Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЕВРОКУП: Партизан се држао добро, али Руси их СЛОМИЛИ! Веома неугодан пораз

27.01.2021. 18:20
Пише:
Србија Данас
Lokomotiva - Partizan
Локомотива - Партизан / Извор: Фото: KK Партизан

Није успео Партизан да слави други пут у овој фази.

Кошаркаши Партизана поражени су у 3. колу Топ 16 фазе Еврокупа. Бољи од црно-белих били су играчи Локомотиве из Кубања резултатом 74:67.

ВАЖНА ВЕСТ – Среда је посебан дан за фудбал, а ево и зашто!

ВАЖНА ВЕСТ – Среда је посебан дан за фудбал, а ево и зашто!

ВЕЛИКИ ПЕХ ЗА ПАРТИЗАН: Ево зашто Рашона Томаса НЕМА НА ПАРКЕТУ у Русији!

ВЕЛИКИ ПЕХ ЗА ПАРТИЗАН: Ево зашто Рашона Томаса НЕМА НА ПАРКЕТУ у Русији!

КАКАВ СМЕЧ ВИЛА МОЗЛИЈА: Невероватна блокада Партизановог Американца (ВИДЕО)

КАКАВ СМЕЧ ВИЛА МОЗЛИЈА: Невероватна блокада Партизановог Американца (ВИДЕО)

Прва четвртина је била егал у већем делу, али серија Локомотиве 7-0 је донела домаћем тиму предност на крају од 19:17.

Уследио је знатно лошији период за Партизан у другој деоници. У једном тренутку је двоцифрену предност имала Локомотива, али пре свега захваљујући Маркусу Пејџу црно-бели су отишли са "свега" седам поена разлике на одмор. Резултат је био 37:30.

Знатно боље је заиграо српски клуб у трећем делу утакмице. Поново на крилима Пејџа је успео да поведе 44:43, две узастопне тројке Американца су томе највише допринеле. Загорац је направио неспортску личну у последњем нападу Локомотиве у трећој четвртини. Руси су стигли до 51:49, а онда Камингс погађа за три и коначан резултат после 30 минута био је 54:49.

Све добро из треће четвртине Партизан је просуо почетком четврте. Опет највише у режији Камингса, Локомотива је стигла до двоцифрене предности. Пред крај је Партизан успео да смањи на 67:62, али након тајм-аута је руски тим стигао до 10 још једном. До краја је остало 74:67.

Најбољи у победничкој екипи био је Вил Камингс са 15 поена и четири асистенције, Џордан Крофорд је додао 14, а Мингаускас Кузминскас 12 поена. Код Партизана се истакао Новица Величковић са 15 поена.

Није страшан овај пораз Партизана, иако делује неугодно у овом тренутку. Свакако црно-бели траже шансу у наредним мечевима и још увек имају сасвим реалне шансе за пролаз.

Цео ток меча:

10'
Успео је Раде Загорац да погоди тројку о таблу у једном тренутку и смањи предност, али вратила је Локомотива у наредном нападу. Црно-бели до краја нису успели да озбиљније припрете и резултат је остао 74:67.
8'
После делимичног повратка Партизана, руски тим је отишао опет на 10 и на мање од три минута до краја стигао до велике предности.
6'
Партизан покушава да ухвати последњи воз. Црно-бели су смањили на 67-62 тројком Огњена Јарамаза.
3'
Партизан је све добро из прошле четвртине просуо почетком четврте. Опет у режији понајвише Камингса, домаћи воде 60:49.

III четвртина

10'
Загорац прави неспортску личну у последњем нападу Локомотиве у трећој четвртини. Руси су стигли до 51:49, а онда Камингс погађа за три и коначан резултат после 30 минута је 54:49.
6'
После дуго времена води Партизан. Расположен је Пејџ, опет је одлично погодио флоутер и 44:43 је за црно-бели тим.
3'
Нешто боља енергија Партизана, Пејџ погађа тројку за тројком и успева да стигне до нерешеног резултата - 40:40.
10'
Дангубићу је у последњем нападу испала лопта и остало је 37:30 на крају првог полувремена.
9'
Ужасан период за Партизан. Двоцифрену предност је у једном тренутку имала Локомотива, али Пејџ погађа диван флоутер и смањује на 37:30.
7'
Ерик Мика погађа прве поене за црно-беле након дуже времена. Ипак, узвраћа Крофорд и резултат је 29:21.
5'
Не успева Партизан да убаци поене из транзиције, засад најслабији период од почетка меча. Локомотива се одвојила на 27:19.
3'
Мучи се Партизан у овим тренуцима у офанзиви. Локомотива се одлепљује на 4 након што је Јанковић смањио на дивну асистенцију Перкинса. 23:19.

