОСЛЕ ФИНАЛА КУПА: Огласила се Евролига - у центру пажње ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ (ВИДЕО)

МАРКО ЈАРИЋ УМЕШАО ПРСТЕ: Црвена звезда добила ОДЛИЧНОГ кошаркаша на позицији која је шкрипала, а ОН је заслужанMarko Jarić

МАРКО ЈАРИЋ УМЕШАО ПРСТЕ: Црвена звезда добила ОДЛИЧНОГ кошаркаша на позицији која је шкрипала, а ОН је заслужан

Саопштење Партизана преносимо у целости:

- KK Партизан Mozzart Бет као колектив који се због својих спортских успеха и укупног значаја за српско друштво са правом сматра клубом од националног значаја, овим путем јавно износи податке о свом пословању.

Иако се кроз извештаје Агенције за привредне регистре и финансијске извештаје који се упућују Евролиги ови подаци могу видети, Клуб кроз саопштење за јавност пружа на увид тренутну финансијску ситуацију као и план за отплату преосталог пореског дуга који ће бити намирен до 31.3.2024. године.

Овом приликом KK Партизан Mozzart Бет жели да се јавно захвали на помоћи и разумевању приликом решавања два изузетно важна питања за функционисање Клуба.

Прво, Клуб упућује захвалност Пореској управи на помоћи и разумевању приликом прављења плана отплате пореског дуга и на стрпљењу током периода у којем се тај дуг измирује.

Такође, KK Партизан Mozzart Бет се захваљује Граду Београду на могућности да термине у Штарк арени закупљује под повлашћеним условима, као и остали спортски колективи који репрезентују Србију у међународним такмичењима.

ПРИХОДИ КЛУБА – СТРУКТУРА ОД СЕЗОНЕ 2017-18, ЗАКЉУЧНО СА СЕЗОНОМ 2023-24

Од доласка актуелне Управе на челу са председником Остојом Мијаиловићем у Клуб, приходи су по сезонама изледали овако:

tabela
табела / Извор: Фото: KK Партизан

*Напомена: За сезону 2023-24 је приказан буџет. Тренутно, од државних спонзорстава и донација је Клубу већ исплаћено 3.000.000,00 евра, док је договорена исплата још 3.000.000 евра до краја сезоне.

**Напомена: У секцију Државна спонзорства и донације су урачунати спонзорски уговори са компанијама НИС, Телеком Србија, Дунав осигурање, као и донације КСС и Града Београда. 

ПОРЕСКИ ДУГ И ПЛАН ОТПЛАТЕ ПРЕОСТАЛОГ ДУГА:

На дан 31.07.2023. године, усаглашен порески дуг је износио 963 милиона динара.

KK Партизан Mozzart Бет је 12.09.2023. године уплатио 437,6 милиона динара.  

Остатак пореског дуга са каматама на данашњи дан износи 608 милиона динара. Сходно законској регулативи по којој се пореском дужнику, у овом случају KK Партизан, отписује 50% камате на укупан дуг пре било ког плаћања, Клуб ће уплатом од 408 милиона динара (приближно 3,4 милиона евра) свести дуг према пореској управи на нулу.

Рок за плаћање 408 милиона динара је 31.03.2024. године и та уплата ће бити извршена у наведеном року.

Поред наведеног наслеђеног пореског дуга, Клуб жели да напомене да је од септембра 2023. године платио на име старих пореских дугова и актуелних пореза укупно 660 милиона динара, то јест око 5,6 милиона евра.

Са уплатом од 3,4 милиона евра до 31.03.2024. Клуб ће закључно са тим датумом платити држави 9 милиона евра у сезони 2023-24 и тиме измирити све наслеђене пореске дугове као и сва редовне порезе који проистичу из овосезонског пословања.

Поводом актуелне ситуације, председник Партизана Mozzart Бет Остоја Мијаиловић је изјавио:

- Преузео сам клуб 2017. године у јако тешкој финансијској ситуацији, без организације и у укупно лошем стању. Након свих анализа, испливало је преко 10 милиона евра дуга за период пре мог доласка у Клуб. Поносан сам што могу да кажем да је ово последња година у којој имамо рецидиве прошлости. Актуелна сезона је за нас изузетно финансијски захтевна. То је сезона у којој имамо 20 милиона евра буџет за спортски сектор, организацију утакмица и путовања. На све то, у овој сезони ћемо отплатити целокупан порески дуг. Важно је да сви навијачи Партизана буду свесни да поред овако великих трошкова, Клуб редовно исплаћује плате свим запосленима и редовно плаћа своје обавезе, односно нема никаквих финансијких проблема. Наш циљ за ову сезону је пласман у Топ 8 Евролиге и освајање титуле шампиона АБА лиге. У овом тренутку, ми смо у игри да остваримо оба спортска циља. Морамо да наставимо да се боримо заједно, уздигнуте главе без било каквог алибија. Пружам потпуну подршку екипи и стручном штабу за борбу за остварење наших циљева, а рачуне ћемо пред нашим навијачима полагати на крају такмичарске сезоне. Захвалан сам свима који учествују у овом великом пројекту, изазови су испред нас, али сам уверен да је испред нас и сигурна будућност. Партизан изнад свих - истакао је председник црно-белих. 

Најновије вести о KK Партизан можете наћи ОВДЕ.