Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДА ЛИ СУ ОНИ ЗАИСТА НАЈВЕЋИ ФАВОРИТИ ЗА ПРСТЕН? Јокић напада ВРХ, са Кингсима и Богданом нема шале! Креће НБА лудило

22.10.2019. 05:55
Пише:
Србија Данас
NBA sezona 2019/2020
НБА сезона 2019/2020 / Извор: Србија Данас

Биће спектакла.

У ноћи између уторка и среде (22-23 октобар) и званично стартује регуларни део нове НБА сезоне! Овога лета, многи тимови преко баре претрпели су многе кадровске промене, а чини се да су Лос Анђелес Лејкерси довођењем Ентони Дејвиса коначно добили јак костур који би, предвођен Леброном Џејмсом, могао до самог врха у најјачој лиги на свету. Међутим, своју шансу вребају и Денвер Нагетси, који би са једним од најбољих центара лиге, српским репрезентативцем Николом Јокићем, врло лако могли да помрсе конце многим екипама и преотму прстен од прошлогодишњег шампиона, Торонто Репторса.

ДА ЛИ ЈЕ ТОМИЋ ПРОШЛОСТ? Стиже нова ВАЖНА информација!

ДА ЛИ ЈЕ ТОМИЋ ПРОШЛОСТ? Стиже нова ВАЖНА информација!

БЕЗ КАЛКУЛАЦИЈА! Банки ЖЕЛИ победу у Пиониру!

БЕЗ КАЛКУЛАЦИЈА! Банки ЖЕЛИ победу у Пиониру!

ГОТОВО: Гаудлок ПОТПИСАО!

ГОТОВО: Гаудлок ПОТПИСАО!

Репторси су остали без прве звезде тима, пошто је Каваји Ленард отишао пут Лос Анђелеса и обукао дрес Клиперса! Са друге стране Торонто је задржао Кајла Лаурија, међутим, чини се да то неће бити довољно за одбрану трона. Клиперси, предвођени Доком Риверсом, створили су моћан тим, а поред Ленарда, Риверс је ангажовао и Пола Џорџа, докорашњег играча Оклахоме.

Хјустон Рокетси су знатно ојачали тим овога лета, а Харден је добио право друштво у виду дугогодишњег члана Тандера - Расела Вестбрука! Српски мађионичар са лоптом, Никола Јокић, прошле сезоне дошао је до полуфинлала запада, али је заустављен од стране Лилардовог Портланда у седам мечева. Ипак, ове сезоне Нагетси су зантно појачали постојећи млади и талентовани тим, а у Колораду су стигли искусни Тајлер Зелер и Џереми Грант. Тренер Мајк Мелон у више наврата истакао је да је циљ Денвера јасан, напад на што већи пласман, пошто је са Јокићем у тиму свака екипа моћна, а нарочито талентована дружина из Колорада.

Управа Лос Анђелес Лејкерса решила је да после неколико сушних година коначно направи респектабилан тим и ангажује Ентони Дејвиса, односно Двајта Хаурда, као и Демаркуса Казинса, који ће због нове повреде пропустити почетак сезоне. Ту је искусни Ражон Рондо, тако да ће нови тренер Језеража Френк Вогел, на располагању имати снажан тим. Млада и талентована екипа Сакраметно Кингса, чију окосницу чине Богдан Богдановић, Бади Хилда и искусни Харисон Барнс, са пуним правом се надају плеј-офу. Српска колонија у Калифорнији (Бјелица, Богдановић, Кокошков (помоћни тренер) коју је окупио легенда Кингса Владе Дивац, прошле година остала је "кратка" за неколико победа што их је коштало пласмана у плеј-оф, међутим, ове сезоне Сакраменто је ангажовањем Лука Волтона за првог тренера тма и искусног Тревора Аризе и Двејна Дедмона, што навијачима Кингса улива додатну амбицију пред почетак нове сезоне, надамо се још успешније сезоне.

Кандидатуру за висок пласман истакли су и Бруклин Нетси, који су постали снажнији за звездулиге  Кјајрија Ирвинга и центра ДеАндреа Џордана, али и Кевина Дурент, који због повреде неће бити у стању да помогне Нетсима. Ирвинг је стигао из Бостона, који су у Кемби Вокеру пронашли алтернативу за Кајрија, а видећемо да ли је Дени Ејнџ направио праву одлуку за Селтиксе. 

Што се тиче осталих српских играча, Бобан Марјановић је после одисеје у Филаделфији кренуо пут Даласа, где ће коначно покушати да се избори за већу минутажу, пошто у Спарсима, односно Клиперсима, затим Пистонсима и Сикерсима није био међу стартерима. Ново лице у НБА лиги је бивши играч Црвене звезде и Фенера, Марко Гудурић. Репрезентативац Орлова овог лета потписао је за Гризлисе и надамо се да ће већ у првој сезони показати са каквим арсеналом располаже у најјачој лиги на свету.

Моћни Голден Стејт остао је без Кевина Дурента на крају прошле сезоне, али је алтернативу пронашао у Ди Анђело Раселу, сјајном шутеру који је псоле Лејкерса, своје име изградио у дресу Нетса. Поред њих, место у Сан Франциску пронашао је и Ален Смајлагић, српски кошаркаш који се сјајним играма током летње изборио за уговор у Вориорсима, а остаје нам да видимо хоће ли успети да већ у првој години оствари значајну минутажу.

Што се квота тиче, први фаворит за освајање шампионског прстена су Клиперси, а прате их Лејкерси на другом месту, односно Бакси као трећи фаворит. Четврти је Хјустон, док су пети Сиксерси, испред Вориорса што је занимљиво. 

Парови првог кола у ноћи између уторка и среде:

Њу Орлеанс - Торонто (02:00х)

Лос анђелес Клиперси - Лос Анђелес Лејкерси (04:30х)

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте слике српске одбојкашице, Милице Тасић.

 

СТИЖЕ ЗАХУКТАЛА ЛОКОМОТИВА: Тринкијери ПОЗИВА Гробаре да помогну (ФОТО)

СТИЖЕ ЗАХУКТАЛА ЛОКОМОТИВА: Тринкијери ПОЗИВА Гробаре да помогну (ФОТО)

СЛЕДЕ ВАЖНЕ ОДЛУКЕ: Небојша Човић се у уторак ОБРАЋА јавности

СЛЕДЕ ВАЖНЕ ОДЛУКЕ: Небојша Човић се у уторак ОБРАЋА јавности

МИЈАИЛОВИЋ: Немамо неки посебан однос са Звездом, не дамо да нас било ко гази

МИЈАИЛОВИЋ: Немамо неки посебан однос са Звездом, не дамо да нас било ко гази

ПОКЕТИНО МОЖЕ ДА ОДАХНЕ! Тотенхем ДРАСТИЧНО јачи, ОН је СПРЕМАН за Звезду (ВИДЕО)

ПОКЕТИНО МОЖЕ ДА ОДАХНЕ! Тотенхем ДРАСТИЧНО јачи, ОН је СПРЕМАН за Звезду (ВИДЕО)

КАЊАС: Брзо, чврсто и срчано и на победу у Лондону, па шта буде!

КАЊАС: Брзо, чврсто и срчано и на победу у Лондону, па шта буде!