II четвртина

10'
Серија 7-0 за Локомотиву је била централна за прву четвртину. Руси воде 19:17 након ове деонице.
6'
Партизан је успео да преокрене ситуацију, први пут поведе 10:9 након коша Јарамаза. Потом се наставио систем једнаког броја убацивања са обе стране и српски клуб води 14:13.
3'
Дуел је почео по принципу "кош за кош", а онда је Локомотива стигла до предности 9:6.

И четвртина 

17:30 Меч је почео!

17:00 Све је спремно за почетак меча.

Кошаркаши Партизана од 17.30 сати играју против Локомотиве у 3. колу Топ 16 фазе Еврокупа у Краснодару. Тренер Саша Филиповски рекао је да очекује од свог тима реакцију и бољу игру.

ВАЖНА ВЕСТ – Среда је посебан дан за фудбал, а ево и зашто!

ВАЖНА ВЕСТ – Среда је посебан дан за фудбал, а ево и зашто!

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ДЕЛИЈЕ: НБА шампион можда већ у петак против Асвела на паркету

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ДЕЛИЈЕ: НБА шампион можда већ у петак против Асвела на паркету

НИЈЕ ВИШЕ У НИШУ, АЛИ НИ У БЕОГРАДУ: Одређено где ће се одржати завршница Купа Радивоја Кораћа

НИЈЕ ВИШЕ У НИШУ, АЛИ НИ У БЕОГРАДУ: Одређено где ће се одржати завршница Купа Радивоја Кораћа

Судије: Перез, Фуфис, Лауринавичиус
Дворана: "Баскет Hall", Краснодар

- Локомотива је након два пораза у резултатској кризи и они такође траже излаз из те ситуације. Екипа поседује индивидуалан квалитет, где је покретач тима Калниетис који креира игру за своје играче из пик енд рола. На позицији 3 и 4 је Кузминскас који уме да нападне спољне играче на ниском посту, имају снажне, продорне играче на позицијама 2 и 3, као и високе центре са добрим скоком - рекао је Филиповски.

Црно-бели имају скор 1-1, док је Локомотива до сада забележила два пораза.

- Припремамо се максимално за ову утакмицу, радимо на тимској одбрани, али и на томе да у нападу такође играмо још више тимски, да лопта кружи и да што више играча буде укључено. Очекујем од мог тима реакцију и много бољу игру. Против индивидуалног квалитета може се играти само системом, јер без дисциплине и системске игре настаје хаос. Добра екипа је она која од себе даје највише када је то најважније - поручио је Филиповски.

Saša Filipovski
Саша Филиповски / Извор: МН Press

Сити је први на табели, а Јунајтед вечерас (21.15) има прилику да га престигне пошто на Олд Трафорд долази Шефилд Јунајтед који је последњи на табели и у врло лошој је форми. Квота на кеца је 1,30, а на kombinazziju 1&3 1,85. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Манчестер Јунајтед – Шефилд Јунајтед.

Бек црно-белих Огњен Јарамаз је пред меч са Локомотивом изјавио је да се ривал налази у незавидној ситуацији након два пораза на почетку Топ16 фазе и да су због тога сигурно додатно мотивисани пред овај меч.

- С друге стране, ми тежимо томе да уђемо у осам најбољих екипа Еврокупа и желимо да победимо. Очекујем јаку и неизвесну утакмицу и велику агресивност са њихове стране, али мислим да можемо да парирамо томе и да можемо да забележимо победу. Претходних дана смо на тренинзима покушали да направимо искорак у нашој игри и исправимо сегменте у којима смо грешили. Тим Локомотиве чине квалитетни играчи, а као посебну претњу истакао бих Камингса, Кузминскаса и Калниетиса који игра одлично за екипу - рекао је Јарамаз.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа Јулијана Тригубчак, позната хокејашка навијачица.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.