Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИСМО ДОЗВОЛИЛИ ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Орлови сигурни против Словачке у Београду

25.02.2022. 19:37 22:20
Пише:
Србија Данас
Aleksa Avramović
Алекса Аврамовић / Извор: МН Press

Противник који није за потцењивање.

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Словачку у хали "Александар Николић" резултатом 75:63. Меч се играо у оквиру трећег кола квалификација за Светско првенство.

ВЕЛИКО ПОЈАЧАЊЕ ЗА ОРЛОВЕ: Центар се прикључио репрезентацији (ФОТО)

ВЕЛИКО ПОЈАЧАЊЕ ЗА ОРЛОВЕ: Центар се прикључио репрезентацији (ФОТО)

ЗАВРШЕН ХИТАН САСТАНАК ЕВРОЛИГЕ! Нема кошарке у Русији, донете ТРИ ОДЛУКЕ

ЗАВРШЕН ХИТАН САСТАНАК ЕВРОЛИГЕ! Нема кошарке у Русији, донете ТРИ ОДЛУКЕ

ЊИМА НИСИ ВАЉАО, НАМА СИ ДОБАР: Јокић довео до суза тренера Денвера (ВИДЕО)

ЊИМА НИСИ ВАЉАО, НАМА СИ ДОБАР: Јокић довео до суза тренера Денвера (ВИДЕО)

Србија је добро кренула поенима Уроша Трифуновића и после неколико "обрачуна тројкама" наши су водили 22:18 након првих 10 минута игре.

Бродзиански је наставио да нас "терорише" и у другој четвртини, али ипак су наши успели да одрже солидну предност, Аврамовић је ушао у серију при крају првог полувремена и имали смо 8 после прве две четвртине. Резултат је био 44:36.

Марко Јагодић-Куриџа је постао први двоцифрени код Србије почетком другог полувремена, одмах за њим и Трифуновић. Егал током треће четвртине се одразио и на укупан резултат, тако да се разлика од 8 није мењала ни на крају треће четвртине, резултат је био 62:54.

Млади Ђуришић је лепо погодио неколико битних кошева у последњој деоници, на крају је Србија славила резултатом 75:63.

Изабранике Светислава Пешића је до тријумфа предводио Алекса Аврамовић са 14 поена (5/12 из игре, 2/5 за три), Марко Јагодић Куриџа је додао 13 поена (5/7 из игре, 2/3 за три) и шест скокова, а Урош Трифуновић је додао 12 (5/13 из игре, 2/6 за три).

Двоцифрен је био и Душан Ристић са 12 поена (6/11 из игре) уз шест скокова, а меч је обележио и дебитант Никола Ђуришић који је меч завршио са седам поена (2/7 из игре) уз четири скока и три украдене лопте.

 Након данашње утакмице тим Србије ће у недељу отпутовати у Словачку, где ће у понедељак, 28. фебруара, од 18 цасова играти нову утакмицу против данашњег ривала.

У истом термину А квалификационе групе за Мундобаскет играју Белгија и Летонија. У последњу рунду квалификација проћи ће три тима из групе, а бодови се преносе.

Србија – Словачка 75:63 (24:18, 20:18, 18:18, 13:9)

Дворана: Александар Николић.

Гледалаца: 400.

Судије: Зафер Јилмаз (Турска), Тома Бизу (Француска), Мехмет Сахин (Турска).

СРБИЈА: Јовић, Ђуришић 7, Петрушев, Копривица 8, Раданов 5, Ристић 12, Јагодић-Куриџа 13, Симанић 4, Аврамовић 14, Трифуновић 12, Новак, Ђоковић. Селектор: Светислав Пешић.

СЛОВАЧКА: Броџиански 23, Долежај, Фусек 7, Ихринг 14, Крајцович 7, Мајерчак, Корнер, Абрхам 3, Бојановски 2, Маловец, Петраш 4, Бахан 3. Селектор: Олег Мелешченко.

