Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НБА: Богданова шутерска КЛИНИКА! Србин поставио РЕКОРД сезоне и у продужецима УНИШТИО Спарсе! (ВИДЕО)

02.04.2021. 07:18
Пише:
Србија Данас
Bogdan Bogdanović
Богдан Богдановић / Извор: Реутерс

Бјелица дочекао поене у Мајамију.

Кошаркаши Атланте савладали су после два продужетка 134:129 (110:110), уз најбољу партију сезоне Богдана Богдановића.

ЕВРОЛИГА: Лучић ХЕРОЈ! Србин БРИЉИРАО у финишу и БАНАНОМ над Ловерњом донео тријумф (ВИДЕО)

ЕВРОЛИГА: Лучић ХЕРОЈ! Србин БРИЉИРАО у финишу и БАНАНОМ над Ловерњом донео тријумф (ВИДЕО)

ЕВРОЛИГА: Звезда одбраном сломила Макаби, Ноко газда у рекету

ЕВРОЛИГА: Звезда одбраном сломила Макаби, Ноко газда у рекету

ЕВРОЛИГА: Басконија пала после продужетка, блистао Шејн Ларкин, Мицић убацио 16 поена

ЕВРОЛИГА: Басконија пала после продужетка, блистао Шејн Ларкин, Мицић убацио 16 поена

Српски бек је поставио лични рекорд од почетка такмичења, постигавши 28 поена, шутирао готово непогрешиво ван линије за три поена (4/5), погодио је осам шутева за два (8/12), док није имао прилику да изводи слободна бацања. То практично значи да је промашио само пет шутева из игре (71 одсто успешности). Том учинку је додао и по пет скокова и асистенција, као и две блокаде и једну украдену лопту.

Многи пред почетак сезоне оспоравали потез Атланте да Србину уручи четворогодишњи уговор од 72.000.000 долара, писало се током трејда да би Богдан могао да напусти Хоксе и пређе у другу франшизу, међутим, последњом партијом Богдановић је свима "запушио уста", показавши да апсолутно заслужује место међу највећим НБА звездама. 

Заиграо је Боги од почетка меча, док су Јастребови добили прву четвртину 32:22. Боги је у том периоду дао шест поена (све из игре). Исто толико додао је и у другој деоници, коју су домаћи кошаркаши ипак добили, па су дефицит спустили на шест поена. Да ће ово бити његово вече постало је јасно по повратку са паузе: бивши играч Партизана и Фенербахчеа је трећу четвртину отворио са три тројке, доневши гостима поново двоцифрену предност.

Драма је владала и у последњој деоници, Сан Антонио је анулирао предност Хокса, али је Богдановић тројком на два и по минута до краја донео шест поена предности Атланти, међутим, и то није било довољно. Геј и Мари су приближили Мамузе на пола коша заостатка, а Дерозан је искористио половичан учинак Треја Јанга са линије пенала да двојком одведе меч у додатних пет минута.

Током првог продужетка виђена је резултатска клацкалица, гости су водили, али је кошем Геја на минут до краја екипа Грега Поповича изнудила још пет минута кошарке у својој дворани. Богдановић је погодио за свуком сирене за победу, али се испоставило да је ипак закаснио, па се отишло у још један продужетак. Србин је у другом продужетку двојком одлепио Хоксе на 3, потом је било и шест поена вишка у корист Мекмилановог састава, али су Геј и Дерозан одбијали да се предају. На крају, тачку је ставио Данило Галинари погодивши тројку, па је тријумф "са пенала" само потврдио Јанг.

Сјајан је био и Клинт Капела са 28 поена и 17 скокова, док је дабл-дабл уписао и Јанг са исто толико поена и 12 асистенција. Дабл-дабл и за Галинарија (16 поена и 12 скокова), док је до 10 бројао руки Онкеја Оконгву. Код Спарса, Дерозан је доминирао са 36 поена и девет асистенција, Дерик Вајт је додао 29, пратили су их Геј са 18, Мари са 16 и Јакоб Пелтл са 14 поена и 10 скокова.

Богданов доскорашњи саиграч из Сакрамента Немања Бјелица је одрадио солидан посао у победи Мајамија над Голден Стејтом (116:109) и дочекао прве поене у новом тиму. Српски репрезентативац је за 17 минута убацио осам поена и ухватио две лопте.

Врелина се мучила са Ратницима, нарочито јер је код Голден Стејта бриљирао Стеф Кари са 36 поена и 11 скокова. Ипак, екипа Ерика Сполстре је на дебију Виктора Оладипа успела да упише тријумф. Успоставила је контролу у последњем периоду, ушла у последњи минут са девет поена предности, што је јасно било довољно.

Џими Батлер је убацио 22 поена, пола коша мање додао је Данкан Робинсон, док је 20 убацио Тајлер Хиро. Бем Адебајо се зауставио на 19, док су по 10 додали ветерани Тревор Ариза и Андре Игуодала. Дебитант Оладипо је убацио шест поена, али додао и пет асистенција уз три скока и две украдене лопте.

Уз већ поменутог Карија, код Ратника је запажен био Ендру Вигинс са 23 поена, док су Дрејмонда Грина две асистенције делиле од трипл-дабла, пошто је убацио 16 поена и имао 10 ухваћених лопти.

Резултати:

Кливленд - Филаделфија 94:114

Детроит - Вашингтон 120:91

Бруклин - Шарлот 111:89

Мајами - Голден Стејт 116:109

Њу Орлеанс - Орландо pp 110:115 (101:101)

Сан Антонио - Атланта pp 134:129 (110:110)

ЛА Клиперс - Денвер 94:101

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Наталија Вајдова, ћерка Марјана Вајде.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.