Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

КОЛУМНА ДРАГАНА ЈАКОВЉЕВИЋА: Види се Кина! (ФОТО)

19.09.2018. 10:56
Dragan Jakovljević
Драган Јаковљевић / Извор: Фото: youtube

Србија на корак од пласмана на Светско првенство.

После другог кола последње фазе прозора смо на дохват руке за светску смотру кошарке у Кини додуше више заслугом других резултата него нашим победама јер смо прошле недеље доживели и трећи пораз против Грка на Криту у једној тврдој утакмици са можда најкомплетнијим тимом који смо до сада извели у овим скоро маратонским квалификацијама.

МОРАЋЕ ДА ПРОПУСТИ ЦЕЛУ СЕЗОНУ: Српски кошаркаш због повреде мора на дужу паузу (ФОТО)

ЗВЕЗДА ПОДЕЛИЛА БРОЈЕВЕ: Зна се ко ће носити ЈЕДИНИЦУ на леђима (ФОТО)

Изгубили смо, али смо по први пут били баш забринути слабом и пре свега спором и себичном игром која никако није красила од када је 2014. Ђорђевић преузео национални тим и подвлачим после фијаска бившег селектора Ивковића вратио Србију у врх светске кошарке са свим финалима сто је огроман резултат. И сам селектор је био видно незадовољан пре свега бројем асистенција и самом реализацијом у нападу као и почетницким грешкама у одбрани простора и заграђивању свог коша али стицајем веома повољних резултата пре свега двоструким поразом Израела који нам је једини ривал за треће место у групи и пролаз у Кину ми смо скоро па сигурно близу тог циља јер је тешко поверовати да Израел мозе два пута да победи наше и још до краја победи све утакмице. Преостало време од четири утакмице заиста треба искористити и подмладити национални тим са бар неким млађим играчем што је моја и једина замерка селектору да би у Кини имали одређени залог и за будућност.

ДУГО ГА НИЈЕ БИЛО У ПИОНИРУ: Вујошевић ОТКРИО кад ће доћи да гледа Партизан (ФОТО)

БИО ЈЕ НА ПРЕГЛЕДИМА: Ево шта су лекари рекли Богдану Богдановићу (ФОТО)

Košarkaška reprezentacija Srbije
Кошаркашка репрезентација Србије / Извор: Профимедиа

Овде увек морамо да констатујемо нажалост да и клубови мало шансе дају млађим талентима уназад и да то прилично лимитира и селектора можда ова сезона јесте прилика да и клубови мало тај поприлично “паланачки”менталитет промене и још би све то било боље када би Ђорђевицћводио неки наш клуб и имао свакодневни увид у све прилике у нашим клубовима одакле морамо стално попуњавати државни тим са новим талентима које увек као поднебље поседујемо. Још је важно коментара да су скоро све EX-Yu селекције веома далеко од пласмана на Светску смотру и да је уопште питање ко ће од њих се тамо наћи тако да су сада много веце шансе да само Србија буде учесник.

KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: МН Press

Подиже се полако о завеса са регионалне лиге. У Лакташима почиње уводни турнир под називом Суперкуп и биће права увертира где су клубови и шта су урадили у припремном периоду пред сам почетак лиге. Црвена звезда се определила за домаће утакмице са не толико атрактивним ривалима и за разлику од предходних сезона без добрих евролигашких турнира. Зашто су се учаурили и остали код куће без и једног чак и гостујућег меча видећемо и без атрактивних ривала. Оно што су последње две утакмице (Антверпен и Нижњи Новгород) показале да су добијали из преокрета добром последњом четвртином говори о доброј физичкој припреми, а да ли и о посложеним коцкицама веома брзо ћемо видети . И веома важно је да се управа пре свега фокусира на повратак публике у дворану јер је тренд продаје сезонских карата значајно опао, а публика је увек била веома значајан фактор успеха Црвене Звезде предходних година

KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

Партизан је обрнуто отишао на веома јаку међународну турнеју где је у Шпанији одиграо неколико веома јаких утакмица на којима је прошао као бос по трњу, са поразима од свих шпанских екипа и то и преко 30 разлике два пута од Тенерифа и Барселоне као и преко 20 од Басконије побеђена је само слабашна селекција Анголе где су и млађи играчи добили шансу. Уз сва уверавања људи из врха клуба да је рано за аларме, да је почетак сезоне, период испробавања и разне флоскуле, мислим да је веома близу црвеног светла и реално анализе да ли тренер и овај избор играча могу да изнесу амбиције Партизана у овој сезони са прилично амбициозним председником Мијаиловицем. Можда се ближи време за звучно име и појачања у свим линијама.

Кошаркаски савез Србије сада веома позитивно ради на увођењу једног реда што је потпуно исправно да клубови који играју регионална такмичења морају у истим дворанама да играју и домаће такмичење из разлога поштовања домаћих играча потенцијалних репрезентативаца и веома је битно још усагласити да тимови као ФМП и Мега који не играју међународне купове би морали од следеће сезоне да играју домаћу КЛС лигу у првој фази да би се она додатно оснажила и била ослонац за производњу нових асова.

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.