Ток меча:

10'
На крају без проблема смо привели меч крају, Србија је славила резултатом 75:63.
5'
Наставља Ђуришић – 71:59. Украдена лопта и асистенција Аврамовићу за плус 12. Србија је пре тога имала и до сада максималних 13 поена предности.
2'
Води Србија 65:54, млади Ђуришић погађа у правом тренутку да нас још једном 'отцепи' мало од упорне Словачке.
ИВ четвртина
10'
Раданов је погодио преко целог терена, али нажалост време је истекло. После 30 минута Србија води 62:54.
8'
Најпре финта уручења Балше Копривице, а потом и ефектно куцање за осми поен, колика је и предност Србије. 56:48.
6'
Погађа тројку Трифуновић – 54:43. Нова тројка за кошаркаша Партизана. Он је постао двоцифрен са 12 поена.
4'
Несмотрен фаул Балше Копривице, Словачка опет добија шансу да се приближи због 3 1 који су забележили у једном нападу. Тренутно је 51:43.
2'
Успела је Србија да дође на засад највећих 10, води наша репрезентација 49:39.
III четвртина
10'
Крај полувремена је обележила монструозна блокада Борише Симанића. Србије после 20 минута води 44:36.

 

7'
Одржава наша селекција солидну предност, 38:29.

 

5'
Још две тројке Словацима, Бродзјански не маши. Трифуновић је имао једну лепу крађу и за сада се чини да немамо разлога за бригу без обзира на врхунски проценат шута код гостију. 34:27.
3'
Опет су јаки са тројкама Словаци и држе прикључак захваљујући њима. 32:21.
II четвртина
10'
Србија води 24:18 на крају прве деонице.
7'
Србија је убрзала – 17:11. Најпре нови поени Јагодић-Куриџе који на почетку овог меча води битку са Уникахиним Бродзиански, а потом и Алекса Раданов погађа.
5'
Гости су опет погодили за три. Сада је резултат 11:11.
3'
Обрачун тројкама – 8:6. Након једне Трифуновићеве, виђене су још три тројке. Владимир Бродзиански је уписао две за своју селекцију, док се у стрелце на супротном крају уписао Марко Јагодић-Куриџа.
1'
Први поени и вођство за Србију – 2:0. Леп шут са полудистанце за кошаркаша Партизана Уроша Трифуновића.
И четвртина

Меч је почео!

Svetislav Pešić
Светислав Пешић / Извор: МН Press

Тренер наше репрезентације Светислав Пешић изјавио је пре меча да ће његови играчи имати захтеван посао.

- Имаћемо једну веома захтевну утакмицу против веома искусног тима који је то показао не само сада, него и у ранијим утакмицама. Ми њих пратимо зато што смо знали да ћемо играти против њих. Они су и током лета имали ту рунду предквалификација, а одиграли су и сјајну утакмицу против Летоније, где су практично у последњим тренуцима изгубили. Највећа предност коју поседују у односу на нас је уиграност и велико искуство - рекао је Пешић за КСС.

У прва два кола тим Србије је забележио победу против Летоније у Београду и пораз на гостовању у Белгији, док је Словацка забележила два пораза.

- Код нас се ситуација поприлично променила. Од 24 кандидата које смо звали, свели смо се на 11 играча који су данас спремни да играју. Неколико играча је још са нама, који су повређени или болесни, али се надамо да ће се један или двојица опоравити и да нико од ових 11 неће бити повређен или болестан. Та ситуација ће од нас захтевати један додатни ангажман, у шта уопште и не сумњам - истакао је Пешић.

Мораћемо да дамо максимум од самог поцетка, додао је селектор.

- Оно што смо могли у овом кратком периоду да урадимо, урадили смо. Момци су били концентрисани и мотивисани. Одиграли смо синоћ утакмицу против Борца из Чачка као званичну тренинг утакмицу. Захваљујем се овим путем Борцу, као и ФМП-у против ког смо играли пред претходни квалификациони прозор, што су нам помогли да се што боље припремимо. Мислимо позитивно, били би захвални да дође публика да нас подржи и да нам да неопходан ветар у леђа, с обзиром да се не налазимо у неком сјајном моменту - поручио је Пешић.

Након данашње утакмице тим Србије ће у недељу отпутовати у Словачку, где ће у понедељак, 28. фебруара, од 18 цасова играти нову утакмицу против данашњег ривала.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Ракел Јакоб, девојка голмана Жозеа Саа.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

 

 

}