Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

МИЈАИЛОВИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ:"Нисмо у Дизниленду, немамо новца да одговоримо Звезди"

28.12.2022. 12:49
Пише:
Србија Данас
Ostoja Mijailović
Остоја Мијаиловић / Извор: МН Press

Огласио се председник црно-белих...

Претходне седмице за београдску Црвену звезду потписао је искусни Аргентинац Факундо Кампацо, што представља највећи уговор у историји регионалне кошарке. По том питању оглашавали су се многи званичници, а свој коментар дао је и председник Партизана Остоја Мијаиловић, који је говорио и о односу с навијачима, тиму, градском ривалу и њиховим појачањима...

ШПАНИЈА БРУЈИ О ПОТЕЗУ МАРИНКОВИЋА: Тројка, ИСКЉУЧЕЊЕ и умало ТУЧА - за мање од 60 секунди (ВИДЕО)

ШПАНИЈА БРУЈИ О ПОТЕЗУ МАРИНКОВИЋА: Тројка, ИСКЉУЧЕЊЕ и умало ТУЧА - за мање од 60 секунди (ВИДЕО)

ПОБЕДА У СЕНЦИ ПОВРЕДЕ: Покушевски са болном гримасом напустио терен (ВИДЕО)

ПОБЕДА У СЕНЦИ ПОВРЕДЕ: Покушевски са болном гримасом напустио терен (ВИДЕО)

ОБЈАВЉЕНО: Кошаркаш Сплита МВП кола у АБА лиги!

ОБЈАВЉЕНО: Кошаркаш Сплита МВП кола у АБА лиги!

Недавно је на трибинама "Штарк арене" освануо транспарент који критикује садашњу управу Партизана на челу са Остојом Мијаиловићем због незадовољства присталица клуба због изостанка подршке у Барселони када им је забрањен улазак  у "Палату Блауграна". Мијаиловић истиче да је такав транспарент наручен и да има везе са фудбалским клубом.

- Такав транспарент је наручен. На утакмици ФК Партизан са Новим Пазаром (13. новембар, крај полусезоне), на трибини се десило нешто интригантно, очигледно под патронатом актуелне управе поменутог клуба. Од тог тренутка, јужна трибина је против KK Партизан и мене лично. Разлози који се наводе су баналност, није тачно да се клуб није борио да наши навијачи уђу на утакмицу против Барселоне. Када сам био обавештен о томе, лично сам писао председнику Лапорти да пусти наше навијаче. Кроз непуних сат времена сам добио негативан одговор уз већ познато образложење каталонског клуба са којим се нисмо сложили. Такође је наш клуб реаговао кроз медије и осудио сраман чин. Вероватно су појединци очекивали да кренемо пушкама за Барселону или нешто слично - упитао се Мијаиловић у интервјуу за "24 седам".

Потом је одговорио и на критике које су клубу упућене због присуства навијача Црвене звезде у првом евролигашком дербију.

- Као друго се наводи зашто смо продали карте или пустили навијаче нашег градског ривала на евролигашки дерби. Ми и те како контролишемо ко купује дневне карте и у ком броју, али огроман број њихових навијача је на ту утакмицу дошао са спонзорским картама, а не купљеним. То су карте које ми не можемо да контролишемо где ће завршити. Сазнали смо и за неке "купио за друга" аранжмане који су наша реалност у граду где се ипак људи међусобно друже иако навијају за различите клубове. Ми смо ту утакмицу обезбедили и никоме није фалила длака са главе. Сад вероватно је за некога разлог што смо изгубили дерби, то што смо ми имали готово 18.000 навијача а гости непуних 500. Или вероватно смо требали у исто време да осудимо Барселону и будемо после неколико дана исти као они? Или је можда решење да бих био добар појединцима, да на сваки транспарент реагујем тако што ћу давати целој екипи отказ и потписивати нову? Па нисмо ми у Дизниленду, ово је реалан живот - истакао је председник црно-белих.

Након доласка Факунда Кампаца у Црвену звезду, навијачи Партизана прижељкивали су одговор.

- Нисам знао да треба да се појачавамо кад год се појача наш градски ривал! Ми смо озбиљан клуб, најтрофејнији тренер Европе свих времена води рачуна о нашем тиму, оборили смо рекорд Евролиге по броју продатих сезонских улазница, најгледанији смо тим у Евролиги ове сезоне. Па зар да спаднемо на то поред свега да на свако скупо појачање нашег градског ривала одговоримо скупљим? Нити смо неозбиљни, нити имамо новац за тако скупе одговоре - ракао је Мијаиловић и додаје да финансијски није реално да један Кампацо наступа на овим просторима.

- Мислим да није реално да један играч на нашим просторима вреди толико новца на месечном нивоу. То је јако пуно новца за једног играча, како год се он звао. Али, наш градски ривал има своје планове, па их спроводи. Нити смо љубоморни нити завидни, нисам ироничан. Стварно им желим сву срећу, сем када се такмиче против нас. Тада им по природи ствари желим што убедљивији пораз.

Говорио је челник клуба из Хумске и како то утиче на однос снага на терену.

- Чињеница је да наш ривал има далеко скупљу екипу, да им екипа броји више играча него наша, али борићемо се да им парирамо максималним залагањем на сваком тренингу и свакој утакмици. Док нашу посебну шансу у парирању њима и упркос далеко већем буџету ривала, видим у енергији коју наши навијачи нама пружају са трибина - закључио је Мијаиловић.

 

Најновије вести о KK Партизан можете наћи ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа британска атлетичарка Дина Ашер Смит

